Ekonomi Walt Disney SA

Walt Disney SA

27.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Disney Collection”, ABD ve Meksika’dan sonra Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarına ilk adımı Türkiye ile attı. Yeni ürünler, ağustostan itibaren tüm TeknoSA’larda satılacak

Walt Disney SA

TeknoSA, dünya çapında bir “ilk”e imza atarak, Disney Collection ürünlerini teknoloji mağazalarına soktuğunu açıkladı. “The Walt Disney Company” ile işbirliğine giden şirket, bu ürünleri ABD ve Meksika’dan sonra Türkiye’ye de getiriyor. Disney Collection ürünleri Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde ilk kez Türkiye’de satılacak.

181 kişiyi işe alacak
TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan, “Dünya teknoloji perakendeciliğinde bir ilki gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz, teknoloji ve eğlence ürünlerinde tüketiciler için ‘tek adres’ ve ailenin her ferdinin en sevdiği buluşma noktası olmak. Bu işbirliği, bize güç katacak” dedi.

Bülent Gürcan, “mağaza içinde mağaza” konseptleriyle farklı ürün kategorisinde bir ilke imza atacaklarını belirterek, “Bu işbirliği kapsamında mağazalar dahil 10 milyon TL yatırım yapmayı ve 181 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Markaya önemli katkı
Türkiye’nin, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesinde Disney Collection’ın satılacağı ilk ülke olacağının da altını çizen Bülent Gürcan, bunun Türkiye açısından da gurur verici olduğunu dile getirdi.

The Walt Disney Company Türkiye, İsrail, Yunanistan, Malta ve Kıbrıs Ülke Müdürü Giovanni Mastrangelo da, TeknoSA ile gerçekleştirdikleri Disney Collection işbirliğinin, Türkiye’de çocuklar ve ailelere, Disney markasıyla buluşabilecekleri özel bir temas noktası sunması açısından değerli olduğunu kaydetti. Mastrangelo, “Bu işbirliği aynı zamanda, Disney’in Türkiye’de daha fazla aileye ulaşmak ve onların ihtiyaçlarını karşılamak yönünde yeni fırsatları değerlendirdiğinin de göstergesi. Disney Collection lansmanının Disney’in Türk perakende sektöründeki görünürlüğüne ve marka vaadinin ülke çapında ailelere iletilmesine önemli katkıları olacağına inanıyoruz” dedi.

Toplantıda, The Walt Disney Company Avrupa, Ortadoğu & Afrika Tüketici Ürünleri Genel Müdürü ve Başkan Vekili Simon Philips de hazır bulundu.

100 milyonluk katkı yapacak

- Walt Disney işbirliğinin yıllık ciroya katkısının 100 milyon TL olması bekleniyor.
- Ağustos ayından itibaren 31 ilde 80 TeknoSA mağazası, 100-150 metrekarelik, özel tasarlanmış alanlarda Disney Collection ürünlerini satışa sunacak.
- İşbirliği kapsamında, 2 yaşından itibaren çocuklara hitap eden 6 ana kategoride 35 farklı ürün grubu tüketicilerle buluşacak. Bu anlaşmayla birlikte TeknoSA mağazalarında 300’ün üzerinde çeşitte Disney Collection ürünü yer alacak.

2’den 70 yaşa

TeknoSA’nın 31 ildeki 80 mağazasında, özel tasarlanmış 100-150 metrekarelik alanlarda ağustostan itibaren satılmaya başlanacak Disney Collection ürünleri, 2 yaşından itibaren tüm ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Mağazalarda Disney Collection ürün grubundan oyuncak, kıyafet, peluş, kırtasiye, kostüm, ayakkabı gibi 6 farklı ana kategoride 300’ü aşkın çeşit yer alacak. Bunlar arasında Mickey ve arkadaşları, Disney prensesleri, “Karlar Ülkesi”, “Disney/Pixar Arabalar”, “Aslan Koruyucular”, “Oyuncak Hikayesi” ve daha birçok sevilen Disney karakterleri var.