Püf Noktaları Doğal Yollardan Ev Nemlendirmek Mümkün Mü?

Doğal Yollardan Ev Nemlendirmek Mümkün Mü?

Son Güncellenme:

.

Doğal Yollardan Ev Nemlendirmek Mümkün Mü

Özellikle soğuk havalarda evlerde bulunan nem oranı oldukça düşüyor. Düşük nem oranı birçok hastalığın ortaya çıkmasında rol oynuyor. Bu nedenle yaşam alanlarını nemlendirmek sağlık açısından büyük önem taşıyor. Kış aylarında nem ihtiyacı daha çok artıyor. Hem havaların soğumasından dolayı hem de kalorifer, ısıtıcı ya da klima gibi ortamı ısıtan elektronik aletlerin havayı kurutmasından kaynaklı olarak ortamdaki nem oranı iyice azalıyor. Nemi arttırmak için piyasada satılan ve odayı nemlendiren elektronik aletler de tercih edilebiliyor. Ancak uzmanlar doğal yollardan ortamı nemlendirmenin sağlık açısından en faydalı yöntem olduğunu vurguluyor. Ortamda yeterli nem olması vücudumuzun oksijeni en rahat şekilde solumasını sağlıyor. Kuru hava solunum problemlerine yol açıyor ve uyku kalitesini de düşürüyor. Özellikle yatak odalarının doğru nem oranına sahip olması uyku kalitenizi de arttırmanızı sağlıyor. Yapay ortam nemlendiricileri kullanmadan basit yöntemler uygulayarak doğal yollardan da evinizi nemlendirebilirsiniz. Maliyetsiz ve doğal yöntemler ile odanızın, yaşam alanınızın nem oranını dengeleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Çamaşırları iç mekanda kurutun

Doğal Yollardan Ev Nemlendirmek Mümkün Mü

Evinizi nemlendirmenin en kolay ve doğal yöntemlerinden biri yıkanan çamaşırlardan faydalanmak. Yıkanan çamaşırları evin uygun bir alanında kurutabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde hem evinizi hoş bir koku kaplayacak hem de ıslak kıyafetlerden çıkan su buharı evinizin havasını nemlendirecek.

Bitkilerden faydalanın

Doğal Yollardan Ev Nemlendirmek Mümkün Mü

Bitkiler yaprakları yoluyla nefes alıp veren canlılardır. Evinizde bulunan bitkileri yeterli oranda sularsanız yapraklarından terleyecek ve bu terleme sayesinde eve yayılan su buharı yaşam alanınızı da nemlendirecek. Evinize geniş yapraklı yeşil bitkiler alarak hem ev dekorasyonuna hem de nem oranına katkı sağlayabilirsiniz.

Suyun gücünden yararlanın

Doğal Yollardan Ev Nemlendirmek Mümkün Mü

Kış aylarında kullanılan kalorifer ya da elektrikli ısıtıcılar evin havasının daha da kurumasına ve nemin yok olmasına neden oluyor. Bu durumu tersine çevirmek için ısıtıcıların üzerine su dolu kaplar yerleştirebilirsiniz. Böylece buharlaşan su ile evi nemlendirirken bu kapların içine ekleyeceğiniz karbonatla da evin havasını temizleyebilirsiniz. Suyun içine kokularını sevdiğiniz yağlardan ya da tarçın, vanilya gibi malzemelerden ekleyerek doğal oda kokusu da yaratabilirsiniz. Su dolu kap yerine aynı işlemi ıslak bez veya havlu kullanarak da uygulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Çocuk odalarını nemsiz bırakmayın

Doğal Yollardan Ev Nemlendirmek Mümkün Mü

Özellikle bebek ve çocuk odalarının nemli olması çok önemli. Piyasada satılan hava nemlendiricileri veya buhar makineleri ile havayı nemlendirmek mümkün. Ancak çocuk doktorlarının tavsiyesi bu elektronik aletler yerine ortamı doğal yollardan nemlendirme yöntemlerini uygulamak. Kaloriferlere takılan plastik suluklar ile çocuk odalarını nemlendirebilirsiniz. Ayrıca su dolu kap ya da ıslak havlu yöntemlerini de uygulayabilirsiniz.