Ekonomi Yeni yılda teknoloji şov!

Yeni yılda teknoloji şov!

02.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

2016 yılı, teknoloji markalarının yeni modellerine sahne olacak. Cepten tablete, oyun konsolundan akıllı saate pek çok alanda büyük markaların yeni modellerinin tüketiciyle buluşması bekleniyor. Yıla damga vuracak modelleri araştırdık

Yeni yılda teknoloji şov

Yenilikler ve teknolojiyle dolu bir yılı geride bıraktık. Ancak 2016 yılı daha şaşırtıcı ve ilginç pek çok yeniliği getirecek gibi görünüyor. Yeni yılla beraber şu anda kullandığımız cihazların yeni modelleri için de geri sayım başladı. 2016’da, cep telefonu, tablet, oyun konsolu, notebook, kamera, akıllı saat, sanal gözlüklerde fenomen markaların yeni modellerini bekliyor olacağız. Yeni yıl yeni teknoloji trendlerini getirecek. 2016’da piyasaya çıkması beklenen ve bu yıla damgasını vuracak cihazları derledik.

Haberin Devamı

En merak edilenler

iPhone 7: En fazla merak edilen cep telefonu modelleri arasında. Apple’ın geleneği üzerine her yıl yeni bir cep telefonu modeli tanıttığı biliniyor. Genelde bu tanıtım eylül ayında yapılıyor. Bu yılki yeni cihazın iPhone 7 olması bekleniyor. Telefonun tanıtılmasına daha uzun bir zaman olsa da bilgileri sızmaya başladı. Bunlara göre, iPhone 7 suya dayanıklı bir kasaya sahip olacak. Yeni cepte anten çizgilerinin de kulaklık girişinin kaldırılacağı iddiaları var. Tasarımının geliştirilmesi beklenen modelin, 12 MP kamera, geliştirilmiş 3D Touch, parmak izi okuyucusu gibi yeni özelliklere sahip olması bekleniyor. Telefonda kablosuz şarj özelliği de sunulabilir.

Galaxy Note 6: Samsung’un amiral gemisi Note’un yeni modeli de 2016’nın beklenenleri arasında. Note 5’in ardından Note 6’nın gelmesi muhtemel görülüyor. Sızan bilgilere göre, bu modelde 6 GB’lik Ram bulunacak. Note’un yeni modelinin Almanya’daki IFA Fuarı’nda görücüye çıkması bekleniyor. Note 6, 128 GB ve 64 GB depolama seçenekleriyle gelecek. 16 çekirdekli bir işlemcisi olacak. Daha da hızlanacak modelin, mikro SD kart girişinin olmayabileceği konuşuluyor. Kamerası da 27 MP’ye yükseltilecek. Diğer teknik özellikleri de Note 5’le benzer olacak.

Haberin Devamı

Apple Watch 2: Apple’ın Watch’unun ikinci versiyonu da yıla damga vurması beklenen ürünler arasında. Tasarım bazında Watch 2’nin birinci versiyona göre daha ince olması beklentisi var. Ancak Apple Watch’a yakın bir tasarıma sahip olacağı kesin gibi. Cihazla ilgili söylenti ve bilgiler yayılıyor. En radikal değişikliğin kamerasında olması bekleniyor. Apple Watch 2’de FaceTime kamera görebiliriz. Böylece koldan görüşme imkanı doğacak. Watch 2’nin iPhone’dan bağımsız kullanım imkanı sunabileceği de söylentiler arasında. Bu nedenle Wi-Fi desteğinin de artırılacağı öngörülüyor. Şarj sorunu için de batarya ömrünün artırılabileceği de sızanlar arasında.

Tablette model furyası yolda
GoPro Hero5: Aksiyon kamerasında fenomen bir marka GoPro. Şu anda GoPro Hero 4 piyasada. 2016’da ise Hero 5’in gelmesi bekleniyor. Hero 5, 8K görüntü kalitesiyle gelecek. Macera ve sporseverlerin rüya kamerası olması hedefleniyor. A10 işlemci kullanılacak modelde, video çekme, 3D görüntüleme özellikleri geliştiriliyor. Pil ömrü de bir hayli uzayacak. Hero 4’e göre de yüzde 40 daha hafif ve yüzde 50 daha küçük olarak tasarlandığı sızdırılan bilgiler arasında. Bu aksiyon kamerayı kaskın ucuna iliştirmek ya da vücudun herhangi bir yerinde taşımak çok kolay olacak.
Tablet: iPad Air 3, iPad Pro 2, Sony Experia Z6, Samsung Galaxy Tab S3, iPad Mini 5, Microsoft Surface 5... Yeni yılda yeni tablet modelleri furyası da yaşanacak. Hemen her marka yeni modelini lanse ediyor olacak. iPad Air 3’de 4K çözünürlük olabilir. Pro 2’ye ise 3D Touch eklenebilir. Sony’nin Z6’sında ise su geçirmezlik özelliğinin devam etmesi bekleniyor.
Tab S3’de de yenilik beklentisi çok. Samsung, bu modeliyle Apple’ın hakimiyeti kırabilir. Güçlü bir işlemci, yüksek çözünürlükte ekran beklentiler arasında. Surface 5’te ise, pil ömrü, verimlilik konusunda gelişmeler görülebilir.
Yeni konsol ve sanal gözlüklere hazırlanın
Playstation 5: Oyun konsolu dünyasının en çok sevilen markalarından biri Playstation. Playstation 4’ün lansmanı 2 yıl önce yapıldı. Oyunseverler merakla yeni konsolu bekliyor. 2016’da ise PS5’in gelmesi bekleniyor. Sektör yetkilileri, PS5’nin fiziksel bir konsol olması yanında bulut bazlı bir konsol da olabileceğini ileri sürüyor. Gelecek neslin donanım değil de bir servis olabileceği söyleniyor. PS5 sadece ekran ve kontrol cihazından oluşabilir. PS5 ismi de servise verilecek bir isim olarak kalabilir. Ama tabi ki PS5 oyunları değişmeyecek. Playstation 5’ten beklenen özellikler arasında, 4K oyun ve gelişmiş sanal gerçeklik desteği ve gelişmiş medya oynatma özellikleri var. Playstation 4’ün satışları dünyada kasım itibariyle 22 milyona ulaştı.
VR gözlükler: 2015, sanal gerçeklik gözlüklerinin tanıtım yılı oldu. Ama pek çok gözlük satışa 2016 yılında çıkacak. HTC’nin Vive’ı Türkiye’de bu yıl satışta olacak. Sanal gerçeklik furyasını başlatan Oculus Rift ise halen bir prototip cihaz olarak kullanlıyor. Piyasaya çıkması 2016 yılının ilk çeyreğini bulacak. Sony de bu alanda varım diyor. Sony Playstation VR’ın da piyasaya çıkış tarihi benzer. Sony’nin oyun konsoluyla uyumlu geliştirildi. 5.7 inç genişliğinde OLED ekrana sahip ürünün saniyede 120 kare gibi yenileme oranı var. Microsoft’un VR gözlüğü Hololens de, 2016’da tüketiciye merhaba diyebilir. Windows 10’la uyumlu çalışacak gözlükte, fiziki ortam üzerine bilgisayar görüntüleri eklenebilecek.