Püf Noktaları Evinizi "Moda"ya Göre Dekore Edin

Evinizi "Moda"ya Göre Dekore Edin

Son Güncellenme:

.

Evinizi Modaya Göre Dekore Edin

İyi giyinmek ve iyi bir ev dekorasyonuna sahip olmak sanıldığı kadar farklı şeyler değil. Nasıl ki giysilerinizin şık ve alımlı görünmesi için belirli bir dengeyi yakalamanız gerekiyorsa evinizin dekorasyonu için de benzer kuralları uygulamanız gerekiyor. Bu yüzden moda ve stil sahibi insanlar, konu ev dekorasyonu modası olunca başarılı seçimler yapıyor. Ev dekorasyonu da aynı iyi giyinmek gibi kişisellik, görsel uyum ve yaratıcılık gerektirir. Tabii bunların yanında kullandığınız alanların ve parçaların işlevselliğini koruması ve yaşam alanınızı zenginleştirmesi de önemlidir. Tüm bunları bir arada yakalamak için yüksek bütçelere ihtiyacınız olduğunu düşünebilirsiniz. Oysa ki ev dekorasyonu modası konusunda yetenekli kişiler, maddi sorunları zekice kullandıkları malzemeler ve yaratıcılıklarıyla kolayca aşabilir. Hem gardrobunuzda hem de ev dekorasyonu sırasında kullanacağınız beş stil taktiğini sizler için yazdık.

Haberin Devamı

Renk paleti hazırlayın

Evinizi Modaya Göre Dekore Edin

Tarzınızı yansıtacak giysileri veya evinizi düzenlerken kullanacağınız parçalaları seçmeye başlamadan önce bir renk paleti hazırlamak sizi hem maddi hem de manevi zahmetten kurtaracaktır. Renk paleti sayesinde alışverişiniz sırasında belirli bir çizgiye odaklanabilir, böylece gereksiz harcamalardan kaçınarak para ve zamandan tasarruf edebilirsiniz. Ev dekorasyonu modası konusunda iddialı olduğunuzu göstermek, heyecanlı ve farklı bir çizgi yakalamak isterseniz, renk paletinizde özellikle canlı ve dikkat çekici bir ana renk olmasına özen gösterin.

Kompozisyona önem verin

Evinizi Modaya Göre Dekore Edin

Çalışma alanınız ister bir beden, isterseniz de bir oda olsun. Şekil, detaylar ve parçaların büyüklükleri her zaman büyük önem taşır. Örneğin minyon bir insan ne kadar severse sevsin yere kadar uzanan bir hırka kendisi için doğru bir seçim olmayacaktır. Aynı şekilde geniş rahat bir koltuk ne kadar kullanışlı olursa olsun küçük bir oda için hatalı bir seçim olacaktır. Bu yüzden doğru parçaların doğru orantılarla birleştirilmesi hem stil kurallarında, hem de ev dekorasyonu modası üzerine çalışırken en çok dikkat edilmesi gereken noktalardandır.

Haberin Devamı

Dikkati güçlü olduğunuz noktalara çekin

Evinizi Modaya Göre Dekore Edin

İyi giyinmenin belki de birinci kuralı vücudunuzda en beğendiğiniz noktaları vurgulamaktır. İnce kibar bilekleriniz varsa bunları öne çıkarın ya da beliniz inceyse bir kemerle bunu daha da belirginleştirin. Hangi konuda güçlü hissediyorsanız o kısmı vurgulayın ve hangi konuda kendinizi rahat hissetmiyorsanız o bölgeleri gizleyin. Ev dekorasyonu tasarlarken de aynı şekilde düşünebilirsiniz. En sevdiğiniz parçaları, mimari vurgusu yüksek ögeleri ya da manevi değeri yüksek aile yadigarlarınızı ışık, renk ve doğru alan kullanımlarıyla öne çıkarın.

Desenler yerine dokulara önem verin

Evinizi Modaya Göre Dekore Edin

Desenler, hem giysilerinizde hem de odalarınızda kullanmak için eğlenceli seçeneklerdir. Ancak sürekli sıkılmadan kullanacağınız bir desen bulmak oldukça zor olabililir. Bu yüzden iddialı desenler yerine hazırladığınız renk paletini belirginleştirecek değişik dokuları deneyin. Satenler, örgüler ya da deri parçalar giysilerinizi olduğu kadar evinizin dekorasyonunu da zenginleştirecektir.

Haberin Devamı

Ev dekorasyonu modası için mekana kendinizden bir parça katın

Evinizi Modaya Göre Dekore Edin

Farklılık ve özgünlük evinizi ve gardrobunuzu modern ve dinamik tutacaktır. Moda olan belirli kalıpların içerisinde kalmaktan kaçının. Hazırladığınız her oturma alanına ya da seçtiğiniz giysilere mutlaka sizi yansıtan detaylar ekleyin. Üzerinizdeki giysiler ve ev dekorasyonu modası olarak düşündüğünüz parçalar karakterinizin ve size özgü tavırların iddialı bir yansıması olsun. İç güdülerinize güvenin. Hem yaşam alanınıza hem de giysilerinize kendi imzanızı atın.