İstanbul Emel Sayın, Muzaffer İlkar Besteleriyle Crr'de

Emel Sayın, Muzaffer İlkar Besteleriyle Crr'de

01.11.2018 - 11:00 | Son Güncellenme:

.

Emel Sayın, Muzaffer İlkar Besteleriyle Crrde

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda her ay verdiği “Bestekarlarımız” temalı konserleriyle dinleyicilerden büyük beğeni toplayan ve konser biletleri günler öncesinden tükenen Emel Sayın, 1 Kasım akşamı Muzaffer İlkar besteleriyle müzikseverle buluşacak.
Emel Sayın / Muzaffer İlkar Şarkıları / 1 Kasım 2018 / 20.00 / İBB CRR Konser Salonu
Emel Sayın konserde, “Şarkılar seni söyler, dillerde name adın”, “Madem ki gidiyorsun bırakıp burda beni”, “ Gönül penceresinden ansızın bakıp geçtin” ve “Tadı yok sensiz geçen ne baharın ne yazın” eserlerinin de aralarında bulunduğu Muzaffer İlkar bestelerini seslendirecek. Konser saat 20.00’de başlayacak.
Klasik müzik geleneklerini 20’nci yüzyıla taşıyan Muzafer İlkar, 1929 yılında “Bu aşkın namesiyle coşmuştu gönül” isimli eserle bestecilik hayatına adım attı. TRT kayıtlarına göre İlkar’ın yüz kadar bestesi bulunuyor.
Anadolu’nun Kültür Hafızasında 30 Yıl
Anadolu kültür ve müziğini bağlama icraları üzerinden temsil eden Bengi Bağlama Üçlüsü 30’uncu sanat yılını İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda özel bir konserle kutluyor.
Bengi Bağlama Üçlüsü 30’uncu Yıl Konseri / 2 Kasım 2018 / 20.00 / İBB CRR Konser Salonu
Bengi Bağlama Üçlüsü, 30 yıl önce Okan Murat Öztürk’ün hayali, Özay Önal ve Erdem Şimşek’in bu hayale ortak olmasıyla kuruldu. Amaçları Anadolu ve bağlamanın eşsiz avaz ve namelerini kendilerine has ahenk ve yorumla seslendirmekti.
Üçlü, bu sevdayla çıktıkları yolculukta, 2 Kasım’da yeni bir menzile ulaşıyor; 30’uncu sanat yıllarını CRR’de dinleyicilerle kutluyorlar. Bu kutlamaya saz icrasının günümüz üstadlarından Erol Parlak ve tabiatı türkü gibi okuyup, anladıklarını çöğürüyle anlatan “doğadaki insan” Serdar Kılıç eşlik ediyor.
Bengi Bağlama Üçlüsü 30’uncu Yıl Özel Konseri ile müzikseverler; yaşadığımız toprakların ses hafızasına, 30 yıllık bir sevda yolculuğuna ve zihinlerden silinmeyecek bir konsere şahitlik edecek. Konser biletleri 30 ve 20 TL olarak CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’ten temin edilebilecek.
Atatürk’ün Dinlediği Klasikler Bu Konserde
Cumhuriyetin ilk resmi Türk Müziği topluluğu olma unvanına sahip Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu; Klasik Türk Müziği’nin en güzel örnekleriyle her ay CRR’de müzikseverlerle buluşuyor.
Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu/4 Kasım 2018/11.30/İBB CRR K. Salonu
Koronun, 4 Kasım’da gerçekleşecek konserinde Ezgi Köker Aldemir, Atakan Akdaş, Gizem Çoşkun ve Aybige Demir Okan solist olarak sahne alacak. Ses sanatçılarına kemençede Lütfiye Özer, kanunda Serap Çağlayan, viyolonselde ise Volkan Ertem eşlik edecek. Koroyu Fatih Salgar yönetecek.
Koro, Atatürk’ün meclislerinde dinlediği birinci derece tanıklar tarafından aktarılan Klasik Türk Müziği eserlerinden seçme bir repertuvarla sahne alacak.
