Dekorasyon Organik Ve Mis Gibi! Oda Kokunuzu Kendiniz Yapın!

Organik Ve Mis Gibi! Oda Kokunuzu Kendiniz Yapın!

Son Güncellenme:

Bir eve girdiğinizde burnunuza yayılan kokulardır sizi evde hissettiren.

Organik Ve Mis Gibi Oda Kokunuzu Kendiniz Yapın

Bir eve girdiğinizde burnunuza yayılan kokulardır sizi evde hissettiren. Bazen yemek kokusu, bazen sevdiğinizin kokusu, bazen temizlik kokusu, bazen de mis gibi çiçek kokusu. Her birinin yeri ayrıdır ama sizdeki hissiyatı aynıdır : huzur. Kapıdan içeri girdiğinizde kendinizi daha iyi hissedeceğiniz mis gibi bir koku arayanlardansanız oda kokularını kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Dükkanlarda satılan oda kokuları hepimizi cezbetse de uzun süreli kullanımlarda daha uzun süre ve kalıcı olsun diye içerdikleri kimyasallar nedeniyle sağlığa zararlı olabiliyor. Oysa evinizin mis gibi kokması için kendinizin ve sevdiklerinizin sağlığını tehlikeye atmanıza gerek yok. Çok basit tariflerle kendi oda kokunuzu yapabilirsiniz.

Evinizde veya iş yerinizde sizi rahatlatan bir koku yapmanın formülü ise oldukça basit. Koku yapımında genelde izlenen iki farklı yöntem mevcut. Biri çiçek yağları diğeri ise çiçek ya da meyvelerin kendisi. Her iki yöntemde de sonuçlar oldukça iyi. Üstelik tamamen doğal, tamamen sağlıklı. Aşağıdaki tariflerden istediğinizi seçebilir, malzemelerin oranlarını değiştirerek kendiniz için en güzel kokuyu yaratabilir, zaman içerisinde hepsini deneyerek farklı kokularla evinizde huzurlu bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Haberin Devamı

Tarçınlı Portakallı Oda Kokusu

Organik Ve Mis Gibi Oda Kokunuzu Kendiniz Yapın

Bu kokuyu yapmak için gerekli olan malzemeler tarçın çubukları, karanfil taneleri, portakal ve elma kabukları. Malzemeleri tencerede kaynayıncaya kadar ısıtın, ufak cam bir kaseye alın ve soğumasıyla birlikte odanızı saran kokunun tadını çıkarın.

Vanilyalı Oda Kokusu

Organik Ve Mis Gibi Oda Kokunuzu Kendiniz Yapın

Odanızda vanilya aroması isterseniz 1 çay kaşığı vanilya, 1 çubuk tarçın ve 6 adet karanfili tencerede kaynayıncaya kadar ısıtın, odanıza yerleştireceğiniz kase ya da kavanozun içine alın.

Limonlu Oda Kokusu

Organik Ve Mis Gibi Oda Kokunuzu Kendiniz Yapın

Evde aradığınız koku limonun ferahlığıysa 1 limon kabuğu, 1 portakal kabuğu, 3 tarçın çubuğu, karanfil taneleri ve 2 defne yaprağını tencerede kaynayıncaya kadar ısıtın, ufak bir kap içine alarak odanızın uygun bir köşesine yerleştirin.

Lavantalı Oda Kokusu

Organik Ve Mis Gibi Oda Kokunuzu Kendiniz Yapın

Evinizde çiçek kokularının sizi sarmasını isteyenlerdenseniz 1 bardak kurutulmuş lavanta, 1 yemek kaşığı karanfil, 1 çubuk tarçın, 1 çay kaşığı anason ve 1 yemek kaşığı muskatı tencerede kaynatın ve koku kabına alın.

Çiçek Kokulu Oda Spreyi

Organik Ve Mis Gibi Oda Kokunuzu Kendiniz Yapın

Oda kokunuzun evinizde bir köşeye koyup devamlı yayılmasını değil, sprey olarak kendi istediğiniz zamanlarda sıkmak istiyorsanız oda spreyi yapmak da çok kolay. 1 litrelik sprey şişesinin içine su doldurun, 2 çay kaşığı karbonat ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra vanilya, lavanta, yasemin gibi tercih ettiğiniz bir çiçeğin yağından 10-15 damla damlatın. Oda spreyiniz hazır!

Haberin Devamı

Aradığınız oda kokusuysa tariflerimizi, yeni bir ev ise binlerce ilanıyla mutlaka size uygun seçenekleri bulabileceğiniz Milliyet Emlak sayfamızı kullanabilirsiniz.