Güncel Mehmetçik Kûtulamâre Dizisi Nerede Çekiliyor?

Mehmetçik Kûtulamâre Dizisi Nerede Çekiliyor?

Son Güncellenme:

.

Mehmetçik Kûtulamâre Dizisi Nerede Çekiliyor

Son zamanlarda popülaritesi giderek artan Diriliş Ertuğrul, Vatanım Sensin, Mehmed: Bir Cihan Fatihi gibi Türk tarihini konu alan dizilerin arasına Mehmetçik Kûtulamâre de katıldı. 2018'in başında TRT'de yayınlanmaya başlayan Mehmetçik Kûtulamâre geniş bir izleyici kitlesine hitap ediyor. Diriliş Ertuğrul'un da yapımcısı olan Mehmet Bozdağ'ın yapımcılığını üstlendiği dizi her Perşembe akşamı 20.00'da TRT1 ekranlarında sevenleri ile buluşuyor.

Haberin Devamı

Birinci Dünya Savaşı'nın Mehmetçikleri

Mehmetçik Kûtulamâre Dizisi Nerede Çekiliyor

Mehmetçik Kûtulamâre, Birinci Dünya Savaşı'na hazırlanan Osmanlı Devleti'nde tek hayalleri Osmanlı Devleti'nin yeniden canlanması olan Mehmet ve arkadaşlarının mücadelesini anlatıyor. Darülfünun'da öğrenci olan Mehmet'in ülkesi için yaptığı fedakarlıklar dizinin ana temasını oluşturuyor. Mehmet bu amaçla, başında Süleyman Askeri Bey'in bulunduğu ve yetenekli askerleri barındıran Osmancık Taburu'na katılıp cepheye gitmek için çaba gösteriyor. Vatanı için savaşan Mehmet aynı zamanda Zeynep ile destansı bir aşk yaşıyor ve bu da dizinin hikayesine bambaşka bir dram katıyor. Osmancık Taburu ile Arap coğrafyasında kahramanlığını ortaya koyan Mehmet, dizi boyunca büyük bir mücadele sergiliyor. Görevli olduğu bölgede yaptıkları Osmancık Taburu içinde bir kahraman olmasına neden oluyor. Osmanlı Devleti’nin, İngilizleri Kûtulamâre’de teslim aldığı kuşatmada canını ortaya koyan Mehmet, Kûtulamâre destanının en önemli isimlerinden biri oluyor. Dizi yalnızca Mehmet'in hayatına değil, kahraman silah arkadaşlarının hayatlarına da ışık tutuyor. Osmanlı askerleri ile İngiliz askerleri arasında geçen amansız mücadeleler ise tarihi kaynakların ışığında izleyiciler ile buluşuyor.

Haberin Devamı

Kadroda ekranın tanıdık yüzleri var

Mehmetçik Kûtulamâre dizisi yalnızca hikayesi ile değil tecrübeli ve yetenekli oyunculardan oluşan kadrosu ile de dikkat çekiyor. Dizinin genç ve kahraman karakteri Mehmet'i izleyicilerin Lise Devriyesi dizisinden tanıdığı İsmail Ege Şaşmaz canlandırıyor. Arapça, Türkçe konuşabilen, 5 yaşından bugüne İngiliz İstihbaratı tarafından özel olarak yetiştirilen Ajan Cox'u ise yetenekli oyuncu İlker Aksum ekranlara taşıyor. Dizinin kötü karakteri olan Cox'un acımasız karakteri, tiyatro geçmişi de bulunan İlker Aksum ile oldukça gerçekçi biçimde hissettiriliyor.

Mehmetçik Kûtulamâre Dizisi Nerede Çekiliyor

Ömrü savaşmakla geçen ve Plevne Gazisi bir kahraman olan aynı zamanda Mehmet'i de yetiştiren Hüsrev karakteri, Tecrübeli oyuncu Serdar Gökhan tarafından canlandırılıyor. Keskin zekası, çekiciliği ve iletişim yetenekleri ile etrafındakileri Amerikalı bir gazeteci olduğuna inandıran casus Elizabeth'e ekranların yakından tanıdığı Gamze Özçelik hayat veriyor. Savaşta da olsa Mehmet'in aklından hiç çıkmayan sevdası Zeynep karakterini ise Özgü Kaya canlandırıyor.

Haberin Devamı

Riva'da dev plato

Mehmetçik Kûtulamâre Dizisi Nerede Çekiliyor

Mehmetçik Kûtulamâre dizisinin çekimlerinde dönemin atmosferini yansıtmak için büyük çaba harcanıyor. Şimdiye kadar Türkiye'de imza atılan en büyük çaplı prodüksiyonlardan biri olan dizi için Riva'da dev bir film platosu kuruldu. Özellikle kuşatma ve savaş sahneleri bu platoda gerçekleştirildi. Kûtulamâre'nin Dicle üzerindeki rıhtımı bile Riva'da yeniden hayat buldu. Dizinin diğer sahneleri ise İstanbul, Adapazarı, Kefken ve Konya'da çekiliyor.