Güncel Call Me By Your Name Filmindeki O Ev Satılık!

Call Me By Your Name Filmindeki O Ev Satılık!

Son Güncellenme:

.

Call Me By Your Name Filmindeki O Ev Satılık

Yönetmenliğini Luca Guadagnino'nun yapmış olduğu ve Oscar'a da aday gösterilmiş Call Me By Your Name filmindeki ev, yapımı izleyen pek çok insanın aklında kalarak hayallerindeki eve örnek oluyor. İtalya'nın Lombardiya bölgesindeki 16. yüzyıldan kalma ev, doğal ortamı, hayranlık uyandıran bahçesi, barındırdığı benzersiz tarihi ve sanatsal değerlerle büyüleyici bir izlenim bırakıyor.

Haberin Devamı

İtalyan klasiği

André Aciman'ın 2007 yılında yayımlanan aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan ve 17 yaşındaki Elio ve Araştırma Görevlisi Oliver arasındaki romantik ilişkiyi konu alan; 2017'de En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Orijinal Müzik dallarında Oscar adaylıkları bulunan dram türündeki filmin en etkileyici sahnelerinin çekildiği yapı, toplam 20.000 metrekare bir alan üzerinde kurulu ve ana villa ile birlikte iki de müştemilata sahiptir. 8 odalı ve 7 banyolu malikane, Kuzey İtalya'nın Cremona isimli 1000'in altında bir nüfusa sahip sakin ve sevimli bir kent yakınındaki Moscazzano'da yer alıyor.

Köklü bir tarih

Filmde Perlman ailesine ait olan evin gerçek tarihi,1500'lerin başına dayanıyor. Elle Decor dergisi, Villa Albergoni olarak adlandırılan malikanenin, esasen eski bir kalenin kalıntıları üzerine kurulmuş olduğunu belirtiyor. Evin kubbeli salonundakiler de dahil olmak üzere tüm tavanları süsleyen fresklerin bazılarının, Rafael'in öğrencisi Aurelio Busso tarafından çizilmiş olması ise yapıya apayrı bir değer katıyor.

Haberin Devamı

Alabildiğine geniş alanlar

Büyük bir balkona ve terasa sahip olan evin hâlâ görülebilen muhteşem duvar süslemeleri, pek çok noktadaki şömineleri, heykeller ve merdivenlerle donanmış devasa bahçesi ise hayranlık uyandırıyor. Kare şeklindeki yapının ana binasının iki köşesinde birer de kule yer alıyor. Malikane, bahçesinde güllerle sarılmış bir giriş kapısını içeren farklı büyüklüklerde hizmet binalarına da ev sahipliği yapıyor.

Bir filmi yaşamanız için bulunmaz fırsat

Halihazırda 1.7 milyon euro civarında bir başlangıç fiyatıyla satılık durumda bulunan malikanede, Call Me by Your Name filminin yönetmenin de aklının olduğu biliniyor. Ancak, Villa Albergoni'ye talipseniz filmin İtalyan yönetmeni Luca Guadagnina'yla rekabete girmek zorunda kalacağınızı düşünerek cesaretiniz kırılmasın.

Zira, yönetmen, evi alma niyetinden çoktan uzaklaşmış görünüyor: Architectural Digest adlı dergiye konuşan Guadagnina, çok uzun yıllardan beridir evden haberdar olduğunu ve burayı satın almayı hayal ettiğini belirtiyor; ancak eve sahip olmaya bütçesinin yetmeyeceğini ve aslında gerçekten de hayatı boyunca orada yaşamayı istemediğini fark ettiğinde filminin hikâyesini burada kurmaya karar verdiğini söylüyor.