Dekorasyon Evinizi huzurlu bir yuvaya dönüştürmenin yolları

Evinizi huzurlu bir yuvaya dönüştürmenin yolları

19.04.2021 - 09:40 | Son Güncellenme:

Herkes evinde kendisini huzurlu hissetmek ister. İşten eve döndüğünüzde, arkadaşlarınızla toplandığınızda, tek başına ya da ailenizle… Evinizin herkesin kendisini rahat ve güvende hissettiği bir yuva olması için neler yapabilirsiniz?

Evinizi huzurlu bir yuvaya dönüştürmenin yolları

Ev herkesin kendisini rahat hissetmek istediği, dışarıda yorulduktan sonra huzurla dinlenebileceği, hoş vakit geçirebileceği bir yer olmalı. Gelin bunun için ne gibi dokunuşlar yapabilirsiniz birlikte bakalım…

Haberin Devamı

1-Sevdiğiniz bir dekorasyonu uygulayın

İster minimalist, ister rustik, isterse vintage… Sevdiğiniz dekorasyon tarzını uygulamak için vakit, çaba ve biraz da para harcayın. Güzel şeyler zahmetsiz elde edilmiyor ne de olsa… Rast gele eşyalarla evinizi doldurmak yerine, sizi yansıtan, içinde rahat edeceğiniz mobilyalar bulun. Elbette bu durum tüm ev halkı için geçerli.

2-Yaşanmışlıkları yansıtın

Sade bir dekorasyon her zaman önerilir. Ancak bu demek değildir ki, anılar, yaşanmışlıklar eve yansımayacak. En güzel anılarınızın yer aldığı fotoğraf çerçevelerini duvarlarınıza asabilir, raflara koyabilirsiniz.

3-Sandıklar açılsın

Büyükannenizden kalma örtüler, eski gümüş fincan takımları, bir radyo vs. size köklerinizi hatırlatacak ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Tabi ki bunun da dozunu ayarlamak çok önemli. Çok fazla eski eşyalarla evinizi boğmak yerine, birkaç obje seçmeniz yeterli.

Haberin Devamı

4-Mutfaktan güzel kokular gelsin

Her zaman tencere kaynayan evler daha çok yuvaya benzerler. Ev yemeklerinin yanı sıra, arada puding, patlamış mısır, kek gibi nefis kokular yayacak küçük kaçamaklar yapmak herkesi mutlu edecektir.

5-Mis kokan havlular ve yastıklar

Unutmayın kokuların anılarla çok ilgisi vardır. Banyo ve yatak odanızda güzel kokular olması size kendinizi çok iyi hissedecektir. Ayrıca güzel kokulu bitkiler, çiçekler her zaman ruhunuzu canlandıracaktır.

6-Bol bol güzel anı biriktirin

Evinizde ne kadar güzel anı biriktirir, ne kadar çok sevgi paylaşırsanız onu o denli yuva olarak benimsersiniz. Film izleyin, kitap okuyun, oyun oynayın, sohbet edin, yemek yiyin… Hepsini zevk alarak ve sevdiklerinizle paylaşarak yapmaya çalışın.