Ekonomi Yazılı var, kalemi tableti çıkarın...

Yazılı var, kalemi tableti çıkarın...

28.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çocukluğumuzun kurşun kalemleriyle artık tabletlere not almak mümkün olacak.

Yazılı var, kalemi  tableti çıkarın...

Ünlü Alman kalem markası Staedtler, Samsung’la yaptığı iş birliğiyle kalemlerini dijital hale getirip tabletlerde kullanılmasını sağlıyor. Böylece yeni modelleriyle notebook pazarından pay kapan tabletlerde mouse ihtiyacı da bu kalemle karşılanabilecek.

Haberin Devamı

Yazılı var, kalemi  tableti çıkarın...
Samsung, bu kategoride iddialı olan markalardan. İspanya’nın Barcelona şehrinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2017) iki tablet modelini görücüye çıkardı. Fuar, 27 Şubat-2 Mart tarihleri arasında açık kalacak. Firma, merakla beklenen cep telefonu modeli S8’in de 29 Mart’ta duyurulacağını resmen açıkladı.

Eğlence ve oyun

Üst segmentteki Galaxy Tab S3 ve Galaxy Book, S Pen’le kullanabilmeleriyle öne çıkıyor. S3, 9.7 inç’lik Super Amoled ekrana sahip. Book ise 10.6 ve 12 inç’lik ekran versiyonlarıyla geliyor. Tabs S3, eğlence ve oyun deneyimi sunarken Galaxy Book ise profesyonellere hitap ederek notebook’ların yerini almayı hedefliyor. İki model de 13 MP ana, 5 MP’lik ön kameraya sahip. Genişletilebilir depolama ve hızlı şarj özellikleri var. 12 saate kadar pil ömrü, 7. Nesil Intel Core 15 Dual Core 3.1 GHz işlemci, Windows 10 işletim sistemi ise diğer teknik özellikleri arasında.

Haberin Devamı

Her iki modelde de klavye kullanılabiliyor. İki model yılın ikinci çeyreğinde tüm dünyayla beraber Türkiye’de de pazara sunulacak. Resmi açıklama yapılmasa da Türkiye’deki fiyatlarının da 3 bin TL üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

Hızlı not

İki tablette öne çıkan bir özellik ise kalemler oldu. Her iki modelde S Pen kullanılabiliyor. Tab S3, geliştirilmiş S Pen’le geldi. 9 mm kalınlığa sahip S Pen, gerçek bir kalem hissi veriyor. Doğal bir yazı deneyimi için S Pen’in 0.7 mm’lik ucu küçültülerek basınca duyarlılığı artırıldı. S Pen ayrıca, hızlı not almak için Screen Off Memo, kolay düzenleme için PDF Annotation ve profesyonel düzeyde çizim için gelişmiş çizim araçları gibi kullanışlı özellikler içeriyor. Samsung yeni tablet modellerinde S Pen’i de bir hayli değiştirdi. Çocukluğumuzun kalemlerini üreten Staedtler’le işbirliği yaparak gerçek kaleme benzer dijital versiyonlarını kullandı.

Türkiye’de 2 milyonluk pazar var

Samsung Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, Türkiye’de tablet pazarının büyüklüğünün 2 milyon adet olduğunu belirterek, “Geçen yıla göre pazarda yüzde 35’lik düşüş var. Ama pazar dönüşüyor daha yüksek segmente kayıyor. Yeni modellerimizle pazarın büyümesine katkı yapacağız. Sektördeki payımız yüze 45’lerde. Bunun daha da büyümesini hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Tablet pazarının küçülmesinin iki nedeninin bulunduğunu da dile getiren Yeğen, “Bunun birinci nedeni büyük ekranlı telefonlar ve ikincisi ise tablet pazarında ürünü yenileme süresinin telefonlara göre uzun olması. S3 tablet ürün yenilemeyi artıracak. Çünkü insanlar eski tabletlerde aradığı özellikleri bulamıyor” diye konuştu.

Yazılı var, kalemi  tableti çıkarın...

