Ekonomi Yeni nesil şehir kütüphanesinin resmi açılışı yapıldı

Yeni nesil şehir kütüphanesinin resmi açılışı yapıldı

18.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nin resmi açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da katıldığı program ile gerçekleştirildi. Toplam maliyeti 118 milyon TL olan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi, aynı anda 600 öğrenciye hizmet verme kapasitesine sahip.

Yeni nesil şehir kütüphanesinin resmi açılışı yapıldı

Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna Hersek Mahallesi’ne kazandırılan ve sosyal donatıları ile de kitapseverlerin her türlü ihtiyacına cevap veren Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nin resmi açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın da katıldığı program ile gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Selçuklu Belediyesi olarak çocukların ve gençlerin en iyi şartlarda, en iyi imkanlarla eğitim görebilmeleri için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,“ Bu bakımdan Selçuklumuza hem yeni eğitim tesisleri kazandırıyor hem de mevcut eğitim tesislerimizin eksiklerini gideriyor, standartlarını yükseltiyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki eğitime yapılan yatırım, yarınlara yapılan yatırımdır, ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır. Belediyemiz tarafından eğitim alanında son 5 yılda önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Çok kısa bir süre önce Selçuklu Belediyesi Gelişim ve Teknoloji Akademimizin resmi açılış törenini gerçekleştirmiştik. Yine geçtiğimiz ay Yazır Mahallemizde yapımını tamamladığımız Selçuklu Belediyesi Şehit Erkan Kurşun İlkokulumuzun resmi açılışını yapmıştık. Konyamızın en büyük ve en kapsamlı okullarından bir tanesi olan Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi başta olmak üzere 5 ilkokul ve 4 bağımsız anaokulunu Selçuklumuza kazandırdık. 4 adedi kapalı olmak üzere 37 okulumuza spor salonu, 43 okulumuza toplantı salonu, 95 Okulumuza ise kütüphane kazandırdık. Ülkemizin en kapsamlı, en modern Güzel Sanatlar Lisesini Selçuklumuza kazandırmak için ihale sürecini tamamladık, yer teslimini yaptık ve inşa faaliyeti başladı. Konyamızın gururu olan okullarımızdan Spor Lisemize ve Selçuklu Fen Lisemize kapalı spor salonu kazandırmak için yapım sürecine başladık. İnşallah bu proje ve yatırımlarımızı ilerleyen dönemlerde artırarak devam ettireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Yeni nesil şehir kütüphanesinin resmi açılışı yapıldı

“Gençlerimize eğitim desteği veriyoruz”

Selçuklu Belediyesi olarak üniversite öğrencilerine de eğitim desteği sağladıklarını söyleyen Başkan Pekyatırmacı,“Geçtiğimiz yıl başlattığımız ve bu yıl da devam ettirdiğimiz desteklerimiz kapsamında Selçuklu’da ikamet eden ve ülkemizdeki herhangi bir önlisans ve lisans programına ilk kez yerleşen üniversite öğrencilerimize 2500 TL, yine Selçuklu’da ikamet eden ve Selçuk Üniversitesi ya da Konya Teknik Üniversitesi’nde herhangi bir önlisans ve lisans programında eğitim gören üniversite öğrencilerimize 4000 TL eğitim desteği veriyoruz. Konyamız 5 tane üniversiteyle bir üniversite şehri. Selçuklu ilçemizde de Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi ile yaklaşık 100.000 üniversite öğrencisine ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye’de ilklerden olan Selçuklu Gençlik mobil uygulamasını hayata geçirdik ve kısa süre içerisinde 56.000 aktif üyeye ulaştık. Şu anda bu uygulama sayesinde 56.000 gencimizle bire bir iletişim halindeyiz. Selçuklu Kent Konseyi altında faaliyetlerini sürdüren Selçuklu Gençlik meclisimiz üniversite içerisinde oluşturduğu çalışma grupları ile 3.000 aktif üyeye sahip. Gençlik meclisimiz Talha Bayrakçı Gençlik Merkezimizde ve bugün açılışını yapacağımız Yeni Nesil Şehir Kütüphanesinde günlük ortalama 1.200 öğrenci ile faaliyetlerini gerçekleştiriyor.” Şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Büyük ve modern bir kütüphane

Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi hakkında bilgiler paylaşan Başkan Pekyatırmacı, “Toplam maliyeti 118 milyon 593 bin Türk Lirası olan Yeni Nesil Şehir Kütüphanemiz, 4 bin 394 metrekare alan sahip. İçerisinde ana kütüphanesi, çocuk kütüphanesi, etüt salonu, konferans salonu, seminer salonları, grup çalışma odaları, fuaye alanı ve sosyal alanlarının bulunduğu Yeni Nesil Şehir Kütüphanemizden aynı anda 600 öğrencimiz hizmet alabiliyor. Bodrum artı dört kattan oluşan kütüphanemizin bodrum katında; aynı zamanda sığınak olarak da kullanılabilecek, içerisinde çeşitli oyunların yer aldığı 254 metrekarelik oyun alanı, 125 metrekarelik mescit ve 235 metrekarelik teknik merkez yer alıyor. Zemin katta ise 253 metrekarelik giriş holüyle birlikte 19 metrekarelik kayıt bürosu, 118 metrekarelik sergi salonu, 250 metrekare alana sahip çocuk kütüphanesi ve 87 metrekarelik kafeterya bulunuyor. Kütüphanemizin 1. katındaysa 670 metrekare alana sahip, içerisinde genç ve yetişkin bölümü bulunan internet erişimli kütüphanemiz yer alıyor. Yine 1. katta 362 metrekare alanlı tek kişilik okuma salonu, 4 adet 12’şer metrekarelik grup çalışma odası, 178 metrekare alana sahip süreli yayınlar bölümü, 37 metrekarelik kıymetli eserler bölümü ve 45 metrekarelik cilt atölyesi mevcut. 2. katta, 214 metrekare alana ve 264 kişi kapasiteye sahip konferans salonu, 173 metrekarelik fuaye alanı, 70 ve 55 metrekarelik birer adet seminer salonu, 28 metrekarelik hazırlık odası ve 95 metrekarelik teras yer alıyor. Kütüphanemizin 3. katında ise, 307 metrekare alana sahip 160 kişilik etüt salonu, 7 adet 8’er metrekarelik ve 4’er kişilik özel çalışma odası, 36 metrekarelik mescit ve 101 metrekare alana sahip teras bulunuyor.

Haberin Devamı

“Türkiye’de en çok kütüphaneye ve üye sayısına sahip olan ilçe unvanını biz de”

Haberin Devamı

Selçuklu Belediyesi olarak hedeflerinin okullardan başlayarak hayatın her alanına kitabı ve okumayı, dolayısıyla kütüphaneyi yerleştirmek olduğunu belirten Başkan Pekyatırmacı,“Bu doğrultuda 11 halk kütüphanesi, 92 okul kütüphanesi, 2 Selçuklu Eğitim Destek Merkezi ve 1 şehir kütüphanesi olmak üzere toplam 107 kütüphane ve 752 bin 164 kitap sayısı ile Selçuklumuza hizmet veriyoruz. Kütüphanelerimize üye olan kişi sayısı ise toplam 187.366. Gençlerimiz ve çocuklarımız için çalışıyoruz, üretiyoruz, gayret ediyoruz. Bundan sonra da aynı azimle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygularla sözlerimi sonlandırırken, açılış programımızı teşriflerinizden ötürü başta Sayın Bakanımız olmak üzere değerli misafirlerimize ve kıymetli protokolümüze teşekkürlerimi sunuyor, hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetlerimle selamlıyor, Allah’a emanet ediyorum.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Selçuklu Belediyesi ilçeyi bilgi toplumuna dönüştürmüş”

