Gündem Emina Jahovic kimdir?

Emina Jahovic kimdir?

11.11.2018 - 09:59 | Son Güncellenme:

Emina Jahovic kimdir sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Haziran ayında Mustafa Sandal ile yollarını ayıran Emina Jahovic'in Sadettin Saran ile birlikte oldukları iddia edilmişti. İkili İstinye Park'ta bir mekan çıkışı kameralara yakalandı. Peki Emina Jahovic kimdir?

Emina Jahovic kimdir

Emina Jahovic, Haziran ayında Mustafa Sandal ile ayrıldıktan sonra Sadettin Saran ile beraber oldukları iddia edilmişti. O İddia belgelendi. Birlikte yemek yiyen Emina Jahovic ve Sadettin Saran çifti yemeğin ardından mekandan ayrıldı. Peki Emina Jahovic kimdir?

Haberin Devamı

EMİNA JAHOVİC KİMDİR?

Emina Jahovic (d. 15 Ocak 1982, Novi Pazar), Sırbistan'ın tarihi Sancak Bölgesi'nde doğan Sırp şarkıcı, dansçı besteci ve oyuncu. Ayrıca Türk "Fabrika" markası ve Makedon "Kara" markası için katalog modelliği yapmıştır.

Basketbol oyuncusu Mirsad Türkcan'ın kız kardeşi, İki ülke ayrılmadan önce yapılan son yarışmanın kraliçesi, Sırbistan ve Karadağ Güzeli profesyonel manken Dina Dzankovic'in görümcesi, şarkıcı Mustafa Sandal'ın eşidir. Ülkesinde Emina Jahovic (Emina Yahoviç), Türkiye'de ise Emina Sandal ve Emina Türkcan olarak tanınır. Fakat Türkcan (Turkdzan) soyadını resmî olarak hiçbir zaman almamıştır. Bu soyad, sadece ağabeyinin -Türkiye millî basketbol takımı'na girmeden önce- Türk vatandaşlığına geçtikten sonra aldığı soyaddır Boşnak kökenli bir Müslüman'dır. Bir kez Bosna-Hersek ve bir kez de Sırbistan için Eurovision Şarkı Yarışması elemelerine katılan Emina Jahovic, İstanbul'da yaşamaktadır. Ülkesinin ve diğer Balkan ülkelerinin müzik dünyasında halk tarafından ve otoritelerce yaygın olarak ???? ve ???????? (Diva/Müziğin Prensesi) lakapları ile anılmaktadır. Ana dili Sırpça olmak üzere, Boşnakça, Türkçe ve İngilizce bilmektedir ve Hırvatça, Karadağca gibi diğer Balkan dillerini de anlayabilmektedir.

Haberin Devamı

HAYATI

Üç çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olarak Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'nin günümüz Sırbistan sınırları içerisinde kalan şehri Novi Pazar'da dünyaya gelmiştir. Ağabeyi Mirsad Türkcan, birçok önemli Amerikalı, Rus, Fransız, İtalyan ve Türk basketbol takımlarında oynamış, Türk vatandaşı olarak NBA'de forma giymiş ilk basketbolcu unvanına sahip başarılı bir basketbolcu, üvey kız kardeşi Anastasia S.Jahovic ve Esma Musovic, ablası Sabina psikolog, annesi Doktor Seniya Hanım pediyatrist, babası Doktor Nusret Bey ise kardiyologdur.

On bir yaşındayken babasını kaybetmiştir. Çok küçük yaşta hep mimar olmak istemiş fakat daha sonra en iyi yaptığı işin şarkı söylemek olduğunu fark ederek bu istekten vazgeçmiştir, bunu birçok röportajında dile getirmiştir. Bunun yerine ülkesinde başkent Belgrad'ta BK Üniversitesi'de (Univerzitet Braca Karic) Yapımcılık, İşletme (Yönetim) bölümlerini bitirmiştir. İlköğretim ve lise hayatını ise Novi Pazar şehrinde geçirmiştir. Yedi yaşında başladığı müzik hayatında Emina Sandal ülkesinin en iyi müzik okullarına gitti, bunlardan bir tanesi, adını ünlü Sırp müzik dehasından alan, Stevan Stojanovic Mokranjac Müzik Okulu idi. Bu ünlü okula yedi yaşında klasik gitar eğitimi ile başladı, okul korosuna alındı, müzik yeteneği henüz o yaşta tüm öğretmenleri tarafından fark edildi. Kendisi aynı zamanda başarılı bir dansçı idi, okul döneminde çok fazla folklor topluluğunda yer aldı ve birkaç dans okuluna gitti. 13 Ocak 2008 tarihinde Mustafa Sandal ile Hôtel Les Ottomans, Kuruçeşme'de dünya evine giren şarkıcının; 8 Ağustos 2008 (08.08.2008) tarihinde Yaman adında (Balkan ülkelerinde Jaman olarak bilinen) bir oğlu olmuştur. Sayısız başarıya imza atmış ünlü şarkıcı Emina Jahovic, Goran Bregovic bestesi olan Ti Kvariigro (?? ?????????) ile 2010 Eurovision Şarkı Yarışması için Sırbistan adına halk ve jüri tarafından seçilen üç adaydan birisi olmuştur.

Haberin Devamı

Türkiye'ye yerleştikten sonra aldığı çok sayıda dizi teklifini kabul etmemesine rağmen, son olarak; 2010 yılının Eylül ayında Show TV'de yayınlanmaya başlayan ve ardından FOX TV'de devam eden Lale Devri isimli dizide Tolgahan Sayışman ile başrolde Lale ismiyle 2011 yılının Ocak ayına kadar oynamıştır. Türkçeyi aldığı dersler sonucunda çok güzel ve akıcı bir şekilde öğrenmiş ancak aksan ve diksiyon yönüyle tam olarak bir Türk gibi konuşamadığından dolayı dizide kendisine dublaj yapılmıştır. Lale devri dizisi için çok yoğun çalıştıktan sonra, 2011 yılının ocak ayında diziden ayrılan Emina Sandal'ın yerine başrol oyuncusu olarak Serenay Sarıkaya geçmiştir ve yine başrol kadrosuna Selen Soyder eklenmiştir.

Yazarlar