Güncel Bu Şehir Arkandan Gelecek Dizisi Nerede Çekildi?

Bu Şehir Arkandan Gelecek Dizisi Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

Bu Şehir Arkandan Gelecek Dizisi Nerede Çekildi

Bir Ay Yapım projesi olan ve ATV ekranlarında izleyicileri ile buluşan Bu Şehir Arkandan Gelecek dizisi, senaryosu, oyunculukları ve müzikleri ile en beğenilen diziler arasında yer alıyor. 2017 yapımı olan dizi, 14 Haziran 2017 tarihinde final bölümüyle ekranlara veda etse de, akıllarda yerini koruyor. Peki baş rollerini Kerem Bürsin, Leyla Lydia Tuğutlu, Gürkan Uygun, Osman Alkaş ve Defne Kayalar'ın paylaştığı Bu Şehir Arkandan Gelecek dizisi nerede çekildi?

Haberin Devamı

Zor bir çocukluk geçiren Ali'nin hayat dolu hikayesi

Bu Şehir Arkandan Gelecek Dizisi Nerede Çekildi

Senaristliğini Ece Yörenç’in, yönetmenliğini Çağrı Vila Lostuvalı’nın yaptığı dizi, henüz beş yaşındayken annesinin ölümüne şahit olan ve bu üzüntüyü hayatı boyunca taşıyan Ali'nin (Kerem Bürsin) hikayesini konu alıyor. Yük gemilerinde aşçı olarak çalışan Rauf (Osman Alkaş) annesinin ölümünden sonra Ali'yi sahipleniyor ve yanına alıyor. Gemilerde birlikte çalıştıkları yirmi dört yıl boyunca Rauf, Ali için hem anne hem baba oluyor. Hatta Ali'nin şahit olduğu ölümü unutturmak için tüm hayatını ona adıyor. Dizide Ali'nin Rauf'a "anne" diye seslenmesi aralarındaki ilişki hakkında izleyiciye bilgi veriyor. Ali, Rauf'un yardımıyla gemicilik eğitimi alıyor, beş dil öğreniyor, olgun ve sosyal bir genç haline geliyor. Geçmişin acısıyla yıllarca İstanbul'a uğramayı reddeden ve İstanbul'a gelen gemilerde çalışmayan Ali, uzun yıllar sonra kendisini İstanbul'da buluyor. Ali, istemeden geldiği İstanbul'da limana ayak bastığı gün beklenmedik olayların içine giriyor.

Haberin Devamı

Sürprizlerle dolu bir gün ve yeniden başlayan hayat

Bu Şehir Arkandan Gelecek Dizisi Nerede Çekildi

Ali, limana ayak bastığı gün Armatör Tekin Mirkelamoğlu'nun (Burak Tamdoğan) kızı olan Derin'le (Leyla Lydia Tuğutlu) karşılaşıyor. Küçük bir tesadüf, bu ikiliyi büyük bir aşka sürüklüyor. Ali'nin İstanbul'daki ilk gününü unutulmaz bir şehir turuna çeviren Derin, aslında nişanlısı olan Yiğit'le ilgili kafası oldukça karışık olan ve mutsuzluğunu bastırmaya çalışsan bir karakteri canlandırıyor. Rauf ise bu esnada özellikle İstanbul'a getirdiği Ali için farklı planlarını gerçekleştirmeye çalışıyor. Hasta olan ve ölümü beklemeye başlayan Rauf, Ali'nin geçmişine sahip çıkması ve babası ile tanışması için uğraşıyor. Ali'nin yolunu eski boks şampiyonu olan Şahin Vargı (Gürkan Uygun) ile kesiştiriyor ve baba oğlun buluşmasını sağlıyor. Ali, gerçek babası olduğunu bilmeden efsane olmuş boksörün hayatının odak noktası haline geliyor.

Bu Şehir Arkandan Gelecek dizisi nerede çekildi?

Bu Şehir Arkandan Gelecek Dizisi Nerede Çekildi

Bu Şehir Arkandan Gelecek dizisi İstanbul'un pek çok semtini ziyaret etti. Bazı bölümleri gemide geçen dizinin ilk bölümü için Beyoğlu'nun kozmopolitliği ve canlılığı kullanıldı. İlk bölümde Ali ve Derin İstiklal Caddesi'nin vazgeçilmezi olan tarihi tramvayda keyifli dakikalar geçirdi. Dizide bazı sahneler Sarıyer ilçesine bağlı Kireçburnu Mahallesi'nde geçti. Ayrıca Sarıyer ve Beykoz sokakları da en doğal halleriyle bol bol ekranlara taşındı.