Siyaset Emine Erdoğan’a ‘Fark Yaratan’ ödülü verildi

Emine Erdoğan’a ‘Fark Yaratan’ ödülü verildi

18.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a Dünya İnsaniyet Forumu’nca (World Humanitarian Forum) insani yardımlara ilham verici çalışmalarından dolayı törenle “Changemaker” (Fark Yaratan) ödülü verildi.

Emine Erdoğan’a ‘Fark Yaratan’ ödülü verildi

Hayırseverlere seslendi

Haberin Devamı

İngiltere’nin başkenti Londra’da, Londra Belediyesi’nin ev sahipliğinde Mansion House’da düzenlenen törenle Küresel Donörler Forumu kapsamında “İnsani Hizmet Takdir Ödülü”nü alan Emine Erdoğan, “Soykırımlar, tecavüzler, ayrımcılıklar cüretkarca işlenirken, onurlu duruşların sesi ne yazık ki yeterince güçlü çıkmıyor” dedi.

Türk milletinin güçlü bir vakıf geleneği bulunan hayırsever bir toplum olduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, Türkiye’nin sadece mültecilere yardım etmekle kalmadığını, Afrika ülkelerinden Gazze’ye kadar pek çok coğrafyaya yardım eli uzattığını anlattı.

Türkiye’nin milli gelire oranla dünyada en çok insani yardım yapan ülke olduğunu hatırlatan Emine Erdoğan, hayırseverlere seslenerek şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Acılarımız da ortak’

“Bu akşam burada şahsıma tevdi edilen insanlığa hizmetin takdir edilmesi ödülünü, insanlığın vicdanı olan işte bu aziz millet adına alıyorum. Bana hayatım boyunca onur verecek olan bu anlamlı ödülün gerçek sahibi, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın, nerede bir çığlık varsa yüzünü oraya çeviren ülkemdir, devletimdir, milletimdir. Farklı olanı ötekileştiren değil, zenginlik kabul eden büyük bir medeniyetin mensuplarıyız. Sevinçlerimiz kadar acılarımız da ortak. Birimizin canı yandığında, diğerimiz de bunu hissediyor. Bir vücudun azaları gibiyiz. Dünyanın bir köşesinde acı varsa, bu yüreğimize dokunuyor, içimizi sızlatıyor.”

Emine Erdoğan’a ‘Fark Yaratan’ ödülü verildi

Emine Erdoğan. aynı törende “yaratıcı iş birliği” alanında ödül alan Türk Hava Yolları ile insani yardım alanında ödül alan Kızılay’ı tebrik etti.

Yazarlar