Güncel Çılgın Bediş Dizisi Nerede Çekildi?

Çılgın Bediş Dizisi Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

Çılgın Bediş Dizisi Nerede Çekildi

1996 yılında yayın hayatına başlayan Çılgın Bediş, 5 yıllık yayın hayatında güçlü bir kitle toplamayı başlamış gençlik dizilerindendi. Bir zamana damga vuran replikleri ve sahneleri ile yıllar sonra bile hatırlanabilecek detaylara sahipti. Güçlü oyuncu kadrosu ile herkeste iz bırakan dizinin çekim detayları ve “Çılgın Bediş dizisi nerede çekildi?” sorusu ise yıllar sonra bile merak konusu olmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Oyuncuların Büyük Bölümü Müjdat Gezen Sanat Merkezi Öğrencileri

Çılgın Bediş Dizisi Nerede Çekildi

Dizinin kurgusu; bir grup lise öğrencisinin bu alanda yaşadığı tüm olaylarla gelişiyor. Aşk, ihtiras, sevgi ve dostluk gibi konular, dizinin temasını belirliyor. 3 sezon süren dizinin başrollerini Yonca Evcimik ve Cenk Torun üstleniyor. İkilinin dizi sürecinde yaşadığı aşk, izleyiciler tarafından büyük ilgi topluyor. Sürekli ayrılıp birleşen çiftin akıbeti, seyirci tarafından merakla izleniyor. Sonay Aydın, Çiçek Dilligil, Ayten Uncuoğlu, Ayten Erman, Selma Sonat, Gökhan Mete, Zeynep Kaçar, Gülçin Hatıhan, Sinan Bengier, Selahattin Taşdöğen, gibi isimlerin de kadroda yer aldığı dizinin kadrosunun büyük bir kısmı Müjdat Gezen Sanat Merkezi öğrencilerinden oluşuyor.

Komedi Türüne Farklı Bir İmza

Çılgın Bediş Dizisi Nerede Çekildi

Dizinin ortaya çıkış hikâyesi ise ilginç. Karikatürist Özden Öğrük, 1976 yılında Gırgır dergisine Çılgın Bediş’i çiziyor. Çizim beğeni toplayınca, yapımcıların ilgisini çekiyor ve diziye dönüştürülmeye karar veriliyor. Dizinin senaristliğini Vasif Küçükoruç üstlenirken yönetmen koltuğunda Yavuz Figenli, Turgut Yasalar, Ömer Uğur gibi alanında başarılı isimler oturuyor. Çılgın Bediş, replikleri, özgünlüğü ve enerjisiyle komedi türünde farklı bir imza atarak reyting listelerinin en başına yerleşiyor. Arkadaşlık-bağlılık gibi ilişkilerde de dersler veren gençlik-komedi dizisi; döneminin en iyileri arasında yerini koruyor. Dizinin gerçekçi sahneleri, tam olarak lise hayatını yansıtan detayları ile 2001 yılına kadar yayın hayatına devam eden dizi; İstanbul- Tarabya’da bir lisede çekilmekteydi.

Haberin Devamı

Son Sezonda Pınar Aylin

Çılgın Bediş Dizisi Nerede Çekildi

Dizi reytingi ve izleyici talebi güzel giderken son sezonda Yonca Evcimik ile fiyat konusunda anlaşılamıyor. Bu detay, diziye bir pürüz olarak yansıyor ve Yonca Evcimik diziden ayrılıyor. Bunun üzerine dizi 1,5 yıllık bir araya giriyor. 1,5 yıllık aranın ardından Yonca Evcimik’in yerini Pınar Aylin alıyor. Kemik kadro korunsa da başrolün değişmesi diziye pek olumlu yansımıyor. 2001 yılına kadar Kanal D ekranlarında yer alan dizi, son sezonda TGRT ve Show TV’de yayınlanıyor. Ancak dizinin pürüzleri artıyor. Senaryonun fazla ilerlemiş, konunun tıkanmış olması ve oyuncuların kişisel problemleri de eklenince dizi 2001 yılında kalıcı olarak yayından kaldırılıyor. 5 yıl ve 3 sezon yayınlanan dizi; aradan yıllar geçse de seyircinin hafızasında yerini korumaya devam ediyor.