Van Emekli Sağlıkçılar Yıllarca Çalıştıkları Hastanede Konuk Edildi

Emekli Sağlıkçılar Yıllarca Çalıştıkları Hastanede Konuk Edildi

14.12.2017 - 16:30 | Son Güncellenme:

.

Emekli Sağlıkçılar Yıllarca Çalıştıkları Hastanede Konuk Edildi

VAN (AA) - Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, emekli çalışanlarını ağırladı.

Haberin Devamı

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinden emekli olan başhekim, doktor, hemşire ve memurlar, bu yıl ilki düzenlenen Emeklilerimizle Buluşma Günü etkinliğiyle yıllarca çalıştıkları hastanenin konuğu oldu.

Başhekim Ümit Haluk İliklerden, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, 1950 yılında 50 yataklı olarak hizmet vermeye başlayan Van Devlet Hastanesinin, bölge nüfusunun ihtiyacı doğrultusunda 2011 yılında yapılan yeni binada hizmet vermeye, 2016 yılında da Türkiye'nin ilk akıllı hastanesinin de bünyesine eklenmesiyle bin 334 yatak kapasitesine ulaştığını kaydetti.

Eğitim ve araştırma hastanesi statüsünde, 4 farklı birimle kentte sağlık hizmeti verdiklerini ve Türkiye'nin en fazla sevk alan hastanesi olduklarını anlatan İliklerden, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bugün 400'ün üzerinde hekimi, 350 uzman hekimi olan, 160 yataklı yoğun bakımı, 24 ameliyathanesiyle hizmet veren Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bugünlere gelmesinde emeği olan çalışanlarımızın, emeklilerimizin kıymetini, değerini bilmek ve onlara bu değeri hissettirmek adına hastanemizde ilk defa Emeklilerimizle Buluşma Günü etkinlikleri düzenledik. Onların eski çalıştıkları alanlarda tekrar birkaç saat geçirmelerini sağlayarak kurumsallaşmanın önünü açmayı hedefledik. O anlamda Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarihi için çok önemli bir gün, daha önce hastanemizde görev yapmış başhekim, hemşire ve idareci büyüklerimizle güzel bir gün geçirdik."

İliklerden, hedeflerinin etkinliği geleneksel hale getirmek olduğunu sözlerine ekledi.

Etkinliğe katılan emekli personel de kendileri için özel bir gün hazırlayan hastane yönetimine teşekkür etti.