Ekonomi 'Yenilenen Saraçoğlu Mahallesi, seçimden sonra açılacak'

'Yenilenen Saraçoğlu Mahallesi, seçimden sonra açılacak'

14.03.2024 - 17:23 | Son Güncellenme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin ilk toplu konut projesi olan ve tarihi dokusu restore edilerek koruma altına alınan Saraçoğlu Mahallesi'nin seçimden sonra açılışının yapılacağını söyledi.

Bakan Özhaseki, AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok ile birlikte Çankaya ilçesindeki 'Saraçoğlu'nu Koruma, Yenileme ve Yaşatma Projesi' alanında inceleme yapıp, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Özhaseki, Saraçoğlu'nun, Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılmış çok önemli eserlerin içerisinde yer alan bir bölge olduğunu söyleyerek, "Bu tarihi, kültürel ve doğal varlıklarımıza sahip çıkmak, onları korumak, yenilemek ve gelecek nesillere de bunu aktarabilmek birinci vazifemiz diye düşünüyorum. Bu amaçla da içinde bulunduğumuz Saraçoğlu Mahallesi, çok kıymet arz ediyor. Burada tarih var" dedi.

Haberin Devamı

Saraçoğlu bölgesinde 44 hanede tescilli eser olduğunu aktaran Özhaseki, bunların korunması şartıyla geliştirilen projede son aşamaya gelindiğini kaydetti.

Özhaseki, "Proje kurullardan geçmeden önce Ankara'daki sivil toplum kuruluşlarından ve akademisyenlerinden bölgeyle ilgili düşüncelerini aldık. Ve ortak akıl neticesinde bu proje ortaya çıktı. Neticesinde geldiğimiz nokta itibarıyla bugün 119 tane konut var, 164 tane ofis, 104 tane dükkanımız ve 155 odalı bir otelimiz var. İnşallah önümüzdeki günlerde bütün bunların bir kısmı satılıp, bir kısmı kiralandığında herhalde burası çok canlı bir bölgeye dönüp, Ankara'nın insanların uğradıkları bir destinasyon merkezine, akşam milletin gelip soluk aldığı bir merkeze dönecek diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Proje için 1 milyar 260 milyon TL harcandığını kaydeden Özhaseki, "Helali hoş olsun. Nihayetinde Ankara'nın bir tarihini ayağa kaldırmış olduk. Bundan dolayı da mutluyuz. Hayırlı olsun Ankara'mıza" diye konuştu.

Özhaseki, şu an evlerin satın alınması ile ilgili 58 başvuru olduğunu, bunun 28 tanesinin kesinleştiğini, diğerlerinin opsiyonlu olduğunu belirtti. Özhaseki, Saraçoğlu Mahallesi'nin ne zaman açılacağı sorusu üzerine, "Sayın Cumhurbaşkanımızın programı müsait olduğunda aslında onu davet edip burada göstermek istiyoruz. Ama şu an yoğun program içerisinde zaman bulabilir mi bilemiyorum. Seçimden sonraya kalacak gibi gözüküyor" dedi.

Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da, "Başkentimizin göz bebeği, Türkiye’nin ilk toplu konut projesi olan ve Emlak Konut eliyle, tarihi dokusunu koruyarak restore ettiğimiz Saraçoğlu Mahallesi’nde incelemelerde bulunduk. Ankara'mızın göbeğinde yer alan, kuş cıvıltıları içinde, yeşilin bin bir tonuna sahip marka projemiz Saraçoğlu Mahallesi’nin resmi açılışını inşallah çok yakında gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.