Sözlerine Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’yı tebrik ederek başlayan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak,“ İfade ettiği gibi ilçesinde 100’ün üzerinde kütüphanesiyle gençlerin bilgi toplumunda yer almasına hizmet ediyor. Tabi Konya kendi başına geçmiş döneminden itibaren bir gelişimin, dönüşümün, kültürün şehri ve Selçuklu burayı bir dönüşüm şeklinde bir bilgi toplumu şeklinde tasarlamış ve şimdi de bunun devamı bu ilçemizde gerçekleşiyor. Türk sporunun gelişmesini gözlemliyoruz. Ortaya çıkan sonuçlar modern stadyumlara yapılan tesislerle ortaya sergilenmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Kendisi hem sporda yapılan yatırımlarda gençlik tesislerinde öncülük ediyor, bizlere yol veriyor, bizlere destek oluyor ama bunun yanında Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle kütüphane konusunda da bir hassasiyeti var. Malumunuz hem Külliyede, Ankara’da büyük bir kütüphanemiz var. Milyonlarca kitap var. Ardından İstanbul’da Rami Kışlasını büyük kütüphaneye çevirdi ve bunun çerçevesinde bakıyoruz belediyelerimiz kütüphaneler yapıyorlar. Ben geçen hafta Kültür ve Turizm Bakanımız ile birlikte Erzurum’dayım ve yine bir kütüphane açtık. Bilgi toplumunun gelişmesi gerekiyor. Gençlerimizin bilgiye ulaşması gerekiyor. ” dedi.

“Çocuklarımızın kendilerini tanıma fırsatı buluyor”

Selçuklu Belediyesi’nin okul dışı eğitim ortamları hakkında bilgiler paylaşan Başkan Pekyatırmacı, “Eğitim programlarımızın başında gelen SEDEP Selçuklu Değerler Eğitimi Programından cesaret alarak Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız iş birliği ve değerli hocalarımızın da özverili çalışmaları neticesinde 2019 yılında SETAP Selçuklu Sanat, Eğitim, Teknoloji ve Atölye Programları çalışmasını başlattık. SETAP kapsamında oluşturduğumuz okul dışı öğrenme ortamlarımızdan Ahmet Keleşoğlu Sanat ve Tasarım Atölyesi’nde 5 atölye ile, Sille Tabiat Okulu’nda 16 atölye ile, Selçuklu Sanat Akademisi’nde müzik, tiyatro ve kişisel gelişim atölyeleri ile ve Selçuklu Belediyesi Gelişim ve Teknoloji Akademisi’nde ise 12 atölye ile öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Ayrıca Trafik Eğitim Parkımızda çocuklarımızın trafik bilinci kazanmalarını sağlıyor, Yüzme Öğreniyorum Programımız ile üçüncü sınıflara giden çocuklarımıza yüzme öğretiyoruz. ” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin ilk Yeşil Sertifikalı (LEED) Sporcu Yetiştirme Merkezimizden faydalanabilecek.”

