Dekorasyon Bu Bina Gerçekten Ters: Wonderworks

Bu Bina Gerçekten Ters: Wonderworks

Son Güncellenme:

.

Bu Bina Gerçekten Ters: Wonderworks

Evet, bu bina tepetaklak duruyor! Mimar Michael Ussery'nin elinden çıkmış ters bina Wonderworks, Tennessee eyaletinin küçük bir şehri olan Pigeon Forge'u ziyaret etmek için yeterli bir sebep oluşturacak nitelikte. 3200 m²'lik alana yayılmış 3 katlı binada 100'den fazla bölüm bulunuyor. Yüksekliği ise 25 metre. Mimari yaratıcılığın sınırlarının zorlandığı binanın içinde fizik, matematik ve uzay dünyasının bazı temel prensiplerini özellikle çocuk ve gençlere eğlenceli bir şekilde anlatan, ama her yaştan insana hitap eden öğretici bir müze ve eğlence parkı oluşturulmuş.

Haberin Devamı

Wonderworks neden ters duruyor?

Bu Bina Gerçekten Ters: Wonderworks

Bu tuhaf binanın alternatif hikayesi ise şu şekilde anlatılıyor: Bir grup bilim adamı, Bermuda Şeytan Üçgeni'nde bir adada çok güçlü bir tornado yaratmak için çalışırlarken deneyde terslikler olmuş ve tornado laboratuvarı yerinden kaldırıp ta Pigeon Forge'da bir tiyatronun üstüne ters şekilde oturtuvermiş. İçeri girdikten sonra bir "ters çevirme koridoru"ndan geçilerek odaları "düz" bir şekilde görme imkanına kavuşuluyor.

Wonderworks'te neler var?

Bu Bina Gerçekten Ters: Wonderworks

Sadece bina değil, binanın kullanım amacı da çok güzel. Yılın 365 günü açık olan müzede özellikle gençlerin ilgisini çekecek çok sayıda bölüm bulunuyor. Ama sadece gençlerin değil, büyüklerin de hoş vakit geçirmesini sağlayacak etkinlik ve sergiler mevcut. Laser tag alanı, çok katlı ip parkurlarıyla maceraseverleri de memnun edecek aktiviteler var: özellikle ip parkuru 15 metrelik yüksekliğe ulaşan yerleriyle türevleri arasında dünyanın en büyüklerinden. Bunların dışında yerçekimsiz ortam, fırtına ve deprem simülatörleri, uzay mekiği kapsülü ve astronot kıyafetleri, adli tıp, sanal gerçeklik gibi çok çeşitli bölümlerle ziyaretçilere keyifli vakit geçirme imkanı veriliyor. Bu şekilde her yaştan insana eğlenirken bir yandan da bilmedikleri birçok bilimsel gerçeği, nedenleriyle birlikte kavrama fırsatı veriliyor.

Haberin Devamı

Wonderworks'te neler yapılır?

Bu Bina Gerçekten Ters: Wonderworks

Amerika Birleşik Devletleri'nin toplam 5 şehrinde bulunan diğer Wonderworks müzeleri de Pigeon Forge'daki eğlenceleri ziyaretçilerin hizmetine sunuyor. 1 tanesi hariç hepsinin binaları da aynı şekilde baş aşağı şekilde tasarlanmış. Pigeon Forge, Tennessee'ye yolunuz düşerse Wonderworks müzesi, mutlaka görmeniz gereken bir mimari yapı. Bilime, aynı zamanda eğlenceye meraklıysanız içini dolaşmayı da ihmal etmemelisiniz. Nitekim bu tema parkı hem küçüklere hem de büyüklere, yani esasen bütün aile bireylerine güzel zaman geçirtmeyi vadediyor. Buradan alacağınız 1 günlük biletle bütün gün aralıksız gezebileceğiniz gibi soluklanmak için biraz dışarı çıktıktan sonra tekrar aynı biletle girebilme şansınız da var. Wonderworks herkesi, sloganlarının söylediği gibi hayal gücünü özgür bırakmaya çağırıyor!