Dekorasyon Çocuk odası okul için nasıl hazırlanır?

Çocuk odası okul için nasıl hazırlanır?

25.08.2021 - 09:37 | Son Güncellenme:

Okullar için geri sayım başladı. Eğitimin yüz yüze olması da uzun süredir evlerde kapalı kalan çocuklar için bir sevinç kaynağı oldu. Çocuğunuz okula geri dönüş heyecanındayken, size de onu desteklemek düşüyor. Bunun bir parçası da onun odasını hazırlamak. İşte çocuk odasını okula hazırlama yolları…

Çocuk odası okul için nasıl hazırlanır

Çocuğunuz uzun süredir okula gitmiyordu. Onu motive etmek ve daha konforlu bir ortam sağlamak için işe odasından başlayabilirsiniz. Bir çalışma masası, kitaplığı, yatağı, dolabı ve keyif alanı varsa ne mutlu ona. Ancak daha da detaylı ele almak için yazımızı okuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Büyüyen yaşa uygun düzenleme

Çocuğunuz bir okul yılını daha geride bıraktı, belki de ilk defa okula gidecek... Odasının büyüyen çocuğunuza uygun olduğuna emin misiniz? Belki yatağını genişletmeniz, ya da dolabını yenilemeniz gerekiyor olabilir. Çalışma masası ya da sandalyesi yoksa onları araştırıp satın alabilirsiniz.

Çocuğunuzu okula hazırlamak için ilk odaklanmanız gereken yer çalışma masası… Bu herhangi bir masayı dönüştürüp raflarla desteklemek şeklinde olabileceği gibi yeni bir çalışma masası almak şeklinde de olabilir. Burada önemli olan, masanın üstünde sadece çalışmak için faydalanacağı defter, kitap ve kalemlerinin bulunup fazla olanlarını kaldırabileceği rafların ve dolapların olması… Üzeri tıka basa olan bir masa çocuğunuzu teşvik etmek yerine onun aklının karışmasına, dikkatinin dağılmasına sebep olacaktır.

Haberin Devamı

Işık kaynağını doğru kullanın

En iyi çalışma ışığının gün ışığı olduğu belirtiliyor. İmkanınız bulunuyorsa, odanızın en aydınlık köşesine çocuğunuzun çalışma alanını kurmalısınız. Yeterince ışık kaynağı gelmiyorsa, masa lambasından faydalanabilirsiniz. Çocuğunuz sağ eliyle yazıyorsa ışığı sola koyabilirsiniz. Kendi gölgesiyle kitap ve defterini kapatmadığından emin olacak şekilde yerleştirebilirsiniz.

Dinlenmek de önemli

Ders çalışmasını tamamlayan çocuğunuzun sizin yanınıza geldiği zamanlar dışında odasında keyifle dinlenebilmesi de önemli. Bunun için onunla birlikte bir hobi köşesi tasarlayabilirsiniz. Yaşına uygun olarak müzik aletleri, oyuncaklar ya da okuma kitaplarıyla tamamlayabileceğiniz bu köşede, çocuğunuz hayal gücünü kullanarak güzel vakit geçirebilir.