Dekorasyon Evinizde bahçe kurmanın yolları

Evinizde bahçe kurmanın yolları

10.05.2021 - 08:57 | Son Güncellenme:

Kim kendi bahçesine sahip olmak istemez ki? Belki apartman dairesindesiniz, ama içinizdeki doğa dostunu susturamıyor ve bir şeyler yetiştirmek istiyorsanız, küçük alanları nasıl bahçeye dönüştürebileceğinizle ilgili yazımızdan ilham alabilirsiniz.

Evinizde bahçe kurmanın yolları

Küçük mevcut alanları kullanarak, onu akıllıca bir dinlenme alanına dönüştürmek için yenilikçi fikirler gerekir. Farklı yöntemler kullanarak, herhangi bir boş alan yaratıp onu bahçeye dönüştürebilirsiniz. Bu da size içinize dönerek rahatlama fırsatı verir.

Haberin Devamı

Bir atasözüne göre, “iyi şeyler ufak ufak gelir.” Bahçenizde geniş bir alanın tadını çıkaramıyorsanız, işte evinizde dar alanları kullanmak için bazı fikirler:

1- KÜÇÜK ŞİŞELERİ TARLAYA DÖNÜŞTÜRÜN

Yapmanız gereken bir duvara raflar çakmak ve bu rafları, içlerine bitkiler ekeceğiniz plastik şişeler yerleştirmek. Güneş alan bir duvarınızı böylece yetiştirme alanına dönüştürebilirsiniz.

2- CANLI BİR DUVAR OLUŞTURUN

Uzun ve yüksek bitkilerden bir yaşam duvarı oluşturabilirsiniz. Küçük bir alan bırakarak bu duvarla oturma alanınız arasında set kurabilir, gizli köşenizin tadını çıkarabilirsiniz.

3- TERASINIZ VARSA ŞANSLISINIZ, ONU KULLANIN

Terasınızı keyifli renklerle rengârenk mobilyalarla ve bitkilerle donatın. Boyutları küçük de olsa kendi bahçenizi yaratmak için harika bir yerdir. Burası sizin eğlence ve keyif yeriniz olsun!

Haberin Devamı

4- BALKONUNUZU BAHÇEYE ÇEVİRİN

Dar da olsa, balkonlar bahçeye dönüşebilecek harika yerlerdir. Duvarlarınıza ahşap raflar takarak, tavandan bitkiler sarkıtarak ve doğru bir köşe oluşturarak harika bir bahçe elde edebilirsiniz. Hele  balkonunuz yeşil bir alana bakıyorsa, doğanın içinde olma halini daha da dolu dolu yaşarsınız.