Siyaset ‘Eliaçık’a saldırı kabul edilemez’

‘Eliaçık’a saldırı kabul edilemez’

23.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Yayıncılar Birliği, yazar İhsan Eliaçık’ın önceki gün Kayseri Kitap Fuarı’na sokulmaması ve saldırı girişiminde bulunulması ile ilgili bir açıklama yayımladı.

‘Eliaçık’a saldırı kabul edilemez’

Açıklamada, “Bir yazarın okurlarıyla buluşmasının bu şekilde engellenmesinin yanı sıra göz göre göre saldırıya maruz bırakılması kabul edilemez bir durumdur” denildi. Duruma tepki gösteren Tekin Yayınevi ile birlikte Ayrıntı, İletişim, Metis, Doğu, Günışığı, On8 gibi birçok yayınevi stantlarını toplayarak fuarı terk etti.

Fuar organizasyon firması, Tekin Yayınevi’nin imza günü etkinliği için isim bildirdiği dört yazardan İbrahim Kaboğluve İhsan Eliaçık’ı önce ‘kapasite sınırlı’ diyerek daha sonra ‘hiçbir koşulda” istemedi. Kaboğlu bunun üzerine fuara gitmeme kararı alırken, Eliaçık ise memleketi Kayseri’deki bu fuara girişinin engellenmesini kabul etmeyerek fuara gideceğini açıkladı. Türkiye Yayıncılar Birliği açıklamasında, “Eliaçık’a fuar binasına gelişi sırasında kalabalık bir polis ekibinin bulunduğu alanda sözlü saldırıda bulunulmuş ve fiziksel saldırıya yeltenilmiştir. Bu acı tabloya sebep olan belediye ve fuar organizasyon yetkililerini kınıyor, hukuk devletine yakışır şekilde ceza almalarını talep ediyoruz” denildi.