Ekonomi Ekonomide toparlanma ikinci yarıda başlayacak

Ekonomide toparlanma ikinci yarıda başlayacak

16.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gedik Yatırım, Türkiye ve dünya piyasalarına ilişkin 2019 raporunu açıkladı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Gedik Yatırım CEO’su Onur Topaç, sermaye piyasalarına olan inancını dile getirerek sektörün öncüsü olma yolundaki çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Ekonomide toparlanma ikinci yarıda başlayacak

Topaç, “Sermaye piyasalarına güvenimizle çıktığımız yolculuğumuza şu an 42 şube ve 335 çalışanımız ile devam ediyoruz. Sektörümüzün en çok şubesi olan ve en çok çalışanı olan 2’nci yatırım kuruluşuyuz. 2015 sonundan itibaren çalışan sayısı bakımından %26 daralan sektörümüzde, aynı dönemde çalışan sayımızı %8 arttırarak sektöre duyduğumuz güveni gösterdik” dedi.

Haberin Devamı

Sermaye piyasalarının ülkemizin finansmana erişim için büyütmek zorunda olduğu en önemli kanal olduğunu belirten Gedik Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık ise “Türkiye finans sektörünün ezici ağırlığı bankacılık üzerinde. Bu yapının önümüzdeki yıllarda değişeceği bir döneme giriyoruz. Türkiye’nin büyümesini sağlayacak başlıca kaynaklardan biri de sermaye piyasaları” dedi.

Enflasyona dikkat

2019’da Türk ekonomisinde “ilk yarıdaki zorlu görünüme rağmen ikinci yarıda toparlanma ve fırsatların muhtemel olacağının belirtildiği raporda 2019’da büyümenin yüzde 1.6 olduğu kaydedildi.

2019 yılının ilk yarısında enflasyonda yüksek seyrin devam etmesi zorlayıcı bir unsur olarak öne çıkarken, büyüme ve enflasyon tarafında baz etkiler olumlu yönde katkı vermeye başlayacak.

Haberin Devamı

Raporda makroekonomik görünüm açısından Türkiye’de 2019’un iki ayrı hikâyeye sahip olabileceğine işaret edilirken, 2017’da %7,4 olan büyümenin 2018’de %3 ve 2019’da ise %1,6 seviyesinde gerçekleşmesi öngörülüyor.