Dekorasyon Hasırı Evinizde Nasıl Kullanabilirsiniz?

Hasırı Evinizde Nasıl Kullanabilirsiniz?

Son Güncellenme:

.

Hasırı Evinizde Nasıl Kullanabilirsiniz

Hasır, son yıllarda doğal dekorasyon seçeneklerini tercih edenler arasında oldukça sevilen bir malzeme. Peki, hasırı evinizde nasıl kullanabilirsiniz? Bir an önce denemek isteyeceğiniz; kullanışlı olmasının yanı sıra gözlere de hitap eden 5 öneriyi derledik.

Haberin Devamı

Doğal Güzellikleriyle Öne Çıkan Depolama Ürünleri: Hasır Sepetler

Hasırı Evinizde Nasıl Kullanabilirsiniz

Örgü sepetler, el yapımı sanatçılığın yüzyıllardır süregelen ve her kültürde bulunan örnekleri arasında yer alıyor. 70'li yılların modasının tekrar canlandığı bugünlerde, hasır sepetleri birçok başarılı tasarımcının evinde de görebilirsiniz. Modern bir tasarım elde etmek adına çeşitli renklerle de süslenen bu sepetler, salondan banyoya, mutfaktan yatak odasına kadar evin birçok alanında kullanılabiliyor. Battaniyelerinizi, havlularınızı veya çocuklarınızın oyuncaklarını düzenlemek adına kullanabileceğiniz bu sepetler, kullanmaya başladıktan kısa bir süre sonra evin vazgeçilmezleri arasında yer almaya başlıyor.

Hasır Sepetlerin Alternatif Kullanımı: Saksılar

Hasırı Evinizde Nasıl Kullanabilirsiniz

Dekoratif hasır sepetlerin işlevleri düzenleme amacıyla sınırlı kalmıyor. Son yılların trendi doğal yaşam akımı sayesinde bugün, evleri çeşitli boyutlarda güzel bitkiler süslüyor. Bitkilerinizi uygun ölçülerdeki hasır sepetlerin içine yerleştirerek, yaşam alanınızın doğallığına doğallık katabilirsiniz. Yanlarında kulpları bulunan sepetleri tercih etmenizse, bitkilerinizin yerlerini rahatlıkla değiştirmenize yardımcı olacaktır. Dikkat etmeniz gereken tek nokta, sulama esnasında sorun yaşamamak adına toprağı direkt olarak sepetin içine yerleştirmeyip, arada yalıtım görevi görecek başka bir saksı kullanmak.

Haberin Devamı

Hasır Aydınlatma Elemanları

Hasırı Evinizde Nasıl Kullanabilirsiniz

Aydınlatma elemanları hem dekoratif görüntüleriyle, hem de güneş battıktan sonra sağladıkları ışıkla yaşam alanlarımızın önemli elemanları olarak öne çıkıyor. Hasır aydınlatma elemanlarını kullanmak yalnızca doğal bir estetik biçimini evinize taşımıyor, aynı zamanda mekânı sıcak bir ışıkla aydınlatıyor. Bu aydınlatmaların kullanımı hem ortamın tazelenmesini, hem de mekânların ikonik bir görüntü kazanmasını sağlıyor.

Bohem bir Hava Yaratan Hasır Sehpalar

Hasırı Evinizde Nasıl Kullanabilirsiniz

2000'li yılların başlarının gözdesi cam sehpalar artık geride kaldı. Bugünün yeni trendi hasır sehpalar! Hasır sehpaları hem orta sehpa olarak kullanarak üzerine dergilerinizi, televizyon kumandanızı ve diğer çok kullandığınız eşyalarınızı yerleştirebilir, hem de yan sehpa olarak kullanarak servis aracı olarak kullanabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra hasır sehpanızı en sevdiğiniz koltuk ve kitaplığınızla kombinleyerek, keyifli ve huzurlu bir okuma köşesi yaratabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hem Rahat, Hem Şık Hasır Koltuklar

Hasırı Evinizde Nasıl Kullanabilirsiniz

Hasır koltukların yalnızca balkonda ve bahçede kullanıldığı günler geride kaldı. Bugün iç mekân ile dış mekân arasındaki sınır belirsizleşerek, dışarıdaki doğal yaşam evimize konuk oluyor. Bu doğal ortamı yaratmak içinse, yeşil bitkilerin yanı sıra özellikle tek kişilik koltuklarınızı hasır malzeme tasarımlarından seçebilirsiniz.