Siyaset ‘Elektrik kesilirse sandığa oturulmalı’

‘Elektrik kesilirse sandığa oturulmalı’

21.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Elektrik kesilirse sandığa oturulmalı’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın seçimi kazanması halinde bir “felaket” olacağını söyleyerek, “Ülkeyi yönetemezler. Türkiye’yi yönetemediler, yönetemiyorlar. O noktayı gördüler. Ekonomide tıkandılar. Tekrar seçilirlerse öyle bir fatura çıkar ki toplumun önüne, toplumun feleği şaşar” dedi. Kılıçdaroğlu, dün Fox TV’de katıldığı programda, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

İKTİDAR UFUKSUZ: (Seçim döneminde sizi en çok şaşırtan ne oldu?) Beni en çok şaşırtan iktidarın ufuksuzluğu. Gele gele bir kıraathane geldi. Dolayısıyla gerçekten şaşırdım.

DUVARI YIKACAĞIZ: Eskiden bunlar solcu-sağcı bunlara inanmayın diye ayrıştırma politikası üzerinen korkuyu egemen kılıyorlardı. Yan yana gelemez denilen insanları yan yana getirdik. Maltepe’de bu duvarı yıkacağız dedim. 24’ünde yıkacağız.

SEÇİM GÜVENLİĞİ: Seçim güvenliğini sağlamak için 1,5 yıldır çalışıyoruz. Herkes güven içinde oyunu kullanmalı. Elektrik kesildiği anda bir kişinin çıkıp sandığın üzerine oturması lazım.

BEŞLİ ÇETE: İhale Kanunu’nu niye değiştirdiler? Beyefendi talimat vermiş ‘bu ihaleyi buna vereceksiniz’ diye. Beşli çeteden söz ediliyor. İhale dünyasının beşli çetesi. Büyük ihaleler bu beş şirkete verilir. (İnce, Cumhurbaşkanı olursa ihaleler gözden geçirelecek mi?) Devr-i sabık yaratma doğru değildir. Hukuk içinde hareket edilecek. Araştırılacak tabii.

Haberin Devamı

ADAM ÖLDÜREREK ÇÖZEMEZSİNİZ: Terörist Kandil’deyse oraya gidilecektir, gitsin bombalasınlar. 16 yıldır neden terörü bitiremediler? Çözüm adresi TBMM’dir. Efendim, ‘Orayı, burayı bombaladık, şunu yaptık, bunu yaptık.’ Terörle mücadeleyi oy devşirme hesabıyla yaparsanız hiçbir sonuç elde edemezsiniz. Adam öldürerek terörle mücadele yapılmaz. Terörle mücadele çok boyutlu bir olaydır. İşin ekonomik, sosyal, güvenlik yönü var finans boyutu var.

SURUÇ AÇIKLAMASI: (Suruç’ta yaşananlar) Suruç ortaya çıktığında Levent Gök bölgeye gitti. Olay bir PKK ve AK Parti çatışması değil. Bazılarının hastanede öldürüldüğü güvenlik kameralarının tahrip edildiği bilinen bir gerçek. -ANKARA Milliyet

MENBİÇ AÇIKLAMASI:

Destekleyeceğiz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’e yaptığı açıklamada Menbiç operasyonuyla ilgili olarak “Suriye’den Türkiye’ye yönelik tehditler konusunda ordumuzun önlem alması, orada güvenliğimizi sağlaması son derece önemli. Destekleyeceğiz. Bundan daha doğal ne olabilir” dedi.

“Amerika ve Rusya ile anlaşma yapılması ve bu anlaşma çerçevesinde hareket edilmesi TSK’nın bölgeye daha sağlıklı bir süreçle bakmasını sağlayacaktır” diyen Kılıçdaroğlu bu açıdan herhangi bir sorun olmadığını, operasyonu desteklediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, Kandil’e yönelik operasyonlara ilişkin de şunları söyledi: “16 yıldır neredeydiler? Niye Kandil’e operasyon yapmadılar da şimdi yapıyorlar? Orada PKK unsurlarının barındırılmaması gerekirdi. Beklediler beklediler şimdi yapıyorlar.” - HABER MERKEZİ

Yazarlar