Ekonomi Yaban domuzları pamuk üreticilerini zora soktu

Yaban domuzları pamuk üreticilerini zora soktu

21.08.2008 - 15:22 | Son Güncellenme:

.

Yaban domuzları pamuk üreticilerini zora soktu

Avlanma yasağı ve cezaların ağır olması nedeniyle son yıllarda sayıları hızla artan yaban domuzları pamuk üreticilerini sıkıntıya düşürdü.

Söke Ovası’nda sebze, mısır ve ayçiçeğine verdikleri zararların ardından yaban domuzları şimdi de pamuk üreticisini zarara uğratmaya başladı. Pamuk kozalarını yiyerek beslenen yaban domuzlarının pamuk ekili alanlara zarar verirken, özellikle Güzelçamlı Milli Parkı’ndan akşam saatlerinde sürüler halinde Söke Ovası’na inerek Doğanbey, Tuzburgazı, Atburgazı ovalarını adeta talan ettiği bildirildi. Pamuk üreticileri yaşanan zarardan dolayı tarlasının etrafını kafes telle örerek önlem almaya çalışırken, bazı üreticiler de tarlalarında gece nöbet tuttuğu görüldü.
Pamuk hasadının başladığı Tuzburgazı köyü pamuk üreticilerinden Osman Karadayı yaban domuzların verdiği zararın ciddi boyutta olduğunu söyleyerek, “Yasak olduğu için yaban domuzunu avlayamıyoruz, ancak yol açtıkları zararın boyutu her geçen gün artmakta. Hasat sezonunda başlaması ile sürüler halinde ürünlerin arasında dolaşmalarında zararın daha da artmasından endişe duymaktayız” dedi.