Mimarlık Bahçede yaz keyfi

Bahçede yaz keyfi

06.07.2021 - 17:22 | Son Güncellenme:

Bahçe dekorasyonlarına ilgi artıyor. Bahçe mobilyalarında teak ağacı, alüminyum, rattan malzemelerin kullanıldığı ürünler öne çıkarken konfor ise her yılın vazgeçilmez trendi oluyor.

Bahçede yaz keyfi

Yaz mevsimi tüm enerjisiyle kendisini hissettiriyor. Havaların ısınmasıyla birlikte bahçeler, teraslar, balkonlar evlerde yapılan pek çok aktivitenin yeni adresi oluyor. Keyifli anların bahçelere taşınmasıyla birlikte dış mekân dekorasyonlarında pek çok mobilyaya ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle bahçeleri de evin bir odası olarak görmek kaçınılmaz hale geliyor. Bahçelerde her yıl değişmeyen tek trend ise; konfor…Bu yıl teak-rope, alüminyum-rope malzemelerinin bir arada kullanıldığı seriler karşımıza çıkıyor. Doğal görünümlü bahçe mobilyası sevenler teak malzeme içeren ürünlerle dış mekânlara prestijli ve estetik bir görünüm kazandırabiliyor. Bunların yanı sıra alüminyum ve sentetik rattan ürünler ise hafif ve dayanıklı olmaları nedeniyle tercih ediliyor. Bahçe mobilyasının konforlu olmasının sağlık açısından da önemli olduğu belirtilirken, bahçe mobilyalarında fonksiyonelliği ve konforu ön planda tutmanın uzun süreli memnuniyet sağlayacağı ifade ediliyor. Peki bahçe mobilyası için büyük bir alanımız yoksa ne yapacağız? Bunun da çözümü var; mobilya tercihi yaparken ölçülere dikkat ederek işlevsel bahçe mobilyalarından yararlanmak mümkün. Tercihinizi zarif tasarımlardan, açık renkli ürünlerden yana kullanarak daha ferah bir görünüm elde edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bahçede yaz keyfi

L’unica Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Ali Samantır, bahçelerin insanlar için keyfin ve rahatlığın ön plana çıktığı eşsiz bir alan olduğunu belirtiyor. Bu nedenle bahçe, balkon ve teras gibi açık alanların uzun süreli zevkle kullanacağımız parçalardan oluşması gerektiğine değinen Samantır, trendleri takip etmekle birlikte genel olarak bahçe mobilyalarında fonksiyonelliği ve konforu ön planda tutmanın uzun süreli memnuniyet sağladığını ifade ediyor. Bahçelerde özellikle konforu artırmak için tekli salıncaklar, sallanan koltuklar, puflar, daybedler ve uzanma koltukları gibi keyif ürünler revaçta. Mekânlara hem doğal hem de modern bir hava katan bu ürünler, kitap okuma ve çay kahve saatleri gibi konfor anlarınıza eşlik ederek günün yorgunluğunu atmanıza imkân tanıyor.

Haberin Devamı

İŞLEVSELLİK ÖNDE

Bahçe mobilyalarında bu yıl daha çok işlevsellik ön plana çıkıyor. Cesur detayların sakinlikle buluştuğu tasarımların yanı sıra yalın ama detaylarda nitelikli ürünler ve özellikle kumaş malzemeden örülmüş, desenlerin ön planda tutulduğu sade ve şık tasarımlı ürünler yeni sezonda dikkat çekiyor. Küçük ve dar alanları daha geniş göstermek için düz renklerin tercih edilmesi gerektiği belirtilirken, yoğun desenlerden ve büyük şekillerden uzak durmak gerektiği vurgulanıyor. Zarif tasarımların yanı sıra açık ve pastel renkli ürünler ile küçük ve dar alanlarda hem ferah hem de estetik bir görünüm elde etmek mümkün. Dekorasyonda kullanılacak olan vizon renkler ve beyaz renkli kombinasyonlarla sadeliği ve huzuru açık hava mekânlarına taşıyabilir, koyu renklerle ise mekâna şıklık katabilirsiniz.

 DOĞADA VAKİT GEÇİRME İHTİYACI

Açık havada ve doğada vakit geçirme ihtiyacının bahçe, balkon ve teraslarda giderildiğine değinen Kaan Ali Samantır, “Günlük yaşamın yoğunluğu ve endişeleri arasında keyifle nefes alabildiğimiz ve hayatımızın olmazsa olmaz bir parçası haline gelen açık hava mekânlarında tüketicilerin tercihleri de renk ve prestij katacak, kaliteli, dayanıklı, uzun ömürlü, bakımı kolay ve rahat ürünlerden yana oluyor” diyor.  

Haberin Devamı

BAHÇEYE ‘TEAK’ AĞACI

Bahçe mobilyası seçerken dış ortam koşullarına dayanıklı ve uzun ömürlü ürünler olması gerekiyor. Teak ağacı, alüminyum malzemeler ve sentetik rattan bahçe ürünlerinde en sık tercih edilen malzemelerin başında geliyor. Doğadaki en sert ağaçlardan biri olan ve içerisinde doğal olarak bulunan yağıyla birlikte en zorlu hava şartlarında bile yıpranmayan teak ağacı, öncelikli tercih edilen ürünler arasında yer alıyor.