Ekonomi Elveda başkan

Elveda başkan

13.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İTO Başkanı İbrahim Çağlar, dünkü cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Cenaze törenine siyaset dünyası ve işadamlarından oluşan çok sayıda isim katıldı

Elveda başkan

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar son yolculuğuna uğurlandı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’ndeki cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da katıldı. Çağlar’ın tabutunun üzerine Kabe örtüsü serildi. Çağlar’ın cenazesi Sahrayicedit aile kabristanına defnedildi.

Haberin Devamı

Çağlar’ın cenaze töreninde eşi Nilgün Çağlar, oğlu Mehmet ve kızı Dilanur ile akrabaları taziyeleri kabul etti.

Nilgün Çağlar, “Çok çalışırdı. Kısa ömründe herhalde 100 yıllık çalışmıştır” diye konuştu. Çağlar, pazar gecesi kalp krizi geçirmiş, hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım’ın da katıldığı cenaze töreninde siyaset, iş ve sanat dünyasından önemli isimler yer aldı. Törene katılan siyasetçiler arasında şu isimler yer aldı:

“Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Eski Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Eski Devlet Bakanı Ali Babacan...”

Haberin Devamı

Törene iş, sanat ve spor dünyasından da şu isimler katıldı:

“TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri Osman Akyüz, işadamları; Adnan Polat, Abdülkadir Konukoğlu, Hüsamettin Kavi, İmam Altınbaş, Ahmet Çalık, Leyla Alaton, Süleyman Orakçıoğlu... Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, sanatçı Orhan Gencebay...”

Taziyeler İLAM’da

Cenaze öncesinde Çağlar’ın yakınları Üsküdar’daki İlmi Araştırmalar Merkezi’nde (İLAM) taziyeleri kabul etti.

Taziyeleri İbrahim Çağlar’ın ağabeyi Ahmet Çağlar ve yakınları kabul etti.

İTO üyesi işadamlarının yanısıra Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Onursal Başkanı Osman Nuri Topbaş da İLAM’a gelerek başsağlığı diledi.

‘Siyasette bu yola beraber çıktık’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, İbrahim Çağlar için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi’nde düzenlenen cenaze namazına katıldı. Erdoğan, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Elveda başkan

“Değerli kardeşim İbrahim Çağlar’a tekrar Allah’tan rahmet diliyoruz. Rabbim taksiratını hasenata tebdil etsin. Cennetiyle

Elveda başkan
cemaliyle müşerref kılsın. Biz siyasette özellikle son dönem bu yola İbrahim kardeşimizle beraber çıktık. Biz siyasette bu yolda yürürken kendileri de sivil toplum kuruluşları olarak, Türkiye’nin en önemli bir kuruluşu İstanbul Ticaret Odası’na başkan oldu. Fakat irtibatlarımız, ilişkilerimiz kesilmedi” dedi.

Erdoğan, Çağlar’ın inançlı, imanlı biri olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

“Rabbim inanıyorum ki attığı bu adımlarda inşallah taksiratını hasenata tebdil edecektir. Tüm ailesine başsağlığı diliyorum. Camiamıza, iş dünyasına başsağlığı diliyorum. Aslolan mümin olarak, Müslüman olarak her an ölümle beraber yaşadığımızı bilmek, ölümü öldürmek. Aslolan bu.”