Cepte yeni model furyası

Mobil Dünya Kongresi’nde büyük markalar cep telefonunda yeni modellerini tanıtmak için yarışıyor. Fuarın başlangıcından bir önceki gün ve dün Sony, Huawei, Nokia, Motorola, Alcatel ve LG gibi markalar peş peşe yeni modellerini tanıttı. Tanıtılan modeller şöyle:

Çift kameralı atak

Çinli Huawei, fuarda beklendiği gibi iki cep telefonu modelini tanıttı. P10 ve P10 Plus, renk seçenekleri ve teknik özellikleriyle dikkat çekiyor. Leica ile işbirliği çerçevesinde iki telefonda da 12 MP renkli kamera ve 20 MP’lik tek renkli kamera ile çift kamera var. Ön kameraları ise 8 MP.

Haberin Devamı

Yeşil, mavi, siyah ve gümüş renkleri telefonun renk seçenekleri arasında yer alıyor. Android Nougat işletim sistemine sahip telefonlarda 64 GB dahili depolama alanı ve microSD kart yuvası var. P10 5.1 inç’lik, P10 Plus 5.5 inç’lik ekrana sahip. P10’da 4 GB Ram, sekiz çekirdekli Kirin 960 işlemci, 3200 mAh’lık bataryası var. P10 Plus’ın ise 4 ve 6 GB’lik iki versiyonu bulunuyor. Huawei P10, aralarında Türiye’nin de bulunduğu pek çok ülkede mart ayı itibariyle pazara sunuluyor. 4 GB Ram ve 64 GB depolama alanı olan P10’un fiyatı 650 euro, P10 Plus’ın fiyatı ise 700 euro olarak açıklandı. Türkiye fiyatlarının kur farkıyla 2500 TL üzerinde olması bekleniyor.

Efsanevi 3310 geri döndü

Yazılı var, kalemi  tableti çıkarın...

Mobil Dünya Kongresi’nde üç yeni Android akıllı telefon tanıtan Nokia, efsanevi 3310’a yeniden hayat verdi. 3310’un yeni versiyonları daha renkli. Dayanıklılığıyla öne çıkan 3310, en çok satan telefon modellerinden biri olmuştu. Sıcak kırmızı ve sarı ile mat kaplamalı koyu mavi ve gri olmak üzere Nokia 3310, dört farklı renkte kullanıcılarla buluşacak. HMD Global’in Nokia markasıyla tanıttığı diğer telefonlar ise Nokia 6, Nokia 5 ve Nokia 3. Bütün telefonlar 2017 yılının ikinci çeyreğinde dünyada raflarda olacak. Nokia’nın dünyaca ünlü oyunu Yılan’ın yeni versiyonu da geri dönüyor. Yeni ücretsiz Snake oyunu, arkadaş gruplarıyla oynanmak üzere tasarlandı. Telefonun fiyatı 52 dolar olarak açıklandı.

Haberin Devamı

LG G6 dev ekranla geldi

Yazılı var, kalemi  tableti çıkarın...

LG, amiral gemisi cep modeli serisine G6 ile devam ediyor. MWC 2017’de beklendiği gibi tanıtılan cep telefonu 5.7 inç’lik dev ekrana sahip. Farklı bir görüntü formatı da kullanıyor. Snapdragon 821 dört çekirdekli işlemciyle gelen telefonda iki çekirdek 2.35 GHz, iki çekirdeği ise 1.6 GHz hızında. G6, 32 GB veya 64 GB dahili depolama ile birlikte mikroSD kart desteği sunuyor. Belleği ise 4 GB.

Sony’den 4 model

Yazılı var, kalemi  tableti çıkarın...

Sony, dört Xperia akıllı telefon çıkardı. Xperia XZ Premium, Xperia XZs ve süper orta sınıf Xperia XA1 ve XA1 Ultra. Sony hem premium hem de orta sınıf modellerini geliştirdi. XZ Premium, yeni Motion Eye kamera sisteminin yanı sıra 4K HDR ekrana sahip. 5.2 inç’lik ekrana sahip XZs ise, Nisan 2017’nin başından itibaren bazı ülkelerde satışa sunulacak. Xperia XA1 ve 6 inç’lik büyük ekranlı XA1 Ultra, tasarımlarıyla dikkat çekiyor. 23 MP ana kameraları var. XA1 Ultra, 16 MP’lik kamerasıyla selfie meraklılarını cezbedeceğe benziyor.