Ekonomi ‘Yatırıma devam’

‘Yatırıma devam’

30.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Migros Grubu İcra Başkanı Özgür Tort, “Cumhuriyet’in 100 yılının 70’inde Migros olarak var olmanın gururunu yaşıyoruz. Milli bir şirket olarak, tamamen yerli yönetim ve yerli sermaye yapımızla Anadolu Grubu bünyesinde büyümemizi sürdürüyoruz. Migros Grubu her yıl katlanarak büyürken, diğer yanda iştiraklerimiz ve yeni girişimlerimiz 5 yılda ilave bir Migros şirketi daha yaratacak” dedi.

‘Yatırıma devam’

İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Migros 100. Yıl Fuarı’nın ardından ekonomi basınıyla bir araya gelen Tort, “İçimizden yeni şirketler doğuyor, bu şirketlerle perakendeye yepyeni iş kolları kazandırıyoruz” diyerek şu bilgileri paylaştı:

Haberin Devamı

“Hem fiziki mağazacılık hem de eve teslimatta beraber büyüme hedefliyoruz. Online operasyonlarımızı 3 yıl içerisinde 3’e katlayacağız. Migros Yemek, 3 yıl içinde bugünkü market siparişlerimiz seviyesine ulaşacak. Kozmetik mağaza zincirimiz Mion 2024 sonuna kadar 150 mağazaya ulaşacak. Elektrikli araç şarj istasyonu Migen ile de 2024 sonuna kadar Türkiye’de 100 ayrı noktada şarj istasyonları kuracağız. Ayrıca, Gurmepack’in de hissedarı oluyoruz. Paketli yemek yatırımlarımızı sürdüreceğiz.”

Güneş santralleri

2023 yılında 6 milyar TL yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Tort, “Ayrıca, tedarik zinciri açısından önümüzdeki büyümeyi besleyecek şekilde 2 yılda dağıtım merkezi alanımızı yüzde 50’nin üzerinde büyüteceğiz. 2024 yılında yatırımlarımızı kesintisiz sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Enflasyonla mücadele için yıl bitimine kadar kampanyalarla yaklaşık 15.000’i aşkın üründe yüzde 50’ye varan indirim sunduklarını belirten Tort şöyle devam etti:

“2050 karbon sıfır hedefine yönelik çalışıyoruz. En önemli karbon salımımız soğutma dolapları, aydınlatmalar ve klimadan oluşuyor. Yani yarısı soğutucu gazlardan yarısı elektrikten. Migros’un yıllık 600 bin MWh elektrik tüketimi var. Şirketimiz GES yatırımları ile 1/3’ünü kendi üretme kararı aldı. Bunun için 100 milyon dolar yatırım yapacağız. 4 büyük dağıtım merkezimizin çatıları tamamlandı. Arazi gelişimi çalışmalarına devam ediyoruz. Malatya’da kurulacak sistemle 300 mağaza elektriğini karşılayacağız.”