Ekonomi Emekliler yakıt desteği istiyor

Emekliler yakıt desteği istiyor

17.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, “Emeklilerimizin bilhassa kış aylarında yakıt ve kira desteğine ihtiyaç duyduğu açıkça ortadadır” dedi.

Emekliler yakıt desteği istiyor

TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranları ile hanehalkı tüketim harcamaları rakamlarının yaşam koşullarından uzak olduğunu öne süren Ergün, “Yeni yılla birlikte kira fiyatlarındaki artış ve ısınma giderlerinin yükselmesi emeklilerimizin hanehalkı tüketim harcamalarını yükseltiyor. Bu harcamalar bin lira aylık alan bir emeklinin gelirinin yaklaşık yüzde 60’ına denk geliyor” diye konuştu. Ergün, “Hükümetten talebimiz, zorlu kış koşullarında geçimlerine katkı sağlayacak şekilde emeklilere ‘kira ve yakacak yardımı’ adı altında ek bir ödemenin yapılmasıdır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Mikrokredi talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Evde küçük çaplı üretim yapan ev kadınlarımızın motivasyonunu artırmak için 5 bin lirayı geçmeyen faizsiz mikrokredi desteği sağlanırsa kadınlarımızın üretimi daha da artacaktır” ifadesini kullandı.