Püf Noktaları Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Son Güncellenme:

.

Kahve Lekesi Nasıl Çıkar

Çoğumuzun belki de her sabah uyanıp keyifle yudumlayarak güne başladığı kahve, bazen keyfimizi kaçıracak durumlara yol açabiliyor. En sevdiğimiz giysinin üzerine damlayan bir damla kahve, özenerek aldığımız halımızın üzerine devrilen bir fincan tüm keyfimizi kaçırmaya yetebiliyor. Peki ya inatçı lekeler listesine adını andığımız kahve lekesi nasıl çıkar? Sorumuzun cevabını birlikte inceleyelim ve lekelerden kurtulup kahve keyfimize kaldığımız yerden rahatça devam edelim.

Haberin Devamı

Özenle serdiğiniz halınıza kahve mi döküldü?

Kahve Lekesi Nasıl Çıkar

Evlerimizde halı veya koltuklarımıza içecek dökülmesi sıklıkla karşılaşabileceğimiz bir durumdur. Özellikle halı ve koltuklarımız açık renkse bu durum biraz canımızı sıkabilir. Bir fincan kahvenin halımıza döküldüğünü görmekle başlayan ümitsizlik hissine dur diyebiliriz. Çünkü inatçı kahve lekesini halılarımızdan çıkarmanın birkaç yolu var. Öncelikle unutmamamız gereken şey, lekeye ne kadar çabuk müdahale edersek ondan kurtulma ihtimalimizin o kadar artacağıdır. Halınıza kahve döküldüğünde hemen beyaz bir bez veya kağıt havlu yardımı ile lekeli bölgeye hafif baskı uygulayarak sıvının emilmesini sağlayın. Bir süre bu işlemi devam ettirin. Bezinizin artık daha fazla ıslanmadığını gördüğünüz an bu işlemi bitirebilirsiniz. Başka temiz bir bezi, hazırlayacağınız deterjan ve sirke karışımına batırın. Islak bezi, lekeyi daha fazla yaymaya sebep olmayacak şekilde halınızın lekeli bölgesinde dairesel hareketlerle gezdirin. Bezi yıkayıp suyunu sıktıktan sonra, halınızın üzerindeki deterjanlı bölgeyi temizleyin ve halıyı kurumaya bırakın. Halınız kuruduktan sonra her yerini elektrikli süpürge ile süpürün. Tüm işlemlerin ardından rahat bir nefes alın. Çünkü artık halınızdaki inatçı kahve lekesi ile vedalaştınız.

Haberin Devamı

Giysilerinizdeki kahve lekesi canınızı sıkmasın

Kahve Lekesi Nasıl Çıkar

Tam evden çıkacakken yudumladığınız kahve giysinizin üzerine mi döküldü? Telaşlanmayın ve hemen giysinizi çıkarıp ters çevirin. Giysinizi bir süre soğuk suyun altında bekletin. Hemen ardından, sıvı deterjanınızı veya daha etkili olan bulaşık deterjanınızı kullanarak lekeye müdahale edin. Deterjanı lekeli bölgeye döküp, 5-10 dakika elinizde ovalayın. Kahve lekesinden küçük bir iz kaldığını fark ederseniz, giysinizi ılık bir suyun içine alarak bir süre de bu şekilde bekletmeyi deneyin. Dilerseniz deterjan yerine sade soda da uygulayabilirsiniz. Sonunda giysinizi kahve lekesi kabusundan kurtarmış olacaksınız.

Kahve lekesini fark etmekte geç mi kaldınız?

Kahve Lekesi Nasıl Çıkar

Üzülmeyin, kurumuş kahve lekesinden kurtulmak için de birkaç tüyomuz mevcut. Lekenin oluşumu üzerinden zaman geçtiği ve kuruduğu için ilk olarak yumuşamasını sağlamanız gerekir. Kahve lekesini yumuşatmak için ılık bir suya lekeli eşyanızı batırın ve lekenin yoğunluğuna göre en az 20-30 dakika bekletin. Yumuşatma işlemi sonrasında, lekenin üzerini tamamen örtecek miktarda karbonatı döküp ıslak bir sünger veya bez yardımıyla nazikçe ovalamaya başlayın. Siz ovaladıkça kahve lekesinin çıkmaya başladığını göreceksiniz. Elinizde karbonat yok mu? O halde bir miktar içme sodasını veya hazırlayacağınız limonlu suyu lekeli eşyalarınızın üzerine uygulayarak kahve lekesi probleminden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.