Ekonomi Yarıyılda oteller ‘ful’ çekecek

Yarıyılda oteller ‘ful’ çekecek

09.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kayak ve termal otellerinde yarıyıl tatili için yapılan rezervasyonlar yüzde 100’e yakın doluluğa işaret ediyor. Turizmciler kış otellerinin yanı sıra turlara da yoğun ilgi olduğunu söylüyor

Yarıyılda oteller ‘ful’ çekecek

Okullarda yarıyıl tatili yaklaşırken kayak ve termal otellerinde rezervasyonlar yüzde 100’e yakın doluluk sinyali veriyor. Türkiye geneline yayılan kayak ve termal otellerine akın etmeye hazırlanan yerli turistler, önemli bir ekonomik hareket oluşturacak. Yabancı turistlerin de geri dönmeye başlamasıyla özellikle kış otelleri, 19 Ocak’tan 5 Şubat’a kadar bütün odalarını doldurmayı bekliyor.

Haberin Devamı

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Uludağ’dan Erciyes’e, Kartalkaya’dan Palandöken’e kadar önemli bir sömestir hareketi yaşanacağına dikkat çekti. Ayık, “Hem kar - kayak otelleri, hem de termal oteller bu dönemde ciddi doluluk oranlarına ulaşacak gibi görünüyor. Sadece kalanlar değil, tesisleri günübirlik kullanan da bu dönemde önemli bir kesim oluyor. Son dönemde müşteri eğilimleri ve talepleri de değişiyor. Geliştikçe de her ürünün alıcısı oluyor. Bu nedenle kayak tercih eden ciddi bir potansiyel varken, termal otel tercih eden de ciddi bir kesim var” dedi.

‘Tur’a gidiyoruz

Sömestir tatilini bekleyen çocuklu ailelerin ilk tercihleri kayak ve termal oteller olurken, büyük bir kesimin de yurt içi ve yurt dışı turlara çıkması bekleniyor. Yurt içinde başta Karadeniz ve Kapadokya olmak üzere öne çıkan turlar, yurt dışında ise İtalya, Balkan ülkeleri ve Fransa olarak tercih ediliyor. Aileler, bu bölgelerde de kayak turizmiyle kültür turizmini birleştiriyor.

Haberin Devamı

Uludağ’da kar iyi Palandöken hazır

Alkoçlar Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülşah Alkoçlar, Uludağ’da sömestire yönelik satışların çok iyi gittiğini belirterek, tesislerinin yüzde 75 doluluğa ulaştığını söyledi. Alkoçlar, “Yüzde 25’i zaten geleneksel olarak son hafta dolar. Kar ise kayak kaymaya yetecek kadar var ve gayet iyi gidiyor. Yağışları takip ediyoruz. Cumartesiden itibaren yoğun bir yağış görünüyor. Bu yılı da dolu ve keyifli geçireceğiz” dedi.

Erken rezervasyon

Palandöken ise kardan nasibini alan bölgelerden. Polat Erzurum Resort Hotel Genel Müdürü Bora Kanber, sezonun başladığını, çok iyi geçen yılbaşı ardından sömestiri de ciddi dolulukla kapatacaklarını dile getirdi. Kanber, “Şu anda sömestir için yüzde 98 doluluk oranına ulaştık. Bu hafta tamamen dolar. Genellikle gelenler 4-5 gece konaklıyor. Bizler bir süredir erken rezervasyon sistemi de uyguluyoruz. Ağustos - eylül aylarında erken rezervasyonla alanlar çok kârlı çıkıyor. Bu da doluluk oranlarımıza ciddi katkı sundu” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Ruslar bu yıl Erciyes’e çıktı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kayseri Erciyes AŞ Başkanı Murat Cahid Cıngı, da Erciyes’in bilinirliğinin her yıl daha fazla arttığına dikkat çekerken, pist ve tesisleriyle öne çıktıklarını söyledi. Cıngı, “Keşfedilmeye başladık. Yılbaşı da çok dolu geçti. Sömestir dolulukları tesislerde yüzde 100’e ulaştı. Günübirlik ilgi de çok iyi. Ayrıca THY’nin Moskova’dan direkt uçuşlarıyla birlikte önemli oranda Rus misafir ağırlıyoruz. Yine Kapadokya’ya gelen ve burayı duyan turistler de mutlaka Erciyes’e geliyor” diye konuştu.