Koronun seslendirdiği Türk Müziği klasikleri, ortaya çıktıkları dönemden müzikal yapılarına ve ifade ettikleri estetik değerlerden felsefi altyapılarına kadar bizlerin hikayesini müziğin sınır tanımayan ortak diliyle anlatıyor. Koronun bu çalışmaları, dünya kültürüne anlamlı bir katkı niteliği taşıyor.Konser biletleri 10 ve 5 TL olarak CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’ten temin edilebilecek.
Yahya Kemal Şiirleri Yankılanacak
Cemal Reşit Rey Türk Müziği Topluluğu Kasım ayı konserinde, vefatının 60. yılında Yahya Kemâl Beyatlı’yı onun ses dünyasına yolculuk yaparak yad edecek.
CRR Türk Müziği Topluluğu/5 Kasım 2018/20.00/İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu
"Vefatının 60. yılında Yahya Kemal Beyatlı’nın Ses Dünyası" başlıklı bu özel konser 4 Kasım akşamı İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek ve saat 20.00’de başlayacak.
CRR Türk Müziği Topluluğu Beyatlı’nın isim vererek işaret ettiği bestekarların eserlerinden oluşan bir repertuvar ile sahne alacak. Konserin repertuvarı, büyük edebiyatçımızın şiirlerinden şarkılar yapan Selâhaddin Pınar ve Münir Nurettin Selçuk’un eserleriyle de renklenecek.
Bu özel konserde, Merve Utandı Kalkan, Merve Kıvılcımer, Aynur Ezgi Yolcu, Gizem Coşkun, Aybige Demir Okan, İlhan Yazıcı, Murat Irkılata, Atakan Akdaş, Gediz Çoroğlu ve Alper Ayorak olmak üzere 10 ses sanatçısı solist olarak sahne alacak.
Tanburi Hakan Talu’nun yönetimindeki topluluğa; ‘kanun’da Serkan Mesut Halili,
‘ud’da Bilen Işıktaş, ‘ney’de Ahmet İslam Toz, ‘viyolonsel’de Volkan Ertem, ‘viyola’da Atalay Durmaz, ‘kemençe’de Ömer Aşçıoğlu, ‘ritim’de Serdar Bişiren eşlik edecek.
Eserlerindeki Müzikal İzler
Türk Edebiyatı’nın önde gelen isimlerinden Yahya Kemâl Beyatlı, özellikle şiirlerinde Türk müziği ile ilgili birçok bestekâr, makam ve eser isimlerine yer vermiş, adeta küçük şifrelerle bizlere kendi müziğimizi hatırlatmaya çalışmıştır.
1908’de Paris’te yazdığı “Mahurdan Gazel” şiirinde mahur makamından, 1927’de Varşova’da kaleme aldığı “Kar Musikileri” şiirinde Tamburi Cemil Bey’den, 1 Mayıs 1940’ta Akşam Gazetesi’nde yayınlanan “Itrî” şiirinde tekbir, nevakar, nat ve ayinden bahsetmesi bunlara örnek olarak gösterilebilir. Yahya Kemal’in eserlerindeki bu özellik, onun okuyucularının ve sevenlerinin Türk müziğine karşı olan meraklarını da arttırmıştır.
Konser biletleri 30 ve 20 TL olarak CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’ten temin edilebilir.
Çekiç Ali ve Hacı Taşan ‘Bin Yılın Ozanları’nda
Yavuz Bingöl ile Bin Yılın Ozanları/ 6 Kasım 2018/20.00/İBB CRR Konser Salonu
Abdal Müziği’nin en önemli temsilcilerinden Hacı Taşan ve saz icrasındaki atikliğinden dolayı "Çekiç" lakabıyla anılan, Kırşehir yöresi türkü ve bozlaklarının en önemli yorumcularından Çekiç Ali ‘Yavuz Bingöl ile Bin Yılın Ozanları konserinde
yad ediliyor. İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 6 Kasım akşamı gerçekleşecek konser, saat 20.00’de başlayacak.
