Gayrimenkul Haberleri Evinizi Nakit Ödeme İle Almanız İçin Geçerli Sebepler

Evinizi Nakit Ödeme İle Almanız İçin Geçerli Sebepler

Son Güncellenme:

.

Evinizi Nakit Ödeme İle Almanız İçin Geçerli Sebepler

Ev satın almak, yaşamınız boyunca yapacağınız en büyük yatırımlar arasında yer alıyor. Ailenizle birlikte yaşamanın rahatlığı ya da birkaç yılda bir ev değiştirerek sürekli farklı evlerde kirada yaşama serüveni bir süre sonra yerini mutlaka bir ev sahibi olma isteğine bırakıyor. Bu noktada kişisel bütçeniz, ülke ekonomisi ve uzun vadeli istekleriniz sizi bir seçim yapmaya yöneltiyor: Peşinat ve kredi süreciyle mi ev satın alacaksınız yoksa

Haberin Devamı
nakit ödeme ile ev satın almak

daha mı mantıklı?

Kredi kullanarak ev satın almak

Evinizi Nakit Ödeme İle Almanız İçin Geçerli Sebepler

Nakit ödeme ile ev satın almak büyük bir kolaylık olsa da maddi koşullar sebebiyle herkes bu olanaktan yararlanamıyor. Şayet kredi kullanarak ev sahibi olma yolunu seçerseniz uzun ve stresli bir süreç sizi bekliyor. Kredi alma prosedürleri hayli detaylı ve zorlayıcı olabiliyor. Minimum %20 oranında peşinatı ödemeniz gerekiyor ancak kredinizi geri ödeme süreci boyunca eviniz tam manasıyla size ait olmuyor. Ev kredileri ortalama olarak 10 yıl gibi çok uzun bir borçluluk dönemi geçirmeniz anlamına geliyor ve bu süreçte işinizi veya sahip olduğunuz yan gelirlerinizi kaybetme riski nedeniyle borçluluk sürecinizi büyük bir stres içinde geçirebiliyorsunuz. Geri ödemelerde bir sorun yaşarsanız hem borcunuz ortadan kalkmıyor hem de evinizi kaybedebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Nakit ödeme ile ev satın almak

Evinizi Nakit Ödeme İle Almanız İçin Geçerli Sebepler

Gelişmekte olan ülke ekonomilerinde tüketicilerin yatırım açısından ilk tercihleri ev satın almak yönünde oluyor. Diğer yatırım araçlarına duyulan güvensizlik, küresel çalkantılar ve para piyasalarındaki yüksek risk, ev sahibi olma fikrini daha da çekici kılıyor. Özellikle 2008 yılında yaşanan küresel Mortgage krizi sonrası, gerek bankaların konut kredisi tahsis uygulamalarındaki titizliği ve gerekse tüketicilerin 2008 krizi benzeri mağduriyetler yaşamaktan çekinmesi, ev satın alımlarında nakit ödeme tercihini ön plana çıkartıyor. Huzurlu ve sorunsuz bir konut edinme süreci için verimli olmayan diğer yatırımları nakde çevirmek, sahip olunan tüm maddi varlıkları bir araya getirerek nakit ödeme ile ev satın almak son yıllarda çokça tercih ediliyor.

Nakit ödeme ile ev almanın avantajları

Evinizi Nakit Ödeme İle Almanız İçin Geçerli Sebepler

  • Tek seferlik bir ödemeyle yıllarca bekleme süreci olmaksızın evinize sahip olabiliyorsunuz.
  • Uzun yıllar boyunca yüklü bir borcun altında olmadığınız için farklı yatırım alternatiflerine yönelebiliyorsunuz.
  • Ev satın alanların büyük çoğunluğu kredi kullandığı için nakit ödeme ile ev satın almak istediğinizde %25’lere varan oranlarda cazip indirim olanaklarından yararlanabiliyorsunuz.
  • Kredi tahsis süreçlerini daha da zorlaştıran bankaların yıldırıcı prosedürlerini takip etmek durumunda kalmıyorsunuz.

Kredi süreçlerine girmeden yatırım yapmak ve kendi evinize hemen sahip olmak için

www.milliyetemlak.com

adresini ziyaret edebilir, en beğendiğiniz evi şimdi satın alabilirsiniz.