Güncel Öteki Taraf Filmi Nerede Çekildi?

Öteki Taraf Filmi Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

Öteki Taraf Filmi Nerede Çekildi

Türk film sektöründe özellikle korku-gerilim türünde güzel örnekler gitgide çoğalmaya devam ediyor. Özcan Deniz’in hem yönettiği hem de oyunculuğunu yaptığı Öteki Taraf filmi 2011 yılında izleyicilerle buluşan İspanya kökenli The Hidden Face filminden uyarlandı. Gizemli bir kayboluş hikâyesini merkeze alan film, izleyiciler ve sinema eleştirmenleri tarafından olumlu tepkiler almasıyla dikkat çekti.

Haberin Devamı

Öteki Taraf filmi hangi konuyu ele alıyor?

Öteki Taraf Filmi Nerede Çekildi

Ece ile Çetin mutlu bir hayat sürmekte olan bir çifttir. Belirli bir zaman sonra işleri istedikleri gibi gitmeyen çifte bir teklif gelir. Çetin’in eski sevgilisi Sara tarafından yapılan bu teklif, Ece’yi rahatsız etse de içerisinde bulundukları durumdan dolayı teklifi kabul ederler. İş nedeniyle yaşadıkları şehirden taşınan çiftin arası, eski sevgili Sara nedeniyle bir süre sonra bozulmaya başlar. Bunun üzerine arkasında bir video bırakan Ece kayıplara karışır. Ece’nin yokluğu sonrasında Sara’yla yakınlaşan Çetin, Ece’den hiç haber alamaması üzerine endişelenir. Evin içerisinde Ece’nin bıraktığı izler ortaya çıkar. Sara ise evin çeşitli yerlerinden gelen sesler duyar. Gerilim dolu anlar böylelikle başlamış olur.

Haberin Devamı

Filmin kadrosunda kimler yer alıyor?

Öteki Taraf Filmi Nerede Çekildi

Filmin başrollerini Özcan Deniz, Aslı Enver ve Meryem Uzerli paylaşıyor. Oldukça başarılı bir gerilim atmosferi sunan film, senaryosuyla ve oyunculuk performanslarıyla dikkat çekmeyi başarıyor. Çetin; her ne kadar Ece’nin mutluluğu uğruna çabalayan, elinden geleni yapan bir karakter sergilese de Sara’nın etkisine karşı koyamamasıyla dikkat çekiyor. Aslı Enver’in hayat verdiği Ece, Çetin’le mutlu bir birlikteliğe sahip gözüküyor. Aslı Enver’in performansı izleyicilerin kolaylıkla kendini karakterin yerine koyabileceği bir niteliğe bürünüyor. “Ece’nin yerinde olsaydım, ne yapardım?” sorusu sürekli izleyiciyi meşgul ediyor. Meryem Uzerli tarafından perdeye aktarılan Sara karakteri hırslı yapısıyla dikkat çekiyor. İstediklerini elde etmek için birçok yola başvurabileceğini hissettiren Sara, filmin sonlarına doğru karanlık yönü daha da ağır basan birisine dönüşüyor.

Öteki Taraf filmi nerede çekildi?

Öteki Taraf Filmi Nerede Çekildi

Mutlu bir çift öyküsünün gitgide karanlık bir gerilime dönüştüğü film, izleyicilerin ilgisini filmin sonuna kadar yüksek tutuyor. Özcan Deniz filmin bazı bölümlerinde öne çıkan karakter olsa da belki de filmi çok boğmamak adına yeri geldiğinde filmin kendi başına akmasına fırsat tanıyor. Gerilim dolu atmosferin oluşmasında ise en büyük etkiyi olayın geçmekte olduğu ev yapıyor. İyi hazırlanmış dekor ve kostümler filmin atmosferine katkı sağlıyor. Filmin çekimlerinin nerede yapıldığı resmi olarak açıklanmasa da özellikle kamera arkası çekimlerden görüldüğü kadarıyla bahçeli müstakil bir evde çekimler tamamlanmış gözüküyor. İç mekan çekimlerine ağırlık verilen çekimlerin bu evde gerçekleştirildiği biliniyor.