Püf Noktaları Bebeğinizin Odasını Temizlerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Bebeğinizin Odasını Temizlerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Son Güncellenme:

Bebeğinizin oda temizliğine göstereceğiniz özen, onun sağlıklı ve mutlu büyümesinde en az beslenmesi kadar önem taşıyan bir unsurdur.

Bebeğinizin Odasını Temizlerken Nelere Dikkat Etmelisiniz

Dünyaya geldiği ilk aylarda; havası temiz, tozlardan ve rahatsız edici kokulardan arınmış, sağlıklı bir odada huzurla uyuması bebeğinizin gelişimini olumlu bir şekilde etkileyecektir. Geçen zamanla birlikte ailenizin yeni üyesi hızla büyür, kendi başına oturmaya, emeklemeye ve nihayet yürümeye başlar başlamaz büyük bir merakla çevresindeki objeleri tanımaya çalışır. Bu sırada bebeğiniz, gördüğü şeylere dokunmak ve tatmak için her fırsatı değerlendirirken sizin de onun odası ve eşyalarının hijyeni için göstereceğiniz çaba ve zaman aynı oranda artar. Bu nedenle bebek odası temizliğinde dikkat edeceğiniz birkaç nokta ve pratik çözüm, size bebeğinizle birlikte keyifle geçireceğiniz daha fazla zaman yaratacaktır.

Haberin Devamı

Bebek Odası Temizliğinin Püf Noktaları

  • Bebeğiniz büyüdükçe ihtiyaçları ve dolayısıyla odasındaki eşya sayısı da artmaya başlar. Rengarenk yastıklar, yumuşacık oyuncaklar, kitaplar ve fotoğraf çerçeveleriyle dolu sevimli bir bebek odası hayallerinizi süslese de bebeğinizi tozlardan korumak için odasını mümkün olduğu kadar sade döşemeniz yararlı olacaktır. Fazla toz barındırmayacak bir döşeme, halı ve perde seçimi temizlik işinizi kolaylaştırır.
  • Ayrıca bebek odası, günde birkaç kez havalandırılmalıdır. Mümkünse odayı en ideal şekilde havalandırmak için bir hava nemlendiricisi kullanılmalıdır. Bebeğinizin nevresimlerini ve yastığını düzenli aralıklarla değiştirmek de oldukça önemlidir. Bu esnada yatağı da havalandırılarak bebeğinizin daha huzurlu ve sağlıklı bir şekilde uyumasını sağlayabilirsiniz.
  • Bebek karyolasının boyasız ya da bebek sağlığına uygun şekilde boyanmış olması ve haftada en az bir kez silinmesi de dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yer alır. Havada bulunan partiküller duvarlarınıza yapışarak zamanla kirli bir görünüm oluşturduğu kadar koku da yayarak bebeğinizi rahatsız edebilir. Bu nedenle bebek odasının temizliğinde ayda bir kere duvarların nemli bir bezle silinmesi de faydalı olacaktır.

Bebek Odası Temizliğinde Hangi Malzemeler Kullanılmalı?

Evin diğer bölümleri için kullandığınız kimyasal ürünlerin temasının bebeğinize zarar verebileceğini, yoğun kokuların onun nefes almasını zorlaştırabileceğini göz önünde bulundurmalısınız. Bu nedenle bebek odası döşemesi, halı ve mobilyalarını yine bebekler için üretilmiş organik temizlik ürünleri ya da beyaz sabun, sirke, soda hatta limon gibi evinizde her zaman bulunan doğal malzemeleri kullanarak yapabileceğiniz karışımlarla temizleyerek onun için daha sağlıklı bir ortam hazırlamanız mümkün. Yer döşemelerini ve bebek mobilyalarını yine evde birkaç damla limon yağı, sirke ve su kullanarak hazırladığınız karışımla mikroplarından arındırırken aynı zamanda parlak görünmelerini sağlayabilirsiniz. Bu karışımları püskürtme başlığı olan bir şişede saklayabilir, her zaman elinizin altında bulundurup günlük temizlik için de kullanabilirsiniz.