Spor alanındaki yatırımların yoğun bir şekilde devam ettiğinin altını çizen Başkan Pekyatırmacı: “Bugün temelini atacağımız Sporcu Merkezimizle birlikte eş zamanlı inşaatına başladığımız iki adet spor tesisimiz var, onlarında bilgisini vermek istiyorum. Konya Spor Lisemize geçen yıl kaybettiğimiz Konyasporlu futbolcumuz Ahmet Çalık’ın ismini yaşatacağımız çok fonksiyonlu bir kapalı spor salonu yapıyoruz. Yine şehrimizin en başarılı okullarından Selçuklu Fen Lisemize de kapalı spor salonu yapımına başladık.Selçuklu Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezimiz hakkında bilgiler paylaşmak istiyorum. Belediyemize maliyeti güncel rakamlarla 509.309.308 TL olan Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezimiz 23.514 metrekare bina alanı ve 15.630 metrekare açık saha alanı ile gençlerimize toplam 18 farklı spor branşında spor yapma imkânı sağlayacak. Sancak Mahallemizde bulunan tesisimizde, 25 metreye 35metre ve 25 metreye 12 buçuk 5metre ebatlarında 2 adet yüzme havuzu,hentbol ölçeğinde kapalı spor salonu,karate, judo, jimnastik, masa tenisi, güreş, satranç, taekwondo, wushu, kickboks ve okçuluk branşlarına uygun spor salonları,fitness salonu, FİFA standartlarına uygun futbol sahası, Dünya Atletizm Birliği Standartlarına uygun atletizm pisti, spor müzesi, spor mağazası, seminer salonu, VİP odası, kafeterya, idari birimler ve diğer ihtiyaç alanları yer alacak. Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezimiz sportif faaliyetlerinin yanında ayrıca Türkiye’nin ilk Yeşil Sertifikalı (LEED) Sporcu Yetiştirme Merkezi olacak. Kendi enerjisinin %90’ını çatısında kurulacak olan güneş enerjisi panellerinde nelde edecek olan tesisimiz böylece yıllık 350.000 kw/saat enerji tasarrufu sağlamamıza vesile olacak. Geceleri ise ışık kirliliği yaratmayan aydınlatma sistemleri ile enerji tasarrufu için LED armatürler kullanılacak. Merkezimizde ayrıca sera gazı emisyonları %80 daha düşük olacak. Çevreye duyarlı, şehir ekolojisini koruyan bir tasarımı bulunan merkezimizde gri su sistemi sayesinde yıllık 31.025 ton su arıtılarak tasarruf sağlanacak. Ben bu vesileyle Selçuklu Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezimizin Selçuklumuza Şehrimize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. ” ifadelerine yer verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Selçuklu Belediye Başkanımızı bu güzel proje için tebrik ediyorum”

SPORCU SEÇME VE YETİŞTİRME MERKEZİ’NİN TEMELİ ATILDI

Selçuklu Belediyesi tarafından projelendirilen ve gençlerin yeteneklerini keşfetmelerine imkan sağlayacak olan Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi’nin temeli Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla atıldı.

Yeni nesil şehir kütüphanesinin resmi açılışı yapıldı

Selçuklu Belediyesi ülkemizin spor altyapısına katkı sunacak Konya’nın ilk, Türkiye’nin de en kapsamlı spor tesislerinden biri olacak Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi’ni Konya’ya kazandırıyor. Sancak Mahallesi’nde yapımına başlanan tesisin temel atma töreni Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da iştirak ettiği program ile gerçekleştirildi.

Selçuklu Belediye Başkanı Pekyatırmacı: “Merkezimiz ile yetenekli çocuklarımız kendilerine uygun branşlarda gelişecek”

Türkiye’nin artık her yönüyle bir spor ülkesi haline geldiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “Artık her branşta iddiası olan bir Türkiye var. Bizler de Selçuklu Belediyesi olarak sporda her zaman iddialı olmak ve başarı çıtasını daha da yükseklere çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün Selçuklumuzda belediyemize ait olan 30 tesiste ve 50 salonda yüzmeden tenise, voleyboldan jimnastiğe, tekvandodan güreşe kadar 14 branşta Selçuklu Belediyesi spor kulübümüzle birlikte spor okulları faaliyetlerini sürdürüyoruz. Yaz ve kış dönemi olmak üzere 2 ayrı dönemde faaliyetlerine devam eden spor okullarımızda bugün kadar 188.763 öğrencimize eğitim verdik. Son bir yılda ise spor okullarımızdan yararlanan öğrenci sayısı 23.393. İnşallah önümüzdeki yıllarda tesis sayımızı artırarak bu sayıları çok daha yukarılara taşıyacağız. 2023 yılı yaz spor okulları döneminde öğrencilerimizin tamamına 15 farklı istasyonda motorik performans ölçümleri gerçekleştirildi. Bu kapsamda beş farklı antropometrik, üç farklı esneklik, üç farklı kuvvet ölçümü ve bunun yanısıra sürat, denge, çeviklik, reaksiyon ve dayanıklılık ölçümleri yapıldı. Bugün temelini atacağımız Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezimiz inşallah bu hedef doğrultusunda, bizim en büyük itici gücümüz olacak. 1997 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Selçuklu Belediyesi spor kulübümüz 214’ü milli sporcu olmak üzere 15.488 lisanslı sporcu sayısıyla birçok önemli başarılara imza atarak, Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden biri oldu. Kulübümüz son bir yılda 9 branşta katılmış olduğu ulusal ve uluslararası şampiyonalarda 30 altın, 20 gümüş ve 27 bronz olmak üzere 77 madalya kazanarak Selçuklumuza ve Konyamıza Büyük bir mutluluk ve gurur yaşattı.” dedi.

“Spora yapılan yatırımların meyvesini alıyoruz”

Sporun içerisinden gelen sporu seven bir Cumhurbaşkanımız var” diyen Bakan Bak, “Çok şanslıyız.O zaman belediye Başkanlığı zamanında da amatör spor kulüplerine saha yapımından tutun, malzeme desteğine kadar yapılan pek çok işte emeği var, vizyonu var. Şimdi de 22 yıldır Türkiye Cumhuriyet’ini yönetirken, başbakanlığında, cumhurbaşkanlığında gençlik ve Spor Bakanlığına bizlere biz çizdiği vizyon içerisinde de binlerce tesis yaptık futbol sahaları. Stadyumlar, havuzlar atletizm sağları, kapalı spor salonları. Burada da önemli aşamalar kaydettik. Bunların sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Daha geçtiğimiz salı günü İsviçre’nin Lion Kentinde açıklandı. Türkiye ile İtalya Avrupa Futbol şampiyonasını 2032’yi organize etmek üzere görevlendirildi. Yani bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi de Türkiye’nin, Avrupa’nın ve dünyanın en genç stadyumlarına sahip olması, en aktif altyapıya sahip olması. Başkanının da ifade ettiği gibi 2023 yılında spor başkenti seçildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak ailelerden, anne babalardan bir ricamız var. Bir talebimiz var, çok çok önemli. Gençlerimizi kötü alışkanlıklarını uzak tutmamız lazım. Bunun için de spor en önemli enstrümanlardan bir tanesi. Buradan valiliğimize de söylüyorum, Milli Eğitim il müdürlerini de söylüyoruz. Çocuklarımızı spor salonlarına getirelim. Okullar arası müsabakaların sayısını arttıralım. Biz de Milli Eğitim Bakanlığında benim daha önceki bakanlık döneminde 65. Hükümette Milli Eğitim bakanımızla beraber sayın İsmet Yılmaz’a beraber bir protokol yapmıştık. Sporcu yetenek tarımı sistemini, protokolünü gerçekleştirmiştik. Bu sistemle beraber bu zamana kadar yaklaşık 5.000.000 gencimizin ilkokul, üçüncü sınava giden gencimizin yeteneklerinin taramasını yaptık. Değişik branşlara yönlendirdik. Burada herkese görev düşüyor. Ben bu tesisin gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşması için önemli bir işlev göreceğini tahmin ediyorum düşünüyorum. Böylesine güzel bir eser için çaba harcayan Selçuklu Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Böylesine gençlerine hizmet eden gençlerine imkanlar sağlayan bir ülke olmaktan bir şehir olmaktan da mutluluk duyuyoruz. Gençlerimize güveniyoruz. Gençler bizim geleceğimiz. Sporda da olimpiyatlarda 2024 Paris olimpiyatlarına da hazırlanıyoruz. Bütün federasyonlarımızla beraber inşallah orada da bu ülkeye başarılar kazandıracak. Sporcularımız albayrağımızı göndere çektirecekler. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Spor ülkesi Türkiye burada. Sizleri seviyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza da katkıları için teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi’nin temeli protokol üyeleri tarafından atıldı.