Siyaset Ekrem İmamoğlu'ndan YSK'ya çağrı

Ekrem İmamoğlu'ndan YSK'ya çağrı

15.04.2019 - 17:07 | Son Güncellenme:

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu,  "YSK, bu konuda son noktayı koymak zorundadır" dedi.

Ekrem İmamoğlundan YSKya çağrı

Esenler semt pazarında esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, Maltepe'deki sayımla ilgili soruya, YSK, bu konuda son noktayı koymak zorundadır. Artık bizim güvenimizi sarsmaya başlamıştır bu süreç. Üzülüyoruz. YSK, vazifelidir. Milli bir vazifesi ve sorumluluğu vardır. Ülkenin, geçmişten bugüne, yarınlara dönük demokratik sürecine ya katkı sunacaklar ya da çok kötü bir iz bırakacaklar. Dönüm noktasıdır. Yapmasınlar. Her şeyi denediler olmadı. Büyükçekmece'yi de denediler, olmadı. Bir baktılar ki, kendileri bazı yanlış işlemler yaptılar, döndüler, 'Acaba Maltepe'de ne çıkarırız. Aman yavaş, acele etmeyin, bir şey bulmaya çalışalım' dediler. Aklı ermiyor insanın. Benim aklım ermiyor. YSK'yı göreve davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"BENİM MAÇA GİTMEME KİMSE ENGEL OLAMAZ"

Ekrem İmamoğlu, haftasonu oynan futbol müsabakasını gitmesinden dolayı eleştrilere de, Bence milletin nezdinde hiç polemik meselesi değil. Son yıllarda en barışçıl, en huzurlu iki maçı izledim. Hiç sorunsuz. Hem de dünyanın en önemli derbilerinden biri. Fenerbahçe-Galatasaray. Çok güzel. İnsanlar sadece bize sevgi ve coşku gösterisinde bulundular" diye yanıt verdi.

İmamoğlu, "Sizi maça gitmeyin diye kim aradı" sorusuna da, Evet beni kulübün yetkilisi aradı. Efendim 'tehdit unsurları var, maça gelmesi doğru değildir'. Ben de dedim ki hayır kardeşim. Eğer böyle bir süreç varsa sorumlusu siz değilsiniz. Orası kamuya açık bir alan. Benim maça gitmeme kimse engel olamaz. Eğer bir sorun tespiti varsa beni arasınlar. Siz benden bunun ismini açıklamamı bekliyorsunuz. Ben açıklamam. Kendisi yaptığı şeyi açıklasın. Ben cevap veririm. Kamuya bu süreci açıklayacak olan kulüp yetkilisini arayan kişidir. Ben maçlara gitmeye devam edeceğim" şeklinde yanıt verdi.

Haberin Devamı

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "Birileri kaybetti diye seçimin yenilenmesini düşünmenin bile sürece zarar vereceğine inanıyorum. Zihnimin hücresinde dahi, beynimin bir köşesinde dahi bu ihtimali beslemiyorum. Seçim bitmiştir." dedi.

İmamoğlu, CHP 2. Bölge Koordinasyon Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gerçeklerden bahsetmeden bugünü anlamanın zor olduğunu, hayatın gerçeklerini konuşmak gerektiğini söyledi.

Binali Yıldırım'ın "Geçersiz oylar benim lehime artmaktadır. Yanlışlık varsa her iki adayın da oyları aynı oranda artması gerekir. Bu da gösteriyor oylarımız sandıkta iç edilmiştir." dediğini aktaran İmamoğlu, "Binali Bey, kendi mantığını, kendi akıl yürütmesini hukuki gerekçe, kanıt ve delil zannediyor ama işine gelir gibi konuşuyor. " dedi.
Ekrem İmamoğlu, toplumu infiale soktuğu, topluma iyi mesajlar vermediği, İstanbul'u hareketlendirdiği iddialarına da yanıt vererek, "Hareketlendirdiğim doğru. Nereye gitsem binlerce insan etrafıma toplanıyor. Beni gören İstanbullular gülümsüyor. Görmek istiyorsa Sayın Yıldırım'ı pazara, yemeğe, kahvaltıya, hatta İstanbul'un üç güzide kulübü, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş maçına davet ediyorum. Beraber gidelim hareketliliğin ne olduğunu orada görsün." diye konuştu.
Maça giderek, Yüksek Seçim Kurulu'nun nasıl baskı altında tutulacağını, futbolu takip eden birisi olarak stratejik anlamda nasıl bir amacı olabileceğini bulamadığını ifade eden İmamoğlu, "Ama ben kendilerine bazı ipuçları vereyim. Seçimden sonra bu ülkenin bakanlarıyla özel toplantılar yapıyorsanız işte o Yüksek Seçim Kurulu'na baskı anlamına gelebilir." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin sorusu üzerine İmamoğlu, yurt dışından asla medet ummadığını, kendisini yurt dışından arayıp tebrik edenin olmadığını söyledi.

İmamoğlu, başka bir soru üzerine, Yüksek Seçim Kurulu'nun Maltepe'de şu ana kadar yapılan sayımları kabul ettiğini hatırlatarak, "Dolayısıyla bunların geçersiz olması yönünde yapılan başvurular boşa çıkmış oldu. Bundan sonra yapılacak sayımın da en hızlı şekliyle yapılması hususunda bir ilçe seçim kuruluna yetki verdiğini biliyorum. İlçe seçim kurulunda, kurulların arttırılması ve sandık sayımının hızlanması noktasında iki ilçe seçim bölgesi var Maltepe'de, her iki hakimin ortak kararıyla hareket edilmesi noktasında bir önerisi vardı. Aslında yerine getirilen ve il seçimin kabul ettiği düzen buydu. Az önce belgesini gösterdim. Rakibimizin adına orada bulunan sandık kurulu üyeleri, süreci yavaşlatma adına böyle bir kararın alınmasında iş birliği yaptı. Yüksek Seçim Kurulu, kendi kararının doğru olduğunu, dün alınan kararın yanlış olduğunu bugün yapılan itiraz gereği netleştirmiş oldu." yanıtını verdi.

Haberin Devamı

BAKIRKÖY’DE KONUŞTU

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda vatandaşlara seslenen İmamoğlu, yerel seçimlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Haberin Devamı

Seçimin sonucunun yarın bağlanacağını dile getiren İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Olağanüstü itiraz hakları vardır. Anayasa'ya, kanuna saygılıyız ama Yüksek Seçim Kurulu, bu süreçte kararını en hızlı şekilde vererek, demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize hizmet etmelidir. Yüksek Seçim Kurulu'na güveniyoruz. Yüksek Seçim Kurulu'nun tarihi sorumluluğunu sadece ve sadece hatırlatıyoruz.

Meclisteki çoğunluğun CHP'de olmaması söylemlerine değinen İmamoğlu, "Ben, İstanbul'un aleyhine hiçbir şey yapmam, İstanbul'un lehine işler yaparım. Ben, kişilere, partilere hizmet etmem 16 milyon İstanbulluya hizmet ederim. Her toplantımızı, meclisimizi, kurullarımızı naklen yayın yapacağım." dedi.

AK Partili belediye başkanı, MHP'li belediye başkanı ya da meclis üyelerinin başının üstünde yeri olduğunu, İstanbul'un lehine bir görev aldıklarında 16 milyon olarak hepsini alkışlayacaklarını belirten İmamoğlu, İstanbul'un aleyhine, birilerinin dediğini yapmak adına karar alırlarsa 16 milyona hesap veremeyeceklerini kaydetti.