Emlak Fırsatları Bankaların yeni konut kredisi faiz oranları

Bankaların yeni konut kredisi faiz oranları

02.06.2021 - 10:22 | Son Güncellenme:

Ev satın alırken konut kredisi kullanmayı düşünenler için bankalar farklı faiz oranlarında kredi sunuyor. Kredi faiz oranları ise değişiklik gösterdi. İşte bankaların sunduğu yeni faiz oranları…

Bankaların yeni konut kredisi faiz oranları

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında son durum belli oldu. İş Bankası, Garanti, Yapı Kredi, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, ING Bank gibi bankalar kredi sunuyor, peki hangisi en düşük faizi uyguluyor?

Haberin Devamı

Konut fiyatlarındaki artış, kredi faizlerindeki artış ile birleşince ev sahibi olma hayali kuranların işi zorlaşmıştı.  Merkez Bankası tarafından adımlarla bankaların kredi faiz oranları da yükselmişti. 2020 yılının Haziran ayında sıfır konut kredisi faiz oranı yüzde 0.64 seviyesine kadar düşmüştü ancak bugün oran en düşük yüzde 1,32 seviyesine ulaştı.  Güncellenen kredi faiz oranları listesinde en uygun kredi veren banka Vakıfbank olarak öne çıkarken Ziraat Bankası ise konut kredisi faiz oranını yüzde 1,37 olarak açıkladı.

En uygun faiz oranını sunan 3.banka ise kamu bankalarından Halkbank olarak yer aldı. Halkbank’ın sunduğu faiz oranı %1.38. Özel bankalar arasında en uygun faizi ise %1.39 ile Akbank sunuyor.

Haberin Devamı

İş Bankası %1.41, Yapı Kredi %1.41, Garanti Bankası %1.46, ING ise %1.59 oranında konut kredisi faizi uyguluyor.

Buna göre en uygun faiz oranı olan %1.32 oranıyla 150 bin TL’lik kredi kullanılırsa, 120 ay vadede, aylık taksit miktarı 2.498 TL oluyor.