Dekorasyon Stüdyo dairelerde yer kazandıracak için 6 mobilya

Stüdyo dairelerde yer kazandıracak için 6 mobilya

03.05.2021 - 09:25 | Son Güncellenme:

Öğrenciler, bekârlar veya minimal bir yaşamı tercih edenler stüdyo tipi daireler kiralıyor. Siz de küçük bir dairede yaşıyorsanız, onu daha kullanışlı hale getirmek isteyebilirsiniz. Küçük dairenizdeki veya stüdyonuzdaki alanı optimize etmek için çok işlevli mobilyalar idealdir. İşte yer kazanmak için aralarından seçim yapabileceğiniz mobilyalar…

Stüdyo dairelerde yer kazandıracak için 6 mobilya

 

1-Çekyat koltuk veya açılır kanepe

Haberin Devamı

Küçük bir stüdyoda yaşadığınızda, bir gündüz şekerlemesi veya misafirin yatması için alana sahip olmak genellikle imkânsızdır. Açılır kanepe veya çekyat ile oturma odanız yatak odasına dönüşebilir. Daha fazla misafir ya da daha rahat bir uyku isterseniz dönüştürülebilir bir köşe kanepe bile seçebilirsiniz.

2-Dönüşebilen yatak

Küçük dairenizde bir dolap koymak için bile yeriniz yok mu? Dönüşen yatak tam size göre. Size yer kazandırmanın yanı sıra, bu mobilya parçası estetik ve dekoratiftir. Basit bir gardırop veya bir masa, kitaplık ve hatta bir yemek masasına dönüşebilen yataklar oldukça akıllı mobilyalardır.  Göz açıp kapayıncaya kadar geçen kısa sürede, uyku alanınız bir yemek odasına hatta bir çalışma alanına dönüşecek ve evden çalışmanıza izin verecektir.

Haberin Devamı

3- Açılır-kapanır masa

Açılır-kapanır bir masa ile kanepenizde yemek yemeye zorlandığınız günler sona erdi! Bu küçük 2’si 1 arada mobilya, yerden tasarruf etmek için gerçek bir yardımcıdır. Mutfak tezgâhınızın bir uzantısı olabilir veya sadece yemek sırasında açılacak şekilde duvara yerleştirilebilir. Bu modüler masa aynı zamanda ofis masası görevi de görebilir.

4- Büyüyen masa

Ağırlayabilecek büyük bir masanız yok diye sevdiklerinizi öğle veya akşam yemeğine davet etmekten çekiniyor musunuz? Büyüyebilen masa ile evde aileniz veya arkadaşlarınız için yemek verebilirsiniz. Nitekim ilk bakışta en fazla 2 veya 4 kişi için tasarlanmış gibi görünen bu mobilyalar, 6 hatta 8 kişilik bir masaya rahatlıkla dönüşebiliyor.

5- Katlanan sehpa

Stüdyonuzda yer kazanmak için masadan da vazgeçebilirsiniz. Katlanabilir yüksekçe bir sehpa, tüm işlevleri yerine getirebilir. Yemek masası, çalışma masası, kahve koymak için bir sehpa… Böylece oturma odanızı konforlu ve rahat bir alana dönüştürebilirsiniz.

6- Bazalı koltuk

Koltuk seçerken, görünümünün yanı sıra işlevlerine bakmalısınız. Bazalı bir koltuk, sizin aynı zamanda kitaplığınız, giysi dolabınız ya da yatak tekstilini koyabileceğiniz yüklüğünüz olabilir. Bu koltuklar dağınıklığı önlemekle kalmayıp, kullanımda da çok pratiktirler. Her şey gerçekten elinizin altında olur!