Dekorasyon Bir yatak odasının olmazsa olmazları!

Bir yatak odasının olmazsa olmazları!

Son Güncellenme:

Yatak odanızı dekore ederken nelere dikkat etmelisiniz?

Bir yatak odasının olmazsa olmazları

Bengü Öner - Milliyetemlak Evinizde dinlenmeye ayırdığınız alan olan yatak odası, kutsal bir mabet gibidir. Hem mahremi barındıran hem de iç dünyanızı yansıtan yatak odası konforlu olduğunda hayatınıza da yansıyacaktır. Peki bir yatak odasını dekore ederken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Haberin Devamı

1- Karyolanız, odanın neredeyse tamamını yansıtacak ve sizin rahatınız için uğraşacak en temel eleman. Vintage ya da bazalı modern bir tarz tercih edebilirsiniz. Dilerseniz karyolada ahşabı da kullanabilirsiniz. Mobilyalarınızla benzer tonlar seçmek mantıklı olabilir.

2- Yatağınızın rahat olması en hayati aşamalardan biri çünkü kalitesiz bir uykuyla hem daha yorgun hem de uzun süreçte sağlıksız bir yaşama kapı aralamış olursunuz. Bu yüzden yatağınızı seçerken ince eleyip sık dokmakta fayda var. Ortapedik yatakları, mümkünse denemek şartıyla satın alabilirsiniz.

3- Doğru halı çok önemli. Sabahları uyandığınızda zeminle temasınızı yumuşatacak olan halınız, yatak odanızın atmosferini yansıtacağı gibi ısınma konusunda da size oldukça yardımcı olacaktır. Halı seçiminde toz tutmayacak türlere yönelmeniz ve tüm gece tozlu havayı solumamanız sağlınız açısından oldukça önem arz eder.

Haberin Devamı

4- Yastıklarınızın konforu da benzer şekilde hayat kurtaracaktır. Boyun sağlığınız ve uyku kaliteniz için terletmeyecek türde kumaşlarla kaplanmış ortapedik yastıklar tercih edebilirsiniz.

5- Gardırop, odanın tüm dağınıklığını organize edecek parçadır. Gardırobunuzun bölümleri ayarlanabilir olursa, ihtiyacınıza uygun düzenlemeler yapabilirsiniz.

6- Odada küçük bir berjer ya da puf, giyinirken yardımcı olacaktır.

7- Aydınlatma çok önemli. Dinlence alanınızda genel aydınlatmanın haricinde baş ucu aydınlatması kullanmanız, hayatınızı kolaylaştıracaktır. Avize seçiminde de hareketli modellerden çok dingin modellere göz atabilirsiniz.

8- Koyu renk perdeler, gündüz uykunuzun da kaliteli geçmesine olanak sağlar.

9- Objeler içinde sizi rahatlatacak manzara ve doğa fotoğrafları olan çerçeveler duvarlarınıza renk katacaktır. Aile fotoğrafları daha çok düşünmeye teşvik ederken, soyut fotoğraflar ya da doğa fotoğrafları düşüncelerden sıyrılıp kolayca uykuya dalmanıza yardımcı olacaktır.