Ekonomi Yeni ortaklıkla Tofaş güçleniyor

Yeni ortaklıkla Tofaş güçleniyor

03.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Koç Holding ve Stellantis, Türkiye’deki ortaklığını geliştirirken, Tofaş’ı güçlendiriyor. Türkiye’deki tüm Stellantis markalarının ticari faaliyetleri Tofaş çatısı altında toplanıyor. İmzalanan yeni stratejik anlaşma ile Tofaş, Stellantis Türkiye dağıtım şirketi Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.’nin sermayesinin tamamını satın alıyor. Türkiye’de dağıtıma sunulan tüm Stellantis markaları, Alfa Romeo, Fiat, Citroën, DS Automobiles, Jeep, Maserati, Opel ve Peugeot, Tofaş tarafından dağıtılacak.

Yeni ortaklıkla Tofaş güçleniyor

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu “Türkiye otomotiv sektöründe lider konumundaki Tofaş, bu yeni yatırım ile hedeflerini büyütüyor ve iddiasını güçlendiriyor. Böyle zor bir süreçte gerçekleşen bu umut verici anlaşma topluluğumuzun ve ortağımızın ülkemize olan inancını da bir kez daha teyit ediyor. Ortaya çıkacak katma değer ile ülkemizin otomotivdeki rekabet gücünün artmasına hizmet etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Stellantis CEO’su Carlos Tavares, “Koç ile ortaklığımızı derinleştirmek sinerji yaratacak, değeri artıracak ve tüm segmentlerdeki Stellantis markaları için pazar potansiyelini büyütecektir. Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan Tofaş ortak girişimimiz, önemli üretim ve Ar-Ge merkezlerimizden biridir” diye konuştu.