Güncel Eviniz Kışa Hazır Mı?

Eviniz Kışa Hazır Mı?

Son Güncellenme:

Kışın sıcacık evinizde keyifli vakit geçirmek için bakım ve onarım mevsimi sonbaharı iyi değerlendirin ve kışa hazırlık için kolları sıvayın.

Eviniz Kışa Hazır Mı

Kar, yağmur, fırtına demeden sizi her türlü hava koşullarından koruyan eviniz kışa hazır mı? Kışın sıcacık evinizde keyifli vakit geçirmek için bakım ve onarım mevsimi sonbaharı iyi değerlendirin ve kışa hazırlık için kolları sıvayın. Evinizin elden geçirilmesi gereken her noktasını tek tek kontrol ederek bu kışı hem sıcak hem de masrafsız geçirin.

Haberin Devamı

Kış Girmeden Sonbaharda Yapılması Gereken Tadilatlar

Kışa hazırlık denilince kadınların aklına kışlık yiyecekler gelirken erkeklerin düşündüğü konu ev tadilatları olur. Hem tasarruf hem de tedbir amaçlı tadilat işlerine erkenden başlamazsanız, sizi ve ailenizi zor bir kışın beklediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. İşe yakıt giderlerini minimuma indirmenize yardımcı olacak tedbirlerden başlayın. Bunların başında dış cephe mantolama işlemini sayabiliriz. Tüm binanın adeta bir manto ile giydirilmesi gibi ısı yalıtımı sağlayan bir malzeme ile kaplanması işlemine mantolama adı verilir. Doğru ürün ve uygulama ile yüzde 50 yakıt tasarrufu sağlayan bu işlemle siz de kışı hem sıcak hem de karlı geçirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Evinizin yalıtımına katkı sağlayacak bir diğer işlem ise kapı ve pencere yalıtımı. Kapı ve pencerelerinizi bir ustaya emanet ederek hem olumsuz hava koşullarına hem de sese karşı yalıtım sağlayabilirsiniz. Dilerseniz kapı ve pencereler için satılan sünger ya da fitilleri kendiniz de uygulayabilirsiniz.

Kışın en sinir bozucu tadilat işlerinden biri de akan çatılardır. Kırılan kiremitlerin arasından sızan yağmur ve kar suları, hem evinizin boyasına hem de eşyalarınıza zarar verir. Ayrıca bu tür problemler için kış mevsiminde usta bulmakta bile zorlanabilirsiniz. Bu yüzden sonbaharda çatınızı elden geçirmenizde fayda var.

Kombi ve Kazan Tesisatını Unutmayın

Kaloriferli evlerde kombi ve kazan tesisatının kış gelmeden mutlaka bakımının yapılması gerekir. Zira soğuk kış günlerinde bozulan kombiniz için servis çağırdığınızda iş yoğunluğu nedeniyle birkaç gün beklemek zorunda kalabilirsiniz. Düzenli bakımı yapılan kombi ve kazan tesisatlarının ciddi yakıt tasarrufu sağladığını da unutmayın.

Kışı klima ile ısınarak geçiriyorsanız, yaz sıcaklarında yorulan klimanızın bakımını yaptırmadan kışa girmeyin. Cihazınızın tüm değerlerinin kontrol edilmesi ve iç temizliğinin yetkili servis tarafından yapılması ile kışı daha rahat ve sağlıklı geçirmeniz mümkün.

Garaj ya da bahçe gibi ısınmayan alanlardan geçen su borularınızı mümkünse donmaya karşı boşaltın ya da yalıtım bandı veya köpük gibi malzemelerle soğuktan korumaya çalışın. Ayrıca bacanız varsa baca temizliği ve bakımını mutlaka yaptırın. Soba zehirlenmelerine karşı baca temizliğine özen gösterin.

Haberin Devamı

Unutmayın, kışı keyifle geçirebileceğiniz her türlü konut alternatifine milliyetemlak.com üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.