Gündem EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

14.12.2018 - 10:42 | Son Güncellenme:

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 2016 ve 2018'e giren adayların tercih işlemleri 7 Aralık tarihinde tamamlanmıştı. EKPSS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürerken sonuçların ne zaman açıklanacağı da merak konusu oldu.

EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak

ÖYSM, 2016 ve 2018 EKPSS için 29 Kasım-7 Aralık tarihleri arasında başvuruları almıştı. 2 bin 504 engelli memur alımının yapılacağı sonuçlar için adaylar heyecanlı bir bekleyiş içinde sonuçların bir an önce açıklanmasını ümit ediyor.

Haberin Devamı

EKPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANABİLİR?

EKPSS tercihleri için heyecanlı bekleyiş sürüyor. ÖSYM, tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili henüz bir açıklamada bulunmadı. Sonuçların yıl sonuna kadar açıklanması bekleniyor. Adayların 2016-EKPSS veya 2018-EKPSS sonuçları ile 2016-Kura veya 2018-Kura kayıtlarına göre yerleştirme işlemleri yapılacak.

EKPSS NEDİR?

"Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan , EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.