Dekorasyon Baharı Yeni Dekorasyon Fikirleri İle Karşılayın

Baharı Yeni Dekorasyon Fikirleri İle Karşılayın

Son Güncellenme:

.

Baharı Yeni Dekorasyon Fikirleri İle Karşılayın

Baharın gelişi içimizi ısıtırken aynı pozitif enerji ev dekorasyonlarına da yansıyor. Bahar temizliği sonrasında uygulanan yepyeni ve eğlenceli dekoratif fikirler ise evde geçirilen vakti çok daha keyifli bir hale getiriyor. Siz de baharın yüzünü göstermeye başladığı bu dönemde eviniz için yeni dekorasyon fikirleri arayışındaysanız aşağıdaki pratik adımları takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Pastel tonlar evinize bahar esintisi getirsin

[caption id="" align="alignnone" width="800"]

www.apartmenttherapy.com[/caption] Bahar denince akla ilk olarak rengârenk tonlar gelebilir. Son yıllarda ise hafif pastel tonlar baharın enerjisini ve güzelliğini çok daha fazla yansıtmaya başladı. Bu nedenle dekoratif yeniliklere ilk olarak renklerden başlayabilir, baharın o hafif ve hoş esintisini pastel tonlarla yaşam alanınıza yansıtabilirsiniz. Eğer baharın enerjisini mutlaka renklerde de görmek istiyorsanız odanın bir duvarını canlı ve ilgi çekici bir renge boyayabilirsiniz.

Aksesuarlardan ilham alın

[caption id="" align="alignnone" width="1032"]

www.apartmenttherapy.com[/caption] Yeni dekorasyon fikirleri denince akla yepyeni eşyalar da geliyor. Fakat bu yola girmeden de evinizde muhteşem değişiklikler yapmanızın birçok yolu var. Buna göre evinizde bahar havası yaratacak renkli ve enerjik aksesuarlarla da dekoratif bütünlüğünü koruyup yenilikler yapabilirsiniz. Bunun için tablolardan, mumluklardan, renkli kilimlerden, saksılardan ve çiçeklerden yardım alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Fazlalıklardan kurtulun

[caption id="" align="alignnone" width="800"]

www.apartmenttherapy.com[/caption] Bahar temizliği ile birlikte gelen sadelik ve ferahlık evdeki eşya kalabalığından kurtulmanız gerektiği anlamına da gelir. Dolayısıyla artık kullanılır durumda olmayan ya da uzun süredir hiç ilgilenmediğiniz eşyalarınızdan kurtularak evin daha ferah görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede yaşam alanınızı daha enerjik ve çekici bir hale getirecek yepyeni fikirlere daha uygun bir hale getirebilirsiniz.

Dikkat çekici bir köşe oluşturun

[caption id="" align="alignnone" width="1039"]

www.apartmenttherapy.com[/caption] Bahar ayları dekorasyonda sadelik ve ferahlık anlamına gelse de evinizin bir köşesini daha canlı bir hale getirmeniz mümkün. Renkli ve desenli duvar kağıtlarından yardım alarak dilediğiniz bir köşeyi hareketlendirebilirsiniz. Ayrıca aynalar, tablolar, duvara monte edilebilen saksılar ve küçük raflar gibi eklentileri de duvarda kullanarak hem fonksiyonel hem de dekoratif açıdan eğlenceli bir köşe yaratabilirsiniz.

Eşyaların yerleşimine dikkat edin

[caption id="" align="alignnone" width="1032"]

Haberin Devamı

www.apartmenttherapy.com[/caption] En büyüğünden en küçüğüne kadar olan tüm eşyaların yerleşimi evin enerjisini etkiler. Dolayısıyla hem yaşam tarzınıza uygun ve işinizi kolaylaştıracak hem de olumlu enerjiyi evinize dolduracak yerleşim yapmanız oldukça önemlidir. Bunun için feng shui tarzı dekorasyon uygulamalarından yardım alabilirsiniz.

Aydınlatmayı doğru kullanın

[caption id="" align="alignnone" width="1032"]

www.apartmenttherapy.com[/caption] Işıklandırma dekorasyonu ve yansıttığı enerjiyi fazlasıyla etkiler. Bu yüzden aydınlatma yerleşimini kendinize en uygun olan şekilde yapmalısınız. Ilık havanın hakim olduğunu bahar akşamlarını daha keyifli hale getirmek içinse mumlardan ya da gözü yormayan loş aydınlatmalardan yardım alabilirsiniz.

Beyaz rengin büyüsünden faydalanın

[caption id="" align="alignnone" width="1032"]

www.apartmenttherapy.com[/caption] Beyaz renk tüm renklerle bütünlük sağlarken, evin daha aydınlık ve ferah görünmesine de yardımcı olur. Dolayısıyla enerjik ama sade bir dekorasyon oluşturmak için beyaz tonlarının hakim olduğu ana dekorasyonu soft tonlarla birleştirebilirsiniz.