Dekorasyon Perde Modelleri (2021)

Perde Modelleri (2021)

28.06.2021 - 16:43 | Son Güncellenme:

İç mekanınızda bir şeyleri değiştirmek istiyor ancak nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Perdelerinizi değiştirebilirsiniz! Perdeler, konulduğu odaya olduğu kadar mevsime de uygun olduğu sürece, yerleştirildiği odayı anında dönüştürür ve aydınlatır! İşte 2021 trendleri ve perde modelleri…

Perde Modelleri (2021)

Şık bir iç mekan için perdelerinizi nasıl seçmelisiniz?

Haberin Devamı

Stor ve perde arasında tereddüt mü ediyorsunuz? Her şey giydirilecek odanın pencerelerine bağlıdır. Banyo ve mutfaklarda gölgelikler daha popüler... Perdeler yatak odası ve oturma odasını güzel gösterir. Buradaki püf noktası alanınız küçükse storlara yönelmeniz gerektiğidir. Çünkü perdeler belli bir yer kaplar ve göz doldurur.

Perdelerinizi doğru ölçün

Perdeleriniz için mükemmel bir örtü sağlamak için metrenizi alın. Çubuğu yerleştirerek başlayın. Bu, pencerenin en az 15 cm üzerinde olmalı ve her iki tarafta yaklaşık 20 cm aşmalıdır. Perdelerinizin genişliğini hesaplamak için küçük bir ipucu: İstediğiniz kıvrım miktarına bağlı olarak çubuğun uzunluğunu 1,5 veya 2 ile çarpın. Ardından yerden çubuğa olan yüksekliği ölçün. Perdeler zemini yalayabilir veya tam tersine üzerine cömertçe düşebilir, bu durumda birkaç santimetre daha ekleyin.

Haberin Devamı

Perde Modelleri (2021)

Yaz perdeleriniz için malzemeler

Yaz güneşinden koruma sağlayan doğal, hafif malzemeler bu sezon için idealdir.

Pamuk, yaz perdeleri için mükemmeldir. Bu doğal ve çok yönlü malzeme, çok çeşitli renk ve dokular sayesinde her türlü iç mekana uyum sağlar.

Keten iskandinav stiline tazelik verecektir. Doğal, biraz kaba dokusu rustik bir çekicilik getiriyor. Bu yoğun kumaş sizi güneş ışınlarından etkili bir şekilde koruyacaktır.

Tüller, pamuklu veya ipekten hafif kumaşlardır. Sizi güneşten korumasalar da, bir pencereyi zarif bir şekilde süslerler ve bir miktar romantizm getirirler. Bunları tek başına veya diğer perdelerle birlikte asabilirsiniz.

İpek lükstür, iç mekana şık ve göz alıcı bir dokunuş verir. Ayrıca ipek, güneşe karşı mükemmel koruma sağlar.

Hangi odaya hangi perde?

Özellikle panjur yoksa, yatak odası pencerelerinde karartma perdeleri özellikle önerilir. Ayrıca oturma odalarında, salonda da karşı komşunuz yakınsa koyu perdelerle birlikte kullanılabilirler. Mutfak için ince, kısa perdeler seçin ve bakımlarının kolay olduğundan emin olun. Storlar burası için mükemmeldir.

Perde Modelleri (2021)