Gündem Elmalı turta nasıl hazırlanır?

Elmalı turta nasıl hazırlanır?

22.04.2018 - 17:24 | Son Güncellenme:

Elma herkesin sevdiği meyvelerin başında gelmektedir. Elmalı turta da lezzeti ve görünüşüyle sunumların vazgeçilmez tatlarındandır. İşte evdeki malzemelerle kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz lezzetli elmalı turta tarifi…

Elmalı turta nasıl hazırlanır

Elmalı turta için malzemeler

Haberin Devamı

Hamuru için:

1 tane yumurta,

1 paket eritilmiş margarin,

1 paket vanilya,

1 paket kabartma tozu,

3 bardak un (kıvamına göre miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz)

Harç için:

3 adet elma,

1 çay bardağı toz şeker,

1 su bardağı ceviz,

1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

Pudra şekeri (isterseniz farklı şeyler de ekleyebilirsiniz)

Elmalı turta yapılışı

Elmalı turtayı yapmaya hamurundan başlamanız önerilir. Bir kabın içine şekeri ve yumurtayı koyup iyice karıştırın. Üzerine margarini ekleyin ve iyice yoğurun. Ardından vanilyayı, kabartma tozunu ve unu ekleyerek hamur ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru büyük bir beze haline getirdikten sonra streç filmine sarıp bir süre buzdolabında bekletirseniz kıvamı daha güzel bir hamur elde etmiş olursunuz. Bu sırada iç harcını hazırlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

İç harcı için elmanın kabuklarını güzelce soyup, çekirdeklerini ayırın ve elmaları rendeleyin. Hazırladığınız elma rendesini bir kabın içine koyun ve üzerine şeker, tarçın ve ceviz ekleyerek pişirmeye başlayın. Pişirme süresini iyi ayarlamanız ve çok fazla pişirmemeniz önerilir. Pişirme işleminden sonra soğuması için harcı bir kenarda bekletin.

İç harcınız hazır olduktan sonra buzdolabında beklemekte olan hamurunuzu alın ve hamurun bir çeyreğini ayırın. Turtayı hazırlayacağınız borcamı veya kabı margarinle güzelce yağlayın. Fazla kısımlı kalan hamuru borcamınıza güzelce yayın. Hamurun üzerine hazırladığınız elma harcını dökün ve güzelce yayın.

Ardından ayırdığınız çeyrek hamuru bir yağlı kâğıdın üstünde borcamınızın büyüklüğüyle aynı olacak şekilde açın. Hamuru açmada merdane kullanırsanız daha güzel bir görüntü elde edersiniz. Açtığınız hamuru şeritler hâlinde kesin ve borcamın içindeki hamurun üstüne kestiğiniz şeritleri güzelce yerleştirin. Burada elde edeceğiniz şekli kendi isteğinize göre belirleyebilirsiniz. Örgü yapar gibi bir alttan bir üstten geçirerek dizerseniz daha güzel bir görüntü elde edersiniz. Dizme işlemini yaparken fırını 180 dereceye ayarlayın ve işlem bittikten sonra fırına yerleştirin. Elmalı turtada ortalama pişme süresi 45 dakika olarak söylenir fakat fırınınızın pişirme hızına göre bunu kendiniz ayarlayabilirsiniz. Turtanız piştikten sonra soğuması için biraz bekletip, pudra şekerini üstüne ekledikten sonra elmalı turtanız servise hazır olacaktır. Afiyet olsun.