Püf Noktaları Mobilya Seçmenin Püf Noktaları

Mobilya Seçmenin Püf Noktaları

Son Güncellenme:

.

Mobilya Seçmenin Püf Noktaları

Siz de mobilyaların evin ruhu olduğuna inananlardan mısınız? Klasik mobilyalar, modern mobilyalar ve bohem tarzda mobilyalar… Her bir mobilya çeşidi, evinizdeki havayı değiştirecektir. İyi bir mobilya, hem fiziksel hem de ruhsal olarak dinlenmenize ve enerji depolamanıza yardımcı olabilecekken kötü bir mobilya çeşidi ise fiziksel olarak bel, boyun ve sırt ağrılarına sebep olabilir ve ruhen kötü hissetmenize neden olabilir. Bu nedenle ruhunuzu yansıtan mobilya çeşitlerini doğru seçebilmek oldukça önemli. İşte mobilya seçmenin püf noktaları...

Haberin Devamı

İnsan ve Çevre Dostu Mobilyalar

Mobilya Seçmenin Püf Noktaları

İşten eve geldiğimiz zaman üzerinde saatlerce vakit geçirdiğimiz ve çocuklarımızın üzerinde yattığı mobilyaların sağlığımıza zararlı kimyasal maddeler içermemesi çok önemlidir. Satın almak istediğiniz mobilyanın modeli her ne kadar güzel olursa olsun eğer kumaşı kimyasal maddeler içeriyorsa uzun vadede sizde ve sevdiklerinizde ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. Bu nedenle mobilyanızı satın almak istediğiniz mağazayı iyice araştırmanız gerekir.

Mobilyalar İçin En Dayanıklı Ağaç

Mobilya Seçmenin Püf Noktaları

Elbette birikiminizin bir kısmını ayırdığınız mobilyalarınızın, satın aldıktan kısa bir süre sonra deforme olmasını istemezsiniz. Bu nedenle tercih edeceğiniz mobilyanın dayanıklılığı önemli. Karaağaç, huş, meşe ve ceviz ağaçlarından yapılan mobilyalar hem görünüş hem de dayanıklılık olarak oldukça tercih edilmekte. Mobilyalarınızı satın almadan önce bu ağaç çeşitlerini de göz önünde bulundurmanızı öneririz.

Haberin Devamı

Kumaş Kaplı Mobilyalara Dikkat

Mobilya Seçmenin Püf Noktaları

Çeşitli desenlerde ve renklerde tasarlanmış birbirinden güzel kumaş mobilyaları tercih ederken kullanışlı olup olmadığına da dikkat etmeniz gerekir. Oturduktan bir süre sonra belinizin ağrımasını istemiyorsanız arka kısmının çıkıntısız olmasına dikkat edin. Özellikle çocuk sahibi olan çiftlerin dikkat etmesi gereken bir diğer şey ise mobilyaların üzerindeki düğme ve benzer maddelerin güvenli bir şekilde dikilip dikilmediğidir. Üstelik temizliğinin rahat yapılabiliyor olması da rahat kullanımı açısından önemli.

Ev Dizaynına Göre Mobilyalar

Mobilya Seçmenin Püf Noktaları

Mobilya seçiminiz için önemli olan bir diğer konu ise evinizin dizaynıdır. Duvarlarınızın ve perdelerinizin rengi, mobilyalarınızın kumaşını seçerken önemli ölçütlerden olmalıdır. Eğer hareketli perdelere sahipseniz mobilyanızın kumaşının sade olması daha uygun olacaktır. Ayrıca evinizin dizaynına uygun mobilya aksesuarlarını da mağazalarda bulabilirsiniz.

Evleri Büyüten Mobilyalar

Mobilya Seçmenin Püf Noktaları

Eğer eviniz küçükse mobilya seçerken kendinizi biraz kısıtlanmış hissedebilirsiniz. Ancak doğru mobilyalar ile evinizi olduğundan daha büyük göstermeniz mümkün. Sırf modelini beğendiğiniz için boyutlarına bakmadan satın aldığınız bir mobilyayı eve getirdiğinizde sıkış tıkış yaşamak zorunda kalabilirsiniz. Buna engel olmak adına evinizin boyutlarını göz önünde bulundurarak kullanışlı ve çok fonksiyonlu mobilyaları tercih etmelisiniz. Yatağa dönüşebilen puflar çok fonksiyonlu mobilyalara örnek olabilir. Artık tüm bu önerilerimizi göz önünde bulundurarak mobilya seçiminizi rahatlıkla yapabilirsiniz.