Dekorasyon Yaz öncesi bahçe bakımı nasıl yapılır?

Yaz öncesi bahçe bakımı nasıl yapılır?

15.04.2021 - 15:18 | Son Güncellenme:

Yaz hızla yaklaşıyor. Erken ilkbaharda çiçek açan ağaçların dallarını budamak, çimlerinizi havalandırmak gibi işlemler de sizi bekliyor. Yaz öncesi bahçe bakımı nasıl yapılır, püf noktaları ile yazımızda.

Yaz öncesi bahçe bakımı nasıl yapılır

Dört duvar arasında kapalı kaldığımız günler geride kalıyor. Henüz bahar bile yeni geldi diye düşünmeyin, sayılı gün çabuk geçer ve yaz sıcakları aniden bastırabilir. Siz, siz olun bahçe bakımında neler yapmanız gerektiğini önceden kararlaştırın. Örneğin defne veya frenk üzümü gibi erken ilkbaharda çiçek açan ağaçların dallarını üçte birini kesebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kim taze biçilmiş çim kokusunu sevmez ki?

Bahçenizde çimler varsa onlara da iyi bakmanız gerekir. Yaz aylarında çocuklar çimlerin üzerinde oynayıp koşacaklar, belki mangallar kurulacak… Onları bu günlere hazırlamak için havalandırma işlemi yapmanız gerekir. Ardından da çim biçme makinenizi çıkararak çimlerinizi biçmelisiniz. Makineniz eskidiyse yenisini almaktan çekinmeyin, ona bol bol ihtiyacınız olacak.

Kış aylarında bitki yatak ve sınırları kaymış olabilir. Çalıları, yabani otları ayıklamak, bahçeye bir düzen vermek bahçe bakımının olmazsa olmazıdır. Bu sırada yürüyüş yolları veya terasta yosunlaşma veya farklı kirlenmeler söz konusuysa basınçlı suyla temizleyebilirsiniz.

Gelelim çiçeklendirmeye

Haberin Devamı

Yabani otları ayıkladınız, dalları budadınız, çimleri biçtiniz… Bahçeniz pırıl pırıl gözükmeye başladıysa şimdi sıra geldi çiçeklendirmeye… Yazın sizin yüzünüzü güldürecek çiçekleri ekmenin tam zamanı sezon başıdır. Şu çiçekleri ekebilirsiniz: mineçiçeği, petunya, lobelya, lantanalar...

Don tehlikesi olmadığı için sebze bahçesine, fesleğen dahil tüm aromalı bitkilerinizi toprağa ekebilirsiniz. Domates, kabak gibi fideler için de doğru zamandır. Ancak bu genç sürgünleri salyangozlardan korumalısınız. Havalar yağmurlu ise özellikle bu küçük canlılar oburlaşacaklardır.

Dekorasyon ve yerleşim tarafında ise, şezlonglarınızdaki solmuş veya yıpranmış kumaşları değiştirebilir, aydınlatma, sandalye vb. materyallerinizi gözden geçirebilir, onarım işlerini tamamlayabilirsiniz.

Bahçeniz böylece yaza hazır!