Ekonomi Ekonomiye artık kadın eli değecek

Ekonomiye artık kadın eli değecek

17.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Kadın girişimcilere uluslararası fonlardan finansman sözü veriyorum. Yeter ki siz yaratıcı, uygulanabilir, istihdam artırıcı projelerle gelin” dedi.

Ekonomiye artık kadın eli değecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ı ziyaret etti. Pekcan, “Ruhsar Pekcan olarak söz veriyorum, projelerinize bakanlığımın dışında da uluslararası fonlardan finansman bulacağım. Yeter ki siz yaratıcı, sürdürülebilir, yapıcı, uygulanabilir, istihdam artırıcı projelerle gelin” dedi.

Haberin Devamı

Salondaki kadın girişimcileri ayakta alkışlayan ve kendilerine teşekkür eden Pekcan, “81 ilden gelen cesur yürekli kadın girişimci yoldaşlarım, evinize hoş geldiniz. Sizin Bakanlığınızız, biz buraya hep beraber geldik, her beraber başarılı projelere imza atacağız. Her zaman, her gün tüm çalışmalarımız, fikirlerimiz beraber olacak. Önerilerinize, sorunlarınıza açık olacağız ama buraya sorun yığmayacaksınız. Sorunlarınızı çözüm önerileriyle beraber getireceksiniz” dedi.

Tavanı yıktık

Pekcan, yeni sistemin ilk kabinesinin yeni umutlarla, yeni adımlarla yola çıktığını vurgulayarak, “Burada benim yol arkadaşlarım, cam tavanı yıkan kadınlarımız var. O cam tavanı yıktıysak, daha çok şeyler değiştirebileceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kadın girişimcilere, hizmet sektörü dışında da kadının varlığını gösteren projeler üretmeleri çağrısında bulunan Pekcan, “Türkiye’nin önünü açacak, ihracatı artıracak, yenilikçi, teknoloji odaklı projelere ihtiyacımız var. Bakanlığımız bünyesinde ihracat ve yatırımları artıracak bir Ticaret Akademisi kurmaya karar verdik” dedi.

Hisarcıklıoğlu da, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı’nın daha önce iki ayrı bakanlık olarak ağır iş yükü altında olduğunu belirterek, “İki bakanlık, Ticaret Bakanlığı çatısı altında biraraya geldi ve zaten doğru olan da bizler için buydu. Sayın Cumhurbaşkanımız önceden iki ayrı bakanın üstlendiği bu büyük sorumluluğu, tek başına Ruhsar Pekcan’a vererek kendisine olan güven ve itimatı da göstermiş oldu. Bir kadının, iki ayrı bakanlığı birleştirip yürütebileceğinin en büyük göstergesi, güvencesi Ruhsar Hanım” diye konuştu.

Kaptan köşkünde

Hisarcıklıoğlu, ülkeler arasında girişimciliğin ana unsur haline geldiğinin altını çizerek, “Biz geçmişte gücümüzün yarısını kadınlarımızı oyunun dışında tutarak heba ettik. ‘Tek kanatla kuş uçmaz, kuşun uçması için çift kanat lazım dedik.’ Bunu da Anadolu’nun her yerinde anlattık” dedi. ‘Ticaretin kaptan köşkü’nde artık bir kadının olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, “Ekonomiye kadın eli değecek. Türkiye’nin zenginleşmesi serüvenine kadınlar daha fazla destek olacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Belki bakan olurum’

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Nurten Ceceli Alkan da, “Sayın Bakanımızın başarı hikayelerinden tüm kadınlarımızın ve kızlarımızın büyük bir gurur duyacağını ve geleceğe bakan vizyonlarında büyük bir farklılık oluşturacağına inanıyoruz. Kadınlarımızın artık yüreğinde bir başka ışık var diye düşünüyorum. Belki ‘Bakan olurum’ der kızlarımız” diye konuştu.