Bedia Akartürk, Ekrem Çelebi, Elif Buse Doğan, Tolga Kaya ve Fadime Satılmış’ın konuk sanatçı olarak sahne alacağı konserde sanatçılara oda orkestrası eşlik edecek.
Konser biletleri 30 ve 20 TL olarak CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’ten temin edilebilecek.
( HK-
Hasretim Sana
Yalçın Tura’nın Eserleri Melihat Gülses’in Yorumuyla CRR’de’
Besteci, araştırmacı, şair, yazar ve kompozitör Prof. Yalçın Tura’nın zihinlerden silinmeyen eserleri, Melihat Gülses yorumuyla müzikseverlerle buluşuyor. “Hasretim Sana” başlıklı konser, 9 Kasım akşamı, İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek. Gülses’e, şef İhsan Özer tarafından geleneksel ve evrensel enstrümanlardan özel olarak oluşturulmuş bir orkestra ve koro eşlik edecek.
“Hasretim Sana”/ 9 Kasım 2018 / 20.00 / İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu
Konserin repertuvarı Yalçın Tura’nın; “Sevmek Nedir?” müzikalinden “Seninle Başladı”, “Keşanlı Ali Destanı” müzikalinden “Kadın Deniz Gibidir”, film müziklerinden “Umutsuz”, TV dizilerinden “Aşk-ı Memnû” için bestelediği “Hasretinle Yandı Gönlüm”, “Hasretim Sana” ve “Kasımpaşa Kıyıları”nın da aralarında olduğu eserlerinden oluşuyor.
Konser biletleri 30 ve 20 TL olarak CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’ten temin edilebilir.
Gazelden Hoyrata Harput’tan Urfa’ya
İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 11 Kasım Pazar akşamı, Elazığ’dan Şanlıurfa’ya gazelden hoyrata bir kültür köprüsü kurulacak. Mehmet Özbek danışmanlığında gerçekleşecek konserde, Elazığ ve Şanlıurfa’dan birçok değerli sanatçı sahne alacak.
Gazelden Hoyrata Harput’tan Urfa’ya/11 Kasım 2018 / 20.00 / İBB CRR Konser Salonu
Gazelden Hoyrata Harput’tan Urfa’ya başlıklı konserde, ortak kültüre sahip Urfa ve Harput’tan gazel, hoyrat ve türkülerin seslendirilecek.
Mehmet Özbek’in danışmanlığında gerçekleşecek konserde gazelhanlar Muzaffer Ertürk, Hasan Öztürk, Zülfü Demirtaş, Adnan Çilesiz, Faik Doğukan Öztürk, Bekir Çiçek, Halil Altıngöz, Bakır Karadağlı ve Halil Sezgin sahne alacak.
Gazelhanlara bağlamada Mehmet Nacak, udda Hüseyin Sekü, cümbüşte
Hasan Demirkıran, klarnette Nuri Yılmaz, kanunda Deniz Göktaş, viyolonselde Ender Şen, kemanlarda Ertuğrul Erhan, Onur Akkuş, basgitarda Sezgin Eroğlu, ritimde Burak Çakır ve Veysel Ateş eşlik edecek.
İmparatorluk Etkisinde Güçlü Musiki
Urfa, Harput, Kerkük müziğinin ortak ve kendi içinde özel yönleri vardır. Bu anlamda bu üç şehrin müziğine bakıldığında, gerçekte bir imparatorluk bakiyesi şehirler olarak, saray müziğinden esintiler taşıdığını, imparatorluk etkisinde güçlü bir müzik damarından beslendiklerini görülür. Bu musiki, sanıldığı gibi avamın gelişi güzel çığırdığı bir tür değil, büyük bir kültürel birikimin ortaya çıkardığı sanat olarak kıymet görür.
Konser biletleri 30 ve 20 TL olarak CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’ten temin edilebilir.