Gayrimenkul Arsa yatırımının püf noktaları

Arsa yatırımının püf noktaları

22.03.2021 - 08:22 | Son Güncellenme:

Büyüklerimizin yaptığı veya tavsiye ettiği gibi arsa alımı her zaman iyi bir yatırımdır. Güvenli bir liman olarak bilinen arsa yatırımının kazandırması elbette bazı noktalara dikkat edilerek mümkün olur. İşte arsa yatırımının püf noktaları...

Arsa yatırımının püf noktaları

Arsayı alacağınız yeri iyi araştırın.

Haberin Devamı

Arsayı alacağınız yerin gelişmekte olan ve yakın gelecekte değer kazandıracak bir yer olup olmadığına dikkat edin. 5 ila 10 yıldan önce geri dönüş beklememenizi öneririz, ancak yine de birkaç on yıl içinde iyi kazandıracak arsalar, önceden belli olmaktadır.

Tapusunu mutlaka görün, yerinde inceleyin.

Almayı düşündüğünüz arsayı mutlaka gidip görmelisiniz. Tapusunu istedikten sonra mülkünde “arsa” yazıp yazmadığını da incelemelisiniz. Arsa satıcısının size ifade ettiği bilgilerle tapuda yazan bilgileri karşılaştırdıktan sonra bir sorun görmüyorsanız yerinde de inceleme yapın.

Yapılaşma engeli var mı?

Arsaları değerli kılan genellikle üzerinde yapılaşma yapılacak olmasıdır. Arsanız yüksek gerilim hattından geçiyor mu? Heyelan bölgesi mi? Sit alanı mı? Alt yapı var mı? Tüm bunlar hakkında bilgi olmadan almayın.

Haberin Devamı

Hisseli arsalara yatırım risklidir.

Satıcının arsanın hissedarı değil de sahibi olması sizin için daha büyük avantaj olacaktır. Aynı fiyata daha küçük de olsa başka bir arsa alabilirsiniz. Alacağınız arsanın bir kısım hissesi olması satışta ve tüm diğer işlerde diğer hissedarlarla sizi muhatap edecektir.