Ekonomi Yahoo Altaba olacak YILDIZ CEO AYRILIYOR!

Yahoo Altaba olacak YILDIZ CEO AYRILIYOR!

11.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’li arama motoru Yahoo büyük bir kimlik değişikliğine hazırlanıyor. Yahoo’nun dijital hizmetlerinin telekom devi Verizon’a 4.8 milyar dolara satışı gerçekleşince hem ismi değişecek, hem de yönetimi...

Yahoo Altaba olacak YILDIZ CEO AYRILIYOR

Yahoo, e-posta, web sitesi, mobil uygulamalar ve reklamcılık işlerini Verizon’a devredince ismi Altaba olacak. Bu isim Yahoo’nun artık Çinli e - ticaret devi Alibaba’da ve Yahoo Japonya’daki 40 milyar doların üzerindeki yatırımlarına yönelik bir holding şirketi haline gelmesini simgeleyecek.

Haberin Devamı

Satışın gerçekleşmesinin ardından Yahoo CEO’su Marissa Mayer, kurucularından David Filo ve 11 kişilik yönetim kurulundaki 4 isim daha istifa edecek. Yahoo markasının Verizon’ın mülkiyetinde kalması bekleniyor. Ancak AP ajansının haberine göre, Verizon anlaşması, Yahoo’nun 2013 ve 2014’te 1 milyar kullanıcının kişisel bilgilerinin çalınmasına yol açan iki bilgisayar korsanlığı saldırısına uğradığının ortaya çıkması nedeniyle tehlikeye girebilir. Haberde Verizon’ın kişisel bilgileri çalınan Yahoo kullanıcılarının olası tepkileri nedeniyle tekrar masaya oturmayı veya anlaşmayı iptal etmeyi düşünebileceği belirtiliyor.