Edirne Emekli Öğretmen "Obezite Okulu"Nda Öğrencilik Yıllarına Döndü

Emekli Öğretmen "Obezite Okulu"Nda Öğrencilik Yıllarına Döndü

23.11.2017 - 11:43 | Son Güncellenme:

"Obezite okulu"nun ilk dönemini başarıyla tamamlayan ve ikinci dönem derslerine katılan emekli sınıf öğretmeni Reyhan Pekcan, hem öğrencilik hem de öğretmenlik yıllarının heyecanını yeniden yaşıyor Pekcan: "Öğrencilerimin yaşadığı heyecanı şimdi onların sıralarında ben yaşıyorum. Bu güzelliği yıllar sonra tattım. Öğrencilik çok güzel ama öğretmenlik de bambaşka bir meslek. Bir kelime, bir harf öğretiyorsunuz. Sonucunu alınca daha da mutlu oluyorsunuz"

Emekli Öğretmen Obezite OkuluNda Öğrencilik Yıllarına Döndü

EDİRNE (AA) - CİHAN DEMİRCİ - Edirneli emekli öğretmen Reyhan Pekcan, kilo problemleri nedeniyle gittiği "obezite okulu"nda öğrencilik ve öğretmenlik yıllarının heyecanını yeniden yaşıyor.

Haberin Devamı

Edirne Sağlık Müdürlüğü'nce Selimiye Aile Sağlığı Merkezi'nde açılan "obezite okulu"nun öğrencilerinden biri de 21 yıl önce emekli olan 67 yaşındaki Reyhan öğretmen.

"Obezite okulu"nun ilk dönemini başarıyla tamamlayan ve ikinci dönem derslerine katılan emekli sınıf öğretmeni Reyhan Pekcan, sınıf arkadaşlarına, aldığı düzenli notlarla yardımcı oluyor.

Pekcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim aşığı bir öğrenci olarak Giresun Kız Öğretmen Okulu'ndan mezun olduktan sonra 7 yıl Giresun'da öğretmenlik yaptığını, evlendikten sonra Edirne'ye yerleştiğini söyledi.

Bir eğitim neferi olarak 27 yıl 2 ay sınıf öğretmenliği yaptıktan sonra emekli olduğunu belirten Pekcan, "Sağlıklı yaşam okulundaki öğretmenlerimiz derslerde sorular da soruyor. Bildiklerime parmak kaldırarak cevap veriyorum. Öğrencilerimin yaşadığı heyecanı şimdi onların sıralarında ben yaşıyorum. Bu güzelliği yıllar sonra tattım. Öğrencilik çok güzel ama öğretmenlik de bambaşka bir meslek. Bir kelime bir harf öğretiyorsunuz. Sonucunu alınca daha da mutlu oluyorsunuz" diye konuştu.

Haberin Devamı

- Vefalı öğrencileri var

Emekli olduğundan bu yana her 24 Kasım'da telefonunun gece yarısına kadar susmadığını anlatan Pekcan, şunları kaydetti:

"Gençlere tavsiye edeceğim en güzel mesleklerden biri öğretmenlik. İnsan yetiştirmek... Bir öğrenciniz yıllar sonra karşınıza dikiliyor. Elinizi öpüyor ilk başta tanıyamıyorsunuz. Hatırlatınca anılarınız gözünüzde canlanıyor. Öğrencilerim mezun olsalar da 24 Kasımlarda, bayramlarda arıyor. Vefalarını gösteriyorlar. Ailelerini, yaşamlarını anlatıyorlar. Onların iş sahibi olmalarını ve aile kurarak mutlu olmalarını duymak dünyadaki en büyük mutluluklardan biri. Uzun yıllar Edirne'de öğretmelik yaptığım için ailecek görüştüklerimiz, gidip geldiklerimiz var. Bugünkü gençlere en büyük tavsiyem bir mesleği severek yaparlarsa mutlu ve başarılı olurlar, severek yapılmayan hiçbir işten de hayır gelmez."

"Obezite okulu"nda yediden yetmişe her yaş gurubundan sınıf arkadaşının olduğunu ve birçok arkadaş edindiğini aktaran Pekcan, öğrenciliğin ömür boyu devam ettiğini vurguladı.

Haberin Devamı

-"Öğrencilik aşkı devam ediyor"

Okulun eğitmenlerinden psikolog Mete Gökçe Aktepe (31) okula çeşitli yaş ve mesleklerden birçok kişinin geldiğini ifade etti.

"Reyhan hanımın öğretmen olmasının avantajını örnek davranışlarıyla yaşıyoruz" diyen Aktepe, "Reyhan öğretmenim derslerde düzenli not tutması ve devam durumuyla katılımı dört dörtlük. Derslerin ardından konuyla ilgili sorular sorduğumda Reyhan öğretmenimiz cevap vermek için parmak kaldırarak tüm öğrencilere örnek okuyor. Zaman zaman biz de Reyhan öğretmenin mesleki deneyimlerinden yararlanıyoruz. Bize bu konuda da gayet yardımcı oluyor kendisi." diye konuştu.

Pekcan'ın ailesi tarafından da obezite okuluna gelmesi için desteklendiğini dile getiren Aktepe, "Reyhan hanım aynı zamanda hırslı da bir öğrenci. Teorik ve pratik derslerin hepsine devam problemi yapmadan katıldı. Öğrencilik aşkı devam ediyor" ifadelerini kullandı.

-"Hem iyi bir öğretmen hem de iyi bir arkadaş"

Haberin Devamı

Okulun eğitmenlerinden fizyoterapist Emre Reşitoğlu da Reyhan Pekcan'ın sırtında problem olmasına rağmen pratik derslerde gösterilen egzersizleri aksatmadan yapmaya çalıştığını anlattı.

"Obezite okulu" öğrencilerinden Ayten Güzelli (50) de Reyhan Pekcan'ın derslerde aldığı eksiksiz notlarla tüm öğrencilere yardımcı olduğunu